Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny na naší Poradně , po dlouhé odmlce se jdu opět poradit.
Za týden mě čeká cesta od nás z jihu Moravy do CHKO Broumovsko, Adršpach. Není zde nějaký profesionální řidič či místní, aby mi poradil nejlepší trasu? Mapy nabízejí hned tři, přes Brno a Blansko nahoru, dvě směřující přes Jihlavu se poté dělí Na Havlbrod a Čáslav, aby se opět setkaly v Hradci Králové. Přes Brno mi to přijde jako blbost.
Moc děkuji.
Na jih většinou jezdím přez HK, Holice,V.Mýto, Lytomyšl, Svitavy, Černá Hora a Brno. Nevím jak vypadá D1, ale na mé trase jsou rozkopané Svitavy, Litomyšl i Mýto, takže je to asi jedno. Další uzávěry jsou z HK na Jaroměř a následně Trutnov.
Pokud se dostanete do HK od Holic, potom je lepší jet na Černilov, Nový Ples, Josefov, Jaroměř, Č. Skalice, Náchod, Hronov, Police nad Metují, Lachov, Teplice nad Metují a Adršpach.
Taky doporučují navštívit Teplické skály, protože tam není tolik lidí.
Jaj, takže rozkopaná cesta? To nerada slyším, už směrem na JIhlavu, kam jsem původně měla v plánu jet, je několik oprav. :/
Doporučujete tedy spíš přes Brno a nahoru na Svitavy a HK?
Jestli jedete ze Znojma tak je nesmysl jet přes Brno. Nevím jaké to je ze Znojma až po H. Brod. Trasu Pardubice - Trutnov jsem jel teď v týdnu a celkem to šlo (Pardubice - HK po dálnici). Omezení je před Jaroměří kde se jezdí na světla (mimo pracovní dobu) potom za Jaroměří na Trutnov (2 omezení). Jeďte tedy na Náchod, Hronov, Police nad Metují a Adršpach. Je to rychlejší než přes Trutnov.
Jih Moravy je dost široký pojem, ale věřím, že dobrá rada: přes Olomouc - Mohelnici - Českou Třebovou - Ústí nad Orlicí - Rychnov nad Kněžnou.- Náchod. Zajíždět až do HK a pak přes Jaroměř je nesmysl. Dejte si na seznam - mapy - trasu Olomouc - Náchod a vidíte to přesně. Záleží, kde se na to z toho jihu připojíte. Já tam jezdím přes Olomouc ze severu, mám to proježděné a je tam pěkná krajina. V Náchodě nezapomeňte na Jiráskovu chatu na Dobrošově / 6 km nad městem a vidět Krkonoše, Orlické a snad 1/2 Čech /, na Broumovsko dvacet třicet km, záleží kam jedete. Pěknou dovolenou!
Podle popisu tras bude tazatelka někde od Znojma až Břeclavi.
Přímý odkaz na Mapy.cz trasa Olomouc-Náchod
můžu potrvdit, že jet autem přes Brno v pracovní den a ještě k tomu v ranní špičce, je skutečně o nervy. Zácpy, uzávěry, havárky, sem tam houkačka policie nebo sanitka a k tomu jedna brňácká specialita. Pruh pro směř přímo máte jednou vlevo a jednou vpravo. Musíte se včas a správně zařadit, protože před křižovatkou už je pozdě. Všude okolo je plno a vy se do správného pruhu prostě nedostanete. Kam se hrabe Praha.
O víkendech bývá situace lepší a třeba v sobotu ráno projedete Brnem bez problému. Stačí, když se budete držet ukazatelů na Svitavy.
Jich Moravy je dost široký pojem a taky nepíšete ani jaký to má být den ani čas takže těžko radit. V pondělí ráno bych jel po silnicích 3. třídy a doufal, že nebudou ucpané i ty No a v neděli můžete jet klidně normálně přes Brno, protože to bude rychlejší než přes okolní vesnice a pokračovat normálně po hlavních až do místa kam chcete
Děkuji, jedeme v neděli pravděpodobně dopoledne. Přes Brano tedy rychlejší? Mně to právě hlásí delší trasu jak časově, tak km.
Dobrý den ,
Tato uvedená cesta je v pohodě jel jsem tak minulý týden, tedy pouze jen z Brna, Takže pokud přežijete a přejedete Brno vklidu dál už Vás snad nebude čekat nic hrozného.Druhou cestu znám až Havlbrodu a přijde mi taky v pohodě , tamtudy spíš ale jezdím když se chci pokochat nepřijde mi tak nudná jako ta první varianta.Problém tam může ta Jihlava vždycky velká neznámá. Budete dělat někde pauzu přeci jen to jsou 4h cesty podle toho vybírejte kudy pojedete , mužete si udělat i nějakej pěknej minivýlet.
Jinak pokud máte náladu a máte rádi skály doporučuju si zajet do Polska na bludné skály , je to zas něco jiného.
Ano, tato trasa je pro vás nejlepší, u Svitav pojedete směr Č. Třebová, Ústí, Rychnov, Náchod. O víkendu se Adršpachu vyhněte, nedostanete se tam, museli byste v Polici nebo Teplicích na vlak, Adršpach je přeplněn a příjezd uzavřen, skály také přeplněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.