Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přecitlivělé zuby a náklon

Od: mcester* odpovědí: 8 změna:

Už nějakou dobou trpím velmi citlivými zuby...Dávat si pozor na to zda jím teplé nebo studené je již samozřejmostí,ale v posledním půlroce mám již trauma z toho vyjít ven,jelikož jakákoli změna teploty a nebo jen vdechnutí studeného vzduchu mi činí až neskutečnou bolest,která přetrvá někdy i hodiny.Nejvíce mne bolí zuby,které již nemám /téměř všechny stoličky/...zubařka mě jen nutí kupovat si stále drazší a drazší pasty a vyzkoušela jsem jich spoustu...je to vždy jen krátkodobé řešení a po mých stížnostech mi řekla že se nedá nic dělat že se mi začali naklánět zuby a obnažují mi kořeny...což jsem po této informaci i sama začala skutečně pozorovat...ale již jsem se nedozvěděla zda se tomu dá nějak zabránit a nebo vůbec proč se mi to děje...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inulina*
hodnocení

2x

Také trpím na ty odhalený krčky a změny teplot. Taky mi u zubaře neřekli nic jiného, než používat pasty typu Sensodyne. Popravdě mě pomohla tato pasta. Musí se ale používat pořád. Jak si začnu čistit zuby něčím jiným, hned se ta citlivost vrátí. Zkuste pastu, kterou zubař doporučil, ale chce to fakt dlouhodobě, nejlíp pořád *jasne*

lidka*
hodnocení

1x

Jestli vám vaše zubařka nedovede vysvětlit příčinu vašich problémů a hlavně je odstranit, tak bych se pokusila najít si jiného zubaře. Musí to být velice nepříjemné a určitě se vhodná léčba najde. Moje bývalá kolegyně se takto podobně trápila asi dva roky. Nakonec přešla k jinému zubaři, který problém okamžitě řešil. Zkuste si někde vyjednat alespoň konzultaci, i kdyby to mělo být za peníze. *tuc*

kosticka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

tento problé jsem řešila řadu let, hrozné bolesti při všem jak popisujete. Po dětech ještě horší, na zubech jsem měla dole i rýhy, kterými mi tam vzduch a studené, teplé nápoje vnikaly a dělaly neskutečné peklo. Krčky obnažené, bolest pořádná a rada (kromě past) žádná. Navštívila jsem Dentální studio, kde mi hygienistka sdělila, že se to dá řešit překrytím - speciální plombou. Jeden zub sice, alespoň u nás vyšel na 250Kč před tím zuby vyleštit a zbavit pigmentu, ale za Kč 3000,- mám opravdu klid. S chutí si dám studený, nebo horký nápoj a v těchto chladných dnech nasaju čerstvý vzduch. Mám to pár dní, hygienistka říkala, že to je trvalé. Uvidíme, jak dlouho ty plombičky vydrží, ale zatím si užívám bezbolestný život, zoubky i mnohem lépe vypadají - jsou zcelené od shora dolů a krčky chráněné. Pokud to vydrží alespoň 5 let, investice nelituju a půjdu znovu. Zákrok trval 2 hodiny, byl někdy bolestivý - testují citlivost foukáním studeného vzduchu, potom každý krček zvlášť hygienistka překrila nějakou hmotou a tvrdila to UV lampou. Tak se po tom pátrejte a přeju hodně úspěchů. Petra

arimas*
hodnocení

0x

zdravim

tak tento problem mam tez a vyresilo se to u prednich zubu zakrytim krcku a u zadnich zubu se vycistily kanalky a nasadila se korunka coz je drazsi procedura ale stoprocentne funguje a mate klid(nemohla jsem kousat strasne to bolelo).pokud se vas problem u zadnich zubu take tyka pouze krcku tak se muzou take pouze zakryt a je po problemu. pasty vas problem nevyresi to vam rikam stoprocentne. ani zadne jednorazove procedury u zubare kdy vam na zuby nanese buh vi jake patlaniny NEPOMAHAJI. Proste se odhalene krcky musi zakryt bilou vyplni a tim bude zub chraneny. nadechnuti a studena voda byl presne muj problem ted uz me to netrapi. hodne stesti

kytka*

Ty pasty vyřeší problém ,ale ne hned, chce to trpělivost a neztrácet naději. Ne ,že to za týden nepomohlo, tak na to kašlu. To je opravdu běh na dlouhou trať , ale vyplatí se. Přejde Vás to věřte mi ,vím co říkám . Dobrý je ELMEX -sensitive/zelená krabička/,ten je přesně na tento problém , ale každý máme vyzkoušené asi něco jiného. Hlavně vytrvejte a uleví se Vám.

arimas*

no ja rikam svoji zkusenost kdy jsem vyhodila tisice a tisice za ruzne procedury u zubare kdy mi na zuby nanesl nejake ty pasty ktere meli zuby zklidnit ale nepomohlo to. pouzivam kazdopadne radu let prave zelenou pastu elmex a take to nepomohlo . holt kdyz se jedna o odhalene krcky tak je potreba je zacelit . neco jineho by byl zub ktery je citlivy ale krcek odhaleny neni. ohaleny krcek pastou nezachranite.

nickslotr
hodnocení

0x

Moje vlastni zkusenost je, ze kdyz zuby necistim, nejsou citlive na teple/studene. Kdyz je zacnu cistit citlivost se obevi a stale se horsi, kdyz zas prestanu cistit, tak citlivost zcela vymizí. Uz dlouho si myslim ze pasty jsou vyrabene kuli zubarum aby meli práci, a ne kvuli zdravi zubů. Jinak pokud potrebujete vycistit nejaky flek na nábytku i s lakem, tak na to zkuste zubni pastu :)

Chapu ze s tim asi vetsina lidi nebude souhlasit...

raadek*
Dulezite je naucit se spravnou techniku cisteni zubu. Mekci kartacek na zuby a zasadne pouzivat pouze pohyb od dasni pres zuby svisle nikoli brutalne vodorovne. Vodorovnym zpusobem stale vice stahujete dasen ze zubu a odhalujete krcky. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]