Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci vypadat starší, mít respekt

Od: monyka odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer, všem zde :)Můj problém se týká velmi mladistvého vzhledu a tudíž s tím spojené chování vůči mě, takřka bez respektu. Je super vypadat pořád na 18, ale poslední dobou mi to začíná vadit. Dřív jsem to brala jako kompliment, když mi někdo říkal "Tobě je vážně 20?", ovšem nyní v tom vidím velké mínus. S muži to mám složité, myslí si, že jsem poměrně mladší proto kolikrát o mě nemají zájem. Další věc je respekt vůči mě. Před týdnem jsem získala titul Mgr. a tím vůbec neříkám, že jsem někdo nebo něco vyjímečného, ale mě opravdu vadí, když jdu např. k lékaři a tam se mnou jednají jako s holkou, která je na střední. Mám úžasnou paní zubařku a na to, že mi je 26, tak se ke mě chová jako k holce a tyká mi, mluví ve zdrobnělinách. Existuje spousta další příkladů. Začínám podnikat, líbí se mi business moda, nosím lodičky, saka, ale asi nic z toho ze mě nedělá ženu mého věku. Na výšce jsem byla ve studentské radě, měla jsem několik projevů, vedla různé akce, provázela na dnech ot. dveří, vedení školy mě samo vybralo, že mám skvěle proslovy, vystupování a reprezentativní chování,takže nejsem nějaké trdlo, které by si náhled na věk zhoršovalo neodpovídajícím vystupováním na veřejnosti. Co bych měla podle vás na sobě změnit, aby se mnou lidé nejednali jako s puberťákem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý večer. Respekt si člověk získává právě tím jak se chová, vystupuje, jedná s lidmi a co z něho vyzařuje. Pokud vypadáte mladistvě, buďte za to ráda. Pokud se domníváte, že když budete vypadat starší, budou Vás lidé více respektovat, zkuste změnit barvu vlasů a třeba i účes, který Vás bude dělat starší. Zkuste změnit i styl líčení. A nebojte se, za deset, patnáct let budete třeba zase dělat vše proto, abyste vypadala mladší.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, buďte ráda, že vypadáte mladě. Co by za to jiné ženy daly... Mně celý život říkají, že jsem musela mít první dítě velice, ale opravdu velice brzy. No nevím, co je na 24 letech brzy. Nyní, když jdu se starším synem, mají ho lidé za mého přítele a mé výrazně mladší druhé dítě za naše společné. Jako trapas no. Za chvíli vám bude třicet, postupně budete stárnout a jako puberťačka vypadat pak už možná nebudete. A budete vděčná, že vypadáte mladistvě.

hodnocení

1x

Respekt ale není tím že jeden vypadá starší! Respekt si musí každý sám vybudovat,byť někteří (je jich hoooodně málo) mají toto přirozeně!

hodnocení

0x

@monyka - aby se mnou lidé nejednali jako s puberťákem
Co kdybyste jim normálně říkala, že si to nepřejete?

hodnocení

0x

Pokud má být všechno, co o sobě píšete, pravda, tak vám nevěřím. Žena, která tvrdí : Na výšce jsem byla ve studentské radě, měla jsem několik projevů, vedla různé akce, provázela na dnech ot. dveří, vedení školy mě samo vybralo, že mám skvěle proslovy, vystupování a reprezentativní chování,takže nejsem nějaké trdlo...a přesto se setkává s takovým chováním, je trdlo. Při tom všem, jak jste se pochválila, nedokážete říci zubařce : ale paní doktorko, mně je 26, tak proč se mnou mluvíte jako s prvňačkou? A bylo by to vyřízené! Když jste měla kuráž, když jste se předváděla, mějte ji i když se musíte bránit. Starší vás neudělají lodičky, ale chování, vystupování. A buďte ráda, že jste krásná a vypadáte mladší, co by za to mnohé jiné daly! Rád bych vás poznal, navedu vás na téze o seberealizaci a psychologické sebeobraně. Mějte pěkné a radostné dny!*slunce*

lidus*
hodnocení

0x

Mám neteř po které v 25 chtějí OP, bere to s ůsměvem, s klukem bydlí 4 roky, jezdí po světě a trauma ze svého vzhledu nemá. Její bratr má 28 a ten trauma měl když mu každý hádal 16, nechal si narůst plnovous, vypadá jako debil ale už mu všichni hádají vyšší věk. Bohužel názory stále na 16. Neřešte to a buďte ráda, jednou vám budou závidět.

m123*
hodnocení

0x

Dokážu si představit jak se cítíte. Po mě ještě v 28 letech chtěli v nočním podniku občanku. Doktorka mi tykala ještě v mých třiceti, ale říkala jsem si, že když k ní chodím od 18 let, tak ji asi nepříjde, že už jsem "stará" . S vykáním začala ani pořádně nevím kdy, protože jsem k ní moc často nechodila.

S chlapama jsem to taky měla zvláštní. Vždy se mi líbili aspoň o 10 let starší a je zas přitahovalo, že vypadám mladě.

Nakonec jsem se vdala za mladšího :) . Bylo v životě hodně situací kdy mě to s prominutím sr...o, že se ke mě lidi chovají jak k puberťačce.

No a uběhlo pár let / desítek let / a mě v mých skoro padesáti lichotí, že si okolí myslí, že mi je míň. Jen někdy, když si stěžuju, že mi něco bolí, tak slyším " prosímtě, mladá holka a naděláš" . To se braním, že fakt už mladá holka nejsem :-D .

Uvidíte, že to časem přejde. A pokud vám nějaká situace jo hodně vadí, tak to dotyčným řekněte.

hodnocení

0x

Na ty akce, které zde popisujete, se vždy vybírá člověk, který právě respekt vzbuzuje. Kdyby tomu bylo naopak, nikdo by ho nebral vážně a nikdo by jeho proslovy neposlouchal. Tak nějak nerozumím, že s Vámi někdo jedná jako s puberťákem. To si vzájemně odporuje. Ta paní zubařka přece ví kolik je Vám let, jelikož má Vaši zdravotní kartu a tam máte napsán datum narození. Nějak si nedovedu představit, že by Vám třeba říkala, abyste otevřela pusinku a ukázala jí zoubky. Nebo jaké jiné zdrobněliny máte na mysli? A tykat by Vám teda neměla a to ani ne v tom případě, kdyby Vám bylo 18, natož 26 a ona to ví, protože ví kdy jste se narodila. To samé v nemocnici. Tam nemůže dojít k omylu, všichni mají Vaši kartu a vědí, kolik je Vám let a nemohou si dovolit s Vámi mluvit jako s puberťákem. A dneska se ve zdravotnických zařízeních vyká i těm puberťákům. To, že máte problém i s muži, protože si myslí, že jste mladší, je také dost divné (pokud teda nevypadáte na nezletilou), protože muži vyhledávají právě ty mladší. Nedávno jsme tady o tom diskutovali a jeden 40 muž zde napsal, že by nikdy nemohl mít poměr se ženou jeho věku, protože by to byla pro něj "stařenka". Tak buďte ráda, že vypadáte mladší. Co se respektu týče, ten nezískáte tím, že budete vypadat starší a jsou lidé, kteří si nevydobydou respekt až do smrti. To nemá s věkem nic společného. Takže jestli je pravda všechno to, jak se sama popisujete, tak na sobě nic neměňte, všechno je v naprostém pořádku. Respekt umíte vzbudit, vypadáte dobře a nejste trdlo. Není co měnit.

zlawe
hodnocení

0x

Věřím, že více by vás štvalo, kdyby jste v 26 vypadala na 40. A někdo se vás zeptal, jestli už jste babičkou.

vernon
Ve čtyřiceti babičkou? Neblbni...
zlawe

Ve 40 už má někdo i 20 letou dceru se dvěma dětmi.. *smich*

hodnocení

0x

Když to čtu... Tak to jsou překrásné starosti...

Ještě že se Vám nestalo v životě něco horšího, to by bylo asi už na mašli... :-D

PS: Pravdou je, že respekt je prostě vybudovaný... Nebo i přirozený a nelze si ho prostě vynutit!

joudic*
hodnocení

0x

to co vam ted vadi, bude za par let takova vyhoda, ze lidi nebudou chapat a zavidet.. ja jsem vzdycky za mlada vypadal porad jako dite a tada bylo mi nedavno 40 a lidi mi tipuji 30 i min :) Jan Hamacek (cssd) je mladsi nez ja a vzhledove je jak o 10-15 let starsi

tomb
hodnocení

0x

Zdravím, docela chápu, o čem je řeč. Nevím, jestli mě taky vidí lidi jako mladšího, ale leckdo mi tyká. Taky se necítím něco víc, ale přestože za sebou nemám zrovna málo zkušeností a nejsem už úplně nejmladší, skoro každý mi automaticky tyká. Netuším, čím to je ani kdy to přestane, ale taky už mi to někdy dost leze na nervy. Přitom třeba při nákupu alkoholu po mě nechtěl vidět občanku nikdy nikdo. Takže věkem to asi nebude, spíš vystupováním a celkovým dojmem z člověka.

Jak tady ostatní rádci píšou, že lékaři mají karty.. No, to sice mají, ale moje zubařka mě vždycky měla za staršího, takže bych si nedělal iluze, jak se do karet dívají.

Když mi tyká někdo, na kom mi vůbec nezáleží, typicky nějaký upovídaný spoluobčan při nákupu v Kauflandu, klidně se i ozvu ve stylu "Ti taky netykám, se vůbec neznáme". Většinou pak takoví koukají jak vrazi, ale tak co říct chlapovi, který mi začne vysvětlovat, že si mám koupit místo citronky radši citrony. *smich* Horší je, když mi takhle nepříjemě tyká někdo, komu se ohradit prostě nemůžu.

Vždycky můžete slušně (ne jako v Kauflandu *smich*) požádat druhého, aby vám vykal. Dokud se neozvete, může si myslet, že vám to nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]