Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Afta na laloku v ústech

Od: jj* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, dnes večer jsem si všiml že se mi na laloku v ústech oběvila bílá bulka, něco jako afta, bolí mě to při polikání a také ikdyž nepolikám cítím něco navíc právě v oblasti laloku. Teplotu zatím nemám , nevíte náhodou co to může být ať jsem klidnější? Děkuji, snad je to jen afta...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Po mnohaletých zkušenostech, kdy jsem vyzkoušela nejrůznější rady, jsem dospěla k přípravku z lékárny "MUNDISAL GEL NA AFTY". Místo pomáznete a o aftu dlouho nevíte, používám hl. před jídlem.

jj*
hodnocení

Děkuji :) vyzkouším

tento gel mi také vždy spolehlivě pomohl ... doporučím také

liska5
hodnocení

2x

Vy máte v ústech lalok? Čemu tak říkáte? Afty signalizují sníženou imunitu. Chce to odpočinek, stravu plnou vitamínů, ovoce, zeleninu, oleje za studena lisované. Nezatěžovat trakt těžkými jídly, omezit sladké, mouku a mléčné. Dostatečně pít čistou vodu. Několik stroužků česneku denně. Kloktat šalvějí. Nepřehánět to s pobytem na plném slunci ani s fyzickým výkonem. Zkuste Priessnitzův zábal na krk.

liska5

Aftu můžete sprejovat Stopanginem, případně vatu na špejli a aftu potírat něčím jodovým z lékárny. A třeba ještě Tantum verde - cucací pastilky. Dejte si Celaskon a B komplex po jídle aspoň po dobu několika dní.

jj*
hodnocení

lalokem jsem myslel čípek, omlouvám se za nesprávný výraz a děkuji za rady :) právě beru antibiotika takže ta snížená imunita je toho asi důsledkem

liska5

Antibiotika vybijí kromě bacilů i hodnou střevní mikrofloru. Pro její obnovu je dobrý kefír nebo acidofilní mléko a kvašené potraviny, jako kyselé zelí. Ta mikroflora vyrábí vitaminy řady B, tak si berte B komplex po jídle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]