Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou mastercard bezpecnost

Od: otazka odpovědí: 22 změna:
Ahoj, dobil jsem si kredit a zarazilo mě, ze staci jen vytukat par cisel z karty, a platba je uspesna. Bojim se zneuziti, mam ucet u equa bank a jedina ochrana co proti tomu jsem videl je tydenni limit, kdyz ho nastavim na 0 bude me banka zadat o nejake overeni?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli tomu dobře rozumím, tak když nastavíte limit nula, nebudete moci vybírat peníze.

opplo*
13.06.19 21:01
Špatně.

Tak to vysvětli, když je to špatně.

opplo*
Může nastavit limit pro:
- výběry
- platby online
- internetový platby
atd. záleží dle banky co vše nabízí.

To ale není odpověď na mou otázku. Možností nastavení je jasně víc, ale při nastavení nula, nic z účtu neodejde. Tak co je špatně na mé předchozí odpovědi.

hodnocení

1x

V internetovém bankovnictví byste měl mít možnost nastavení limitů zvlášť pro výběr z bankomatů, platby u obchodníků a platby po internetu. Pokud si u posledního typu nastavíte nulu, nikdo vám nic jen opsáním čísel neukradne. A neznám banku, ve které nejde nastavit autorizace plateb SMS kódem. Dále by mělo jít nastavit, že s menšími částkami vás autorizace otravovat nebude.

opplo*
hodnocení

0x
Jo mám nastavený nějaký rozumný limit na kartě. Když přesáhnu platby přes limit, tak se neprovedou a dostanu SMS o neúspěšné transakci. Při platbě online kartou nezbývá než věřit, že obchodník strhne to co má. Pak popř. reklamovat... Dávat údaje jen ověřeným obchodníkům.

otazka
hodnocení

Me jde o to, ze kdyz nekdo nahodou opise moje cisla z karty, to pak jsem jako bezbrannej?
mot
kdo by to kdy delal?

Ani ne. Především by musel opsat i zadní stranu karty. A potom - normální eshopy vedou na platební bránu banky a teprve té se čísla z karty zadávají. Jsou i výjimky kdy důvěryhodnému obchodníkovi ty údaje svěříš.

hodnocení

0x
Základní zabezpečení je PIN a to nikdo z vaší karty neopíše, protoža na ní napsané není. Tedy pokud si ho tam sám nepoznamenáte.
Asi nevíte, jak fungují online platby kartou ;) stačí jen to, co je na kartě.
Samozřejmě lze navíc nastavit třeba potřebu autorizace plateb pomocí SMS kódu (já to tak mám), ale ve výchozím nastavení opravdu stačí znát údaje z karts (číslo karty, měsíc a rok platnosti a třímístný bezpečnostní kód ze zadní strany

jISTĚ, MÁTE PRAVDU. pin JE POJISTKA při platbě kartou fliine Ale ppři platbě online se musíte do své banky přihlásit a zadat minimálkě login a heslo, které si můžýete pravidelně měnit.

@kartaginec, opravdu nevíte, o čem mluvíte. Mluvím o platbě online KARTOU. Tedy obchod vás přesměruje na platební bránu a do té pouze vyťukáte šestnáctimístné číslo karty, dobu platnosti a CVC kód na zadní straně. TOŤ VŠE.

Platba kartou mastercard bezpecnost

otazka
hodnocení

To je hezke, ale ja se ptam na to, ze jsem vypsal pouze cisla z karty kdyz jsem si dobijel kredit, a banka bez sms overeni jakoby nic zaplati. Vadi mi, ze toho nekdo muze znwuzit kdyz treba se nekdo jen na minutu zmocni me karty.
Platba kartou mastercard bezpecnost #2
mot
tak si nastav, ze se bude sms pouzivat vzdy.

A nedobíjel jste jen pár stovek? Pak autorizace nemusela být vyžadována.

mytrix*
hodnocení

0x
Každá banka nabízí různé druhy zabezpečení. Většinou lze nastavit, aby při platbě kartou přes internet byla vyžadována dodatečná kontrola přes SMS kód. Zkontaktuje vaší banku a zeptejte se.
Jinak další možnosti je zbrousit na zadní strany karty ten 3 místný kód. Musíte si jej pak ale pamatovat.

hodnocení

0x

Internetovou platbu kartou využívám 10-15x měsíčně, tak pořád měnit limit v internetovém bankovnictví není moc reálné. CCV ze zadní strany karty jsem si odbrousil (je jen natisknutý) a pamatuji si ho.

Ale poškozenou kartu nemusí obchodník akceptovat. Nicméně nečitelné CCV reálně snižuje riziko zneužití v případě krádeže apod.

hodnocení

0x

a co si nechat vystavit ještě jednu kartu a tu mít jen na internet hozenou doma v šuplíku? Kdysi mi to doporučovala Moneta k podnikatelskému účtu, nevím nepoužívám to, tak jsem to víc neřešil, ale tak třeba tu pujde i u jiné banky.

hm*
hodnocení

0x

Nebezpečné to samozřejmě je, stejně jako platby bezkontaktní. Když zadáš 0 (do správného limitu), nemělo by jít kartou přes internet platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]