Ahoj, dobil jsem si kredit a zarazilo mě, ze staci jen vytukat par cisel z karty, a platba je uspesna. Bojim se zneuziti, mam ucet u equa bank a jedina ochrana co proti tomu jsem videl je tydenni limit, kdyz ho nastavim na 0 bude me banka zadat o nejake overeni?
To ale není odpověď na mou otázku. Možností nastavení je jasně víc, ale při nastavení nula, nic z účtu neodejde. Tak co je špatně na mé předchozí odpovědi.
V internetovém bankovnictví byste měl mít možnost nastavení limitů zvlášť pro výběr z bankomatů, platby u obchodníků a platby po internetu. Pokud si u posledního typu nastavíte nulu, nikdo vám nic jen opsáním čísel neukradne. A neznám banku, ve které nejde nastavit autorizace plateb SMS kódem. Dále by mělo jít nastavit, že s menšími částkami vás autorizace otravovat nebude.
Jo mám nastavený nějaký rozumný limit na kartě. Když přesáhnu platby přes limit, tak se neprovedou a dostanu SMS o neúspěšné transakci. Při platbě online kartou nezbývá než věřit, že obchodník strhne to co má. Pak popř. reklamovat... Dávat údaje jen ověřeným obchodníkům.
Ani ne. Především by musel opsat i zadní stranu karty. A potom - normální eshopy vedou na platební bránu banky a teprve té se čísla z karty zadávají. Jsou i výjimky kdy důvěryhodnému obchodníkovi ty údaje svěříš.
Asi nevíte, jak fungují online platby kartou stačí jen to, co je na kartě. Samozřejmě lze navíc nastavit třeba potřebu autorizace plateb pomocí SMS kódu (já to tak mám), ale ve výchozím nastavení opravdu stačí znát údaje z karts (číslo karty, měsíc a rok platnosti a třímístný bezpečnostní kód ze zadní strany
jISTĚ, MÁTE PRAVDU. pin JE POJISTKA při platbě kartou fliine Ale ppři platbě online se musíte do své banky přihlásit a zadat minimálkě login a heslo, které si můžýete pravidelně měnit.
@kartaginec, opravdu nevíte, o čem mluvíte. Mluvím o platbě online KARTOU. Tedy obchod vás přesměruje na platební bránu a do té pouze vyťukáte šestnáctimístné číslo karty, dobu platnosti a CVC kód na zadní straně. TOŤ VŠE.
To je hezke, ale ja se ptam na to, ze jsem vypsal pouze cisla z karty kdyz jsem si dobijel kredit, a banka bez sms overeni jakoby nic zaplati. Vadi mi, ze toho nekdo muze znwuzit kdyz treba se nekdo jen na minutu zmocni me karty.
Každá banka nabízí různé druhy zabezpečení. Většinou lze nastavit, aby při platbě kartou přes internet byla vyžadována dodatečná kontrola přes SMS kód. Zkontaktuje vaší banku a zeptejte se. Jinak další možnosti je zbrousit na zadní strany karty ten 3 místný kód. Musíte si jej pak ale pamatovat.
Internetovou platbu kartou využívám 10-15x měsíčně, tak pořád měnit limit v internetovém bankovnictví není moc reálné. CCV ze zadní strany karty jsem si odbrousil (je jen natisknutý) a pamatuji si ho.
a co si nechat vystavit ještě jednu kartu a tu mít jen na internet hozenou doma v šuplíku? Kdysi mi to doporučovala Moneta k podnikatelskému účtu, nevím nepoužívám to, tak jsem to víc neřešil, ale tak třeba tu pujde i u jiné banky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.