Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se Vás zeptat, zda existuje nějaká legální cesta, jak odmítnout očkování proti žloutence B. Chystám se studovat vyšší odbornou zdravotnickou školu (nutriční poradce) a jednou z podmínek přijetí je toto očkování. Nejsem striktní odpůrce očkování a nevezu se na módní vlně neočkování se. V případě studia medicíny bych se nejspíš zodpovědně naočkovat dal. Problém je v tom, že mi očkování v dětství (2006 hexavakcína) způsobilo auto-imunitu, astma, alergii, vitiligo a neustálé záněty dutin. Další vakcína (2014) mi způsobila silnou imunitní reakci s podobnými symptomy, jako chřipka a od té doby jsem se téměř 3 roky potýkal s poruchami soustředění, nedostatkem energie, vyčerpaností.
Myslím si, že by mi dané očkování proti žloutence jen uškodilo a velmi se bojím o své zdraví a nechci si ublížit. V porovnání se studiem medicíny obor nutriční poradce není tak rizikový na žloutenku. Existuje možnost legálního odmítnutí?
zeptejte se přímo ve škole, zda je vaše situace nějak řešitelná. nicméně pro studenty zdravotnických škol je očkování proti hepatitidě B dáno vyhláškou jako povinné a stejně tak je potřeba doložit zdravotní způsobilost ke studiu (a následnému výkonu povolání). takže je otázka, zda je uchazeč o studium zdravotně způsobilý, pokud s ohledem na své zdraví nesmí absolvovat předepsané očkování mmch nejste očkovaný z dětství? i když vám hexavakcína způsobila problémy, nemáte třeba žloutenku doočkovanou v samostatné dávce? pokud uvádíte problémy po očkování i později, tak evidentně nějaká další očkování probíhala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.