Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
piju docela často čistou vodu z kohoutku, protože mě po těch minerálkách/limonádách s víc jak 5 gramy cukru na 100 ml škrábe v krku a blbě se mi pak polyká. Ale mám to tak, že když se napiju čistý vody, tak to tu žízeň kolikrát prostě neuhasí a musím si dát aspoň šťávu nebo si nalít trochu tý minerálky. Jaký pro to máte vysvětlení? Chybí mi minerály/cukr? Díky!
Zkuste se někdy napít z dlaní. Já mám při pití z vody z dlaní mnohem uspokojivější pocit. Ale samozřejmě se takto nedá pít všude. A také vím, že voda voda doma v koupelně mívá o maličko nižší teplotu než voda v kuchyni. Studená koupelnová je pro mě příjemnější.
Starý Indián se svou ženou spí ve městě v ubytovně.V noci se muž probudí,že má žízeň a posílá sqaw,aby mu přinesla vodu.Ta mu podle starého indiánského zvyku přinese vodu v dlaních.Indián se napije,usne,ale po chvíli se vzbudí,že má ještě žízeň.Žena mu opět poslouží.Když má opět žízeň,pošle ženu pro vodu ,ale ta se tentokrát vrátí s prázdnou.Kde máš vodu?rozčiluje se.Nemohla jsem ti vodu nabrat,bledá tvář sedí na prameni.
Není to zlozvyk? Pijeteli jednorázově až máte žízeň, je to špatně. Pijte častěji. Nevíme kolik tekutiny za den vypijete a zda nepracujete na slunci. Říká se, kdo si zvyká na pravidelný pitný režim, má vypít co hodinu 2 deci vody. Až si tělo zvykne na pravidelnost, lze dobu prodloužit a pít ve větším množství.
Co hodinu 2 deci, je až moc. V klidu doma určitě. Když 16 hodin nespím, tak by to bylo 3,2 litru.
A není náhodou zlozvyk pít často malé dávky vody? Tělo má mechanismy k tomu, aby se vypořádalo s dočasným nadbytkem i nedostatkem různého druhu (stresové faktory) a je vhodné tyto mechanismy trénovat - otužovat. (jídlo, voda, teplota, pohyb, psychika, ...)
Já v těch vedrech piju jenom čistou vodu z kohoutku a občas neslazenou jemně perlivou minerálku,po slazených a i po těch ,,zdravých,,slazených umělými sladidly bez cukru mně ,,pálí žáha,,jako hrom,takže za mně čistá voda a večer vychlazené pivo!
Teplým pivem taky žízeň neuhasíte. To prostě nejde. Takže když už pijete vodu z vodovodu, měl bych pro vás jednu odposlechnutou radu. Vodu nalejte do petky a nechcte vychladit v ledničce.
Ona ale taky není voda jako voda. Neznám lepší vodu, než z lesní studánky Nedbalka. Kdo jedete na Slovácko a půjdete kolem, stavte se a ochutnejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.