Ahoj potřeboval bych poradit pár lidí z práce mi to rozmlouvalo a někdo zase mi řekl ať tam klidně letím. Máme právě hnedka na začátku srpna odstávku ve fabrice a mě napadlo letět sám do egypta přes nějakou cestovku jenom právě nevím jestli je to teda dobrý nápad, když tam jsou velký teploty. Nikde jsem právě nikdy nebyl chtěl jsem v loni, neletěl jsem a pak jsem litoval toho. Tak mám obavy.
Nevím co chcete slyšet. Egypt není 100% bezpečný, ale na dovolenou se tam stále hodně létá a řada lidí to vnímá jako zanedbatelné riziko.
Ohledně teplot. I 45°C na pláži je stále lépe snesitelné než 35°C na kamenném náměstí u nás. V údolí králů bylo cca 60°C a ani mi to nepřišlo, asi to byla jen teplota na slunci. U moře je jiný vzduch a teplota se vnímá jinak. Pokud ovšem v Česku funíte při 30°C... pak to v Egyptě bude pocitově podobné.
Teploty vydržíte, většinou tam fouká mírný větřík a slunečníků je dsotatek. . Ale vyberte si min. 4 hvězdičkový hotel, jde o hygienu, v těch vedrech je to horší. V levnějších hotelech často chytíte faraona (průjem, na který čístké prášky neučinkuji)
Byl jsem loni na přelomu července a srpna. Nejteplejší dva dny ukazoval teploměr 42°C. Vzhledem k větříku a vlhkému mořskému vzduchu to bylo pocitově stejné, jako když je u nás kolem třicítky.
Vedro u moře vnímáte jinak než v čr. Lítám každý rok, někdy i sama. Taky se mi teď na rychlo zadařilo a já letím 28.6. do Tuniska. Sama - byla poslední letenka. Takže za mě rozhodně leťte a užijte si to.
Z horka Vás může "trefit" i u českého blaťáku ...jestli Vám horko nedělá dobře,tak ani řeči o tom jak je tam jiná vlhkost atd vám nepomůžou,to raději vyberte jinou destinaci,ale jestli léto zvládáte v pohodě tak proč nejet.I v Egyptě mají stinné kavárny,bary nebo bazény u hotelů.
To už raději do Turecka,horko tam je stejné jako u nás teď, akorát se to u moře lépe snáší. V Egyptě budete zřejmě sedět v hotelovém komplexu a nebudete moci kvůli bezpečnosti vyrazit někam na vlastní pěst. V Řecku,Turecku si můžete půjčit auto,4-kolku,skůtra a vyjet si i někam dále na výlet.V Egyptě už tato možnost není.Jedině předražené organizované zájezdy.Pěkná je i Malorka,v Tunisu taky nebyl žádný problém a to jsme tam byli i v době ramadánu a v pohodě.
Jsem teď v Shams Alam a pohoda. Na teplo si člověk za dva tři dny zvykne. Ve stínu cca 35-38, na slunku přes 50 i 55. Vlhkost vzduchu nízká, takže se člověk nepoti, jen je třeba se mazat. Jediné nebezpečí je hladový žralok, ale záleží jak který. Kytarový žere jen trávu, takže ten je v pohodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.