Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub. kartáčky, co se netřepí, ale jsou jemné

Od: anzionka® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

chtěla bych se zeptat, jaké zubní kartáčky používáte. Donedávna jsem používala značku Curaprox, a to tvrdosti 5640 a 3960. Ale zdají se mi i v akcích dost drahé, tak se poohlížím po levnějších variantách. Zkusila jsem TePe Select Compact X-soft a Soft, u kterých garantuje výrobce 1700 a 2760 vláken. Ale k mému překvapení se třepí daleko více než Curaprox. TePe nedrží tvar ani týden. (A ne, netlačím moc při čištění zubů, dávám si pozor.) Takže jsem cenově na tom stejně jako u Curaproxů, protože bych musela TePe měnit častěji.

Hledám tedy nějaké levnější kartáčky, tj. tak max do 40 korun za kus, které mají stejné vlastnosti jako značka Curaprox, tj. měkké rovně střižené štětiny, kterých je hodně atd. Jakože ale nevím, kde takový kartáček sehnat. Preferuji největší jemnost, nebo střední jemnost. V rámci kategorie "jemné". Takže obecně nerada používám středně tvrdé a tvrdé kartáčky.

Jaké kartáčky používáte vy? S kterými značkami máte dobré zkušenosti?

Díky za reakce.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používám Curaprox CS 3960 super soft, ten je také hodnocen (zubaři i zákazníky) jako nejlepší. Možná by se dal ještě vyzkoušet Spokar 3428 Plus ultra soft v nižší cenové relaci.
arecenze.cz/...

*frajer*

hodnocení

2x

Kartáčky podobného uzpůsobení myslím vyrábí dneska snad všichni výrobci. Pár jsem jich měla, Curaprox mi nevyhovuje, tak jsem zkoušela jinde. Tak bych šla asi touhle cestou, zaplujte do drogerky a zkoušejte. Nebývají drahé :)

Mně se nikdy žádný kartáček netřepí, ale vím, že u lidí vídám roztřepené až běda... nevím, čím to je. Ale beru to tak, že mně se zase stávají jiné věci, se kterými lidé nemají problém *frajer* aniž bych cokoliv dělala jinak... (třeba přetáčení švů na tričku). Tak asi tak.

hodnocení

0x

Curaprox ultra jemný a vydrží mi bez problémů půl roku. Dát pár desetikorun za půl roku přece není žádná "pálka".

hodnocení

Jakože mě se třepí Curaprox, jakákoliv tvrdost, po měsíci, dvou... Půl roku mi rozhodně nevydrží. Nechápu, jak někomu může vydržet půl roku...

Curaprox Ultra Soft se prodává v balení po třech za 200 Kč. Mně vydrží taky 1-2 měsíce, ale přece dát jednou za půl roku 200 Kč za 3 kartáčky mě fakt nezabije. Jsou nejlepší.

pb®
hodnocení

0x

Kupuji Curaprox 3690 balení po 3ks, na internetu k sehnání kolem 200Kč. Koukala jsem, že Spokar vyrábí kartáčky hodně podobné, ale cenu neznám a nemám je vyzkoušené. Kartáčky se mi netřepí vůbec, pokud vám ano, pak nespíš máte špatnou techniku čištění. Zato manžel a děti mají kartáčky roztřepené po prvním čištění. Děti protože je koušou a manžel protože moc tlačí. A nevysvětlím mu to.

hodnocení

0x

Používám Curaprox 1560 to je nejtvrdší z jejich řady.On stejně trochu změkne.Ten nejměkkčí už ztrácí díky své jemnosti čistící smysl.I zubař mi to potvrdil.Tím měkkým zuby už jen tak šolícháte ale nečistíte.A je potřeba je čistit.

Ale obdivuju jak tu někdo píše že ho má půl roku.To si nedovedu představit při čištění 2-3 x denně..Jak se štětinky začnou vychylovat a nedrží tvar vyhazuju ! A pul roku aby štětinky byli stále rovné a vzpřímené si nedovedu představit.Ale třeba jsem nešika.

hodnocení

0x

Zkuste značku parodontax. Já teď sice používám ten sonický, ale tyhle jsem měla docela ráda. Jinak je pravda, že kvalita kartáčků na zuby se hodně snížila. Kolik stály, si už ale nepamatuji.

Zub. kartáčky, co se netřepí, ale jsou jemné

hodnocení

Našla jsem značku Cemio dent, podle recenzí na Heurece jsou s ním lidé poměrně spokojeni. Jsou balení po 2, za průměrnou cenu 63 korun za balení, takže mě jeden kartáček vyjde na pěkných 31,50 Kč. Což už je podle mě fajn cena, s firmou Curaprox se nedostanu s cenou pod 60 Kč za kus ani se sebelepší akcí. Budu doufat, že vydrží stejně nebo déle jako Curaprox. Ale TePe nikdy víc. Ty se třepí už po týdnu.

hodnocení

0x
Curaprox mi doporučil zubař, protože nejlíp čistí. Těch pár korun navíc za tu kvalitu stojí. Že jsou lodi spokojeni s jinym neznamena, že je to pro zdraví to nejlepší. S jezením čokolády jsou taky lidi spokojeni a zdravé to není.
hodnocení

Pokud se vám Curaprox netřepí třeba 3 měsíce a více, tak je to pro vás pár korun. Mně se třebí klidně po měsíci nebo klidně i dřív. A když si vynásobíte 65 Kč x 12 měsíců, tak máte 780 Kč jen za kartáčky na zuby. Snažím se šetřit a dávat měsíčně přes 60 korun za kartáček se mi zdá celkem moc. Zkouším tedy najít levnější alternativy, které když se mi budou do měsíce třepit, tak mi nebude líto ho vyhazovat a vyměňovat, protože stojí o polovinu méně něž Curaprox.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]