Nejste přihlášen/a.
Dobrý den/Ahoj
Píši si s jednou dívkou ze seznamky a velice si rozumíme. Zprávy jsou dlouhé a moc pěkné. Mám velice podobné zájmy, pohled na svět a rozumíme si. Samozřejmě, osobní setkání napoví více a momentálně nelze dělat závěry. A to je to na co se chci zeptat. Náznakem se mi zmínila, že jejím snem je mít velkou rodinu - konkrétně nejlepší by bylo mít šest dětí. Vnitřně vím, že chci maximálně děti dvě. Nejsem ve vztazích zase tak moc zběhlej a proto bych se vás (asi hlavně žen) chtěl zeptat zda může žena toto přehodnotit když potká někoho do koho se zamiluje. Je to možné? Já jsem totiž díky tomuto začal váhat nad tím zda se s touto dívkou chci setkat. Jen díky tomuto. Jinak se těším na každou její zprávu a rozumíme si. Píšeme si opravdu pěkné věci. Je rozumné to zabalit nebo by to byla škoda?
P.S. Tyhle věci ohledně rodiny moc neřešíma a bavíme si jinak pouze o věcech, které tak nějak k seznamování patří. Toto padlo jen v jedné větě.
Předem děkuji za váš pohled na věc.
Já v tom vidím pozitivum. Bude víc rodinný typ a děti má ráda. Plno dnešních dívek není ochotno si máknout kolem rodiny . Úplně mne vytáčí, když si maminka na mateřské stěžuje, že je z toho na zbláznění. Přitom má jednorázové plíny, automatickou pračku, ohřívá na oběd děcku skleničky s dětskou výživou, sama si pošle pro pizzu a věčně klábosí na mobilu. Nestíhá a přitom nevaří, nevyváří, nevěší, nezavařuje,.. a co potřebuje o děcku, tak si najde na netu. Až bude mít dvě tři děti, tak může změnit názor, nebo ji ekonomická situace donutí "zaseknout" a jít dělat. Snad jen jestli je věřící, tak se vyšší počet bude realizovat. Ale ty si hledají muže ve stejných vodách.
Je to zvláštní přání. Hodně dětí bývalo v rodinách v minulém a předminulém století. Je to jasné - nebyla známá žádná antikoncepce, večer nebyla televize, ani nesvítil proud, tak co měli ti chudáci dělat? Byla to jejich jediná zábava. Navíc u malých dětí byla velmi vysoká úmrtnost. Další početné rodiny bývají u cikánů, tam to zas mívá jiný důvod.l
Ať si dívka uvědomí, že bude chtít určitě dát všem dětem řádné vzdělání, poskytnout jim kroužky, plavecké a lyžařské výcviky, školu v přírodě... K tomu vhodné oblečení, aby se jim ostatní nesmáli. A kvalitní jídlo, když je dítě ve vývinu, nelze je odbýt bílou kávou s nalámaným chlebem.
A to všechno něco stojí. Budete kmitat, vydělávat, nebudete mít žádný společný život. Je hezké mít děti a dobře je vychovat, ale i já si myslím, že ty 2, nanejvýš 3 (když se něco nepovede) určitě stačí. Lepší mít 2 a dát jim vše, co potřebují, než jich mít 6 a čekat netrpělivě každý měsíc na sociální dávky. Jaga.
Upozorňuji, že se jedná o můj subjektivní názor, někdo to třeba vidí jinak.
Samozřejmě uvítám i odlišné názory, ale jako bych tuto vaši radu psál já sám. Ano, přesně takto to vidím. Slečna i já jsme věřící. V tom bude možná "problém" Budu muset zjistit jak moc je ona...upřímně já bych si toto nedovedl představit. Musel bych mít opravdu hodně vysoce placenou práci a být tam 24/7. Navíc děti jsou skvělý dar, ale tolik jich opravdu nechci mít. V nejhorším zjistím, že se k sobě nehodíme no. Člověka toto vždycky zamrzí. Buď potká někoho s kým si rozumí ohledně sexu a plánů co se týče dětí - ale jinak si nemáme co říci a nebo nastane tato situace kde to je naopak. Ale tak..je brzo a třeba to není tak horké jak se to zdá.
Osobně bych jí napsal, že dvě děti je až až, protože v dnešní době jsou velké výdaje při nějakém standartu života-viz. to co uvádí babajaga.. Každý potřebujeme k životu jiný standart, někomu stačí jet do práce vlakem nebo autobusem, jiný musí v nejnovějším Mercedesu. Podle toho se potom chodí do práce nebo okrádají daňoví poplatníci..
Znám několik rodin, které chtěly mít více dětí, ale po dvou dětech zjistily, že toto úplně stačí.
Jsem jedináček. Těžko jsem to v dětství a v dospívání nesla. Myslím, že ještě někdy kolem dvaceti let jsem si přála mít velkou rodinu. Pět dětí. Mám dvě. Po druhém dítěti jsem věděla, že to stačí. Syn má tři syny. S mírnými obavami jsem se ptala, jestli jejich touha po holčičce stále trvá. Dostalo se mi trochu legrační odpovědi, že už by se nevešla do auta další dětská sedačka. Zasmála jsem se, ale přitom je to v dnešní době velmi důležitý argument.
Na jednu stranu vidím, jak klukům prospívá, že jsou tři, na druhé straně je mi někdy až líto syna, který se musí hodně otáčet, aby velkou rodinu uživil, aby mohli poplatit všechny kroužky, sportovní vybavení, výlety atd. Často musí do ciziny. To pak snacha reptá, že nestíhá. A věřím, že nestíhá.
Občas vídám mladou maminku šesti dětí. Ona i její muž jsou katolíci, takže počet dětí nemusí být konečný. Do kopce tlačí jednou rukou kočár. Na něm sedí dvě děti, za ruku vede jedno, druhé maličké musí šlapat samo. Nejstarší už chodí do školy. Máma má na zádech batoh s nákupem a jen supí. Vypadá o deset let starší než její vrstevnice. Za svobodna vystudovala vysokou školu. Nikdy nebude v oboru pracovat.
V jakém oboru se vzdělává Vaše děvče? Rozhodně se s ní sejděte a kromě počtu děti, který by si přála, s ní proberte i představy o životě za deset, za patnáct let. Možná odpoví, že se vidí jen za kočárkem, v dětských ordinacích, u plotny, u šňůr na prádlo... Pak to bude jasné. Ta se velké rodiny nevzdá.
Na rovinu se ji zeptám, to určitě. Je to sice jen jedna věc, ale bohužel, ta z nejvážnějších. Ono je problém, že někteří katolíci dodržují pravidlo "kondom je špatný" a pak to tak vypadá - šest dětí se bere jako samozřejmost. Nedávno jsem se jedné slečny na rande zeptal proč považuje kondom za špatný, že to ne vždycky dává smysl. Odpověď? Prostě to tak prý je. Začínám být přesvědčen, že věřící dívka není nic pro mě a raději budu hledat nevěřící Dříve jsem si to tak neuvědomoval, ale více a vícemi přijde, že tito lidé nežijí příliš v tomto světě a hodně věcí odůvodňují vírou apod. To bych nechtěl. Já se stejně bojím, že problém budu již v případném předmanželském sexu. Díky za radu!
P.S. Dělá vedoucí na táboře, asistent pedagoga a ještě si chce dodělat Bc.
Dobrý den. Samozřejmě, že to může žena přehodnotit. Až bude mít první dítě a pozná co vše to obnáší (včetně všech poplatků) může změnit na počet dětí názor velmi rychle. Nenechte se tímto odradit. Představy se od skutečnosti často liší.
Rozumím. Ale jste teprve ve fázi poznávání se, tak ještě rodinu nezakládáte. Než k tomu dojde, poznáte i lépe její názory na rodinu atd. To, že jednou napsala něco takového, nemusí znamenat, že to tak opravdu bude v životě chtít mít.
Děkuji všem za rady. Ono to možná nakonec ani nijak nedopadne. Bral jsem to jako takový poslední pokus na seznamkách, ale nějak nemám moc sílu být součástí tohoto veletrhu "s masem". Všiml jsem si, že tato dívka si se mnou píše opravde velice dlouhé eseje a zajímá se/lichotí, ale zároveň pořád chodí i na seznamku kde jsme se našli. To prostě nemá cenu... takové nemohu důvěřovat.
nikc: Typicky seznamkovsky. Psali jsme si eseje a když jsme se minulý čtvrtek domluvili, že se v pondělí uvidíme tak od této doby konverzace ustala. V pátek mi napsala, že nestíhá odpovědět na moji poslední zprávu a v nedělí v noci musela zrušit naše pondělní setkání. Strašně moc se omlouvala a psala jak mi to v pondělí v delší zprávě vysvětlí. Do dneška (čtvrtka) nenapsala. Takže už to považuji za ukončené - navíc jsem se na onu seznamku přihlásil pod druhým účtem a vidím, že tam chodí - na to čas má. Celkem to zamrzí, že věřící a někdo kdo jse chopný psát přdlouhé zprávy pak cukne. Jak kdyby na setkání bylo něco špatného...no za více usilí mi žádná žena nestojí když má podobné chování. Musím to zkoušet v reálném životě raději :/
Nikdy jsem nerozlišoval mezi věřící a něvěřící, ale když to tak pozoruji...začínám si být jist, že mi bude dobře opravdu jen s nevěřící...
Můžete si toho považovat, že jste natrefil na takovou nesobeckou ženu vhodnou pro praktický život. V životě se dnes setkávám s úplným protikladem - emancipovaná finančně nezávislá žena, která má svůj byteček, akademický titul, své zájmy, zaběhnutý single styl, hlavně se nechce vázat, neustále čumí do mobilu,vystavuje se na facebooku, zblbá kampaní Mee To, kdy pouhé potřesení ruky bere jako sexuální obtěžování, o založení rodiny a o tvorbě dítěte ani slyšet. Normální holku pro rodinu , jaké byly z generace našich babiček a matek, aby člověk pohledal. Takže do toho běžte a dětí vyrobte nejmíň sedm kusů.
Jedna věc je ta, co si teď kdo přeje a druhá věc pak následná realita. Dost možná, že toto přání časem přehodnotí nebo se prostě nějak shodnete. Pokud bude vše ostatní fungovat, určitě nebudete mít v tomto problém.
My jsme chtěli mít vždy více dětí - 3 zcela jistě, ale bohužel se nepodařilo a můžeme být rádi za jedno, a že to všichni nakonec ve zdraví přežili.
Na straně druhé - pokud je možnost a vůle, tak děti jsou opravdu radost (a pochopitelně i starost). Rozhodně neberte jako zásadní argument finance, jak tady zaznělo. Pochopitelně je nutné rodinu nějak uživit. Uvědomte si ale, že nikdy v historii jsme se neměli lépe. Kdy jindy do toho jít než teď? Pokud vám nesmrdí práce, peněz budete mít dostatek. Byla by škoda nechat se utlačit nějakými přehnanými obavami. Musíme si ale samozřejmě přiznat, že přihodit se může mnoho věcí. Ale to byste nemohl dělat nikdy nic.
Ono to není jen tak děti odnosit, odrodit, uživit... Ničeho se nebojte, ono ji to přejde. . Můj manžel chtěl mít aspoň čtyři děti, zkrátka velkou rodinu. Já jsem mu to nevyvracela, jen jsem se usmívala, neříkala na to nic a myslela si svoje. Máme dvě děti. Když vidí, kolik je kolem nich radostí a starostí, praní, uklízení a výdajů, přestal po jakémkoliv dalším dítěti toužit.
Jednu chvíli jsme sice zvažovali třetí, ale už by se moc nevešlo do bytu, do auta vůbec ne a pro mě by bylo další těhotenství od začátku vysoce rizikové, tak jsme to zavrhli - proč si komplikovat nad míru.
Tak myslím že na dítě jsou potřeba 2 lidi, takže klidně do toho jdi, kdo ví co se stane, třeba změní názor a děí bude chtít míň, nebo přijde nějaká zdratovní komplikace a dětí bude muset bejt míň, nebo změníš názor ty a dětí budeš chtít víc, nebo uděláte nakonec kompromis a dohodnete se někde mezi, a přinejhorším s ní prostě můžeš po dvou dětech přestat spát a je to. Nebo si dojít na vasektomii, říct že seš neplodnej a nezmůže s tím nic, ale vymejšlet teďka takovýhle ságy na 10 let dopředu, aniž bys ji vživotě viděl, aniž bys s ní promluvil, už to samo o sobě trochu značí jistou nezralost.
Stejně jako ty jí některé věci nesděluješ, tak podobně může jednat i ona. Třeba ti po 5-ti schůzkách sdělí že už 2 děti má, nebo si domluvíš rande a dorazí tam místo štíhlý slečny tlustej chlap (stalo se bráchovi), na seznamkách jsou samý překvapení, takže na základě pár e-mailů si určitě nemaluj celý život.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.