Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí profesního očkování

Od: medabeda* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chci se Vás zeptat, zda existuje nějaká legální cesta, jak odmítnout očkování proti žloutence B. Chystám se studovat vyšší odbornou zdravotnickou školu (nutriční poradce) a jednou z podmínek přijetí je toto očkování. Nejsem striktní odpůrce očkování a nevezu se na módní vlně neočkování se. V případě studia medicíny bych se nejspíš zodpovědně naočkovat dal. Problém je v tom, že mi očkování v dětství (2006 hexavakcína) způsobilo auto-imunitu, astma, alergii, vitiligo a neustálé záněty dutin. Další vakcína (2014) mi způsobila silnou imunitní reakci s podobnými symptomy, jako chřipka a od té doby jsem se téměř 3 roky potýkal s poruchami soustředění, nedostatkem energie, vyčerpaností.

Myslím si, že by mi dané očkování proti žloutence jen uškodilo a velmi se bojím o své zdraví a nechci si ublížit. V porovnání se studiem medicíny obor nutriční poradce není tak rizikový na žloutenku. Existuje možnost legálního odmítnutí?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud existuje prokazatelně zvýšené riziko nežádoucích účinků, neřkuli byla nalezena jednoznačná souvislost předchozích očkování s uvedenými projevy, není o čem debatovat, prostě doktor napíše, neočkovat s odůvodněním.

hodnocení

3x

zeptejte se přímo ve škole, zda je vaše situace nějak řešitelná. nicméně pro studenty zdravotnických škol je očkování proti hepatitidě B dáno vyhláškou jako povinné a stejně tak je potřeba doložit zdravotní způsobilost ke studiu (a následnému výkonu povolání). takže je otázka, zda je uchazeč o studium zdravotně způsobilý, pokud s ohledem na své zdraví nesmí absolvovat předepsané očkování *nevi* mmch nejste očkovaný z dětství? i když vám hexavakcína způsobila problémy, nemáte třeba žloutenku doočkovanou v samostatné dávce? pokud uvádíte problémy po očkování i později, tak evidentně nějaká další očkování probíhala.

janm*
hodnocení

2x

Uvedl bych Vámi zmíněné důvody, proč je pro mne očkování rizikové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]