Dobrý den, dostal jsem velice zajímavou nabídku, koupit 50% podílu půjčovny ele. koloběžek. Proč dotyčný prodává 50%? To bych vlastnil 50% koloběžek a výdělků a samozřejmě i třeba pokud by se on zadlužil tak i dluhů? Děkuji
Nevlastnil byste polovinu kolobezek. Vlastnil byste polovinu firmy a ta firma by vlastnila ty koloběžky. A taky auta, servis, platila by nájem kanceláři atd. Vaše finanční a právnická gramotnost je žalostná, takže bych vám to nedoporučil. Nedokázal byste takovou investici uhlídat před vytunelováním.
jozka3
Aha, no a mohl bych přijít o více než jen vložené peníze? Kdyby se třeba půjčovna zadlužila? Je to vůbec možné nebo jen rizika by pro mě byly vložené peníze? Děkuji
Pokud je firma s.r.o, tak teoreticky byste neměl přijít o žádné další peníze, ale není to tak jednoduché. Pokud dojde ke krachu, tak soud zkoumá, zda jste o špatné hospodářské situaci věděl a jestli peníze, která firma vynakládala, nebyly z firmy vyváděny účelově na úkor věřitelů. Pak by se samozřejmě zjišťovalo, do jaké míry jste tomu mohl zabránit. A pozor, to že tomu nerozumíte, u soudu jako omluva neobstojí, protože zákon o korporacích říká (když to přeložím do lidštiny), že to, že se do toho pouštíte, i když tomu nerozumíte, je Vaše nedbalost.
Prodává se vždy, když je nějaký problém. Jinak není důvod. Jak bylo správně uvedeno, tak 50:50 je problém sám o sobě. A proč si přidělávat další starosti?
Na prodeji 50% firmy není nic divného a může být velice výhodné pro obě strany. Prodává 50% protože nechce být minoritní vlastník. A za 49% by dostal o dost méně. Logické.
Dobrý den, pán má velkou poptávku koloběžek, ale banka mu nepůjčí. Proto chce kouput další koloběžky aby byl výdělek vyšší, ale 50% výdělků bych měl pak já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.