Dobrý den, prosim o pomoc, v březnu tohoto roku jsem dávala účetní ve firmě, kde pracuji 3 roky potvrzení o kombinovanem studiu, které jsem začala od září 2018. Jistě by mi měla být vrácena částka, alespoň minimální, protože dle zákona se kombinovane studium VŠ bere jako příprava na budoucí povolání a dotyčný má nárok na vrácení dani. Stále mi ale žádná částka nepřišla a já nevím, zda to mám s účetní řešit či ještě počkat... děkuji za každý nazor
Zajděte na příslušný finanční úřad, pod který spadá vaše bydliště a tam se zeptejte, Manželovi takhle kdysi propadlo vrácení daně, protože to kvůli jakýmsi změnám nestihl u zaměstnavatele, ale na FÚ mu poradili a pak bylo vše v pořádku.
Děkuji za odezvu, když jsem dávala účetní potvrzení, tak říkala, že to zrovna jde vyřizovat, tedy že ji to dávám na p9sledni chvíli, ale že je to v pořádku :/
rigel
a byly Vám v průběhu roku strženy nějaké zálohy na daň? Jestli bylo co vracet.
nikola79
Začala jsem studovat až minulý rok a nikomu jsem to neřekla a nedávala tedy ani žádné potvrzení o studiu až tento rok, neměla by být tedy sleva stržena postupně...
dobrá, začneme od začátku, vyplnila jste žádost o provedení ročního zúčtování a to do 15.2? není Vám víc jak 26 let?
Můžete si požádat účetní o doklad...Potvrzení o zdanitelných příjmech rok 2018, vyplnit danové přiznání, najdete na internetu a podat v místě bydliště na FU, jen asi strhnou částku penále za pozdní podání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.