Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křest v 17 letech, jak na to?

Od: vericikluk odpovědí: 6 změna:

Ahoj
Od jisté doby už nejsem ateista ale jsem věřící.
Ani nevím jak jsem se k tomu dopracoval bude to už nějaký ten rok ale už od mala jsem vždy věřil celkově že je něco "víc".
Rozhodl jsem se že se chci nechat pokřtít jelikož jsem silně věřící a beru to dost vážně ale u pravoslavné církve, mám k tomu svoje důvody.
Co chci tak aby to proběhlo tak aby o tom nemuseli vědět rodiče, měli by mě za blázna, vlastně do dnes něvedí že jsem věřící, to ví jen prarodiče.
Moc o křtění nevím tak dofám že mu poradíte. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím si, že víra není nic, za co by se měl člověk před rodiči stydět. Já sama jsem atheista, ale víru nikomu nezlehčuji a nenapadlo by mě mít věřícího za blázna. Navíc zvláště dříve /ale občas i nyní/ býval křest velikou slavností, sešli se příbuzní, stoly se prohýbaly, prostě něco, jako svatba. Nechápu, proč byste chtěl o podobnou oslavu rodiče připravit, myslím, že byste si měli být bližší. Něco dělat a před rodiči se za to stydět, obejít je, to ta Vaše víra není asi příliš opravdová. Jaga.

vericikluk
hodnocení

No já vám to trochu víc vysvětlím, já měl vždy s rodiči vztah horší. Víceméně mě vychovávali prarodiče, jinak bych ani k té víře moc nepřišel ale to není ani tak jejich zásluha jako moje. Samo mi došlo že musí být něco víc. Každý den se modlím, to už taky nějaký rok a snažím se dodržovat desatero. Mám dokonce i 2 kamarády taky věřící a ve stjeném věku což je super :)

Když příjdu s tímto za rodiči tak jsou schopni mi to ještě zakázat...

hodnocení

0x

Najděte si nejbližšího pravoslavného kněze (dá se najít na internetu, dnes již všechny farnosti mají své stránky) a nejlépe osobně si s ním promluvte.

doplněno 07.06.19 23:57:

Pokud vám ještě nebylo 18, rodiče by o tom vědět měli. Anebo počkejte do 18. narozenin.

liska5
hodnocení

0x

Není zrovna Jaromír Jágr u pravoslavné církve? Možná by sis mohl přečíst z nějaké jeho biografie, jak k tomu dospěl a jak se křest realizoval. A taky bys měl argument pro rodiče, když i on...// .Jestli navštívíš nějakého pravoslavného faráře, tak ten to s Tebou v pohodě probere. Zjisti si, kde máš blízko bydliště takový kostel.

vericikluk
hodnocení

Zrovna v našem městě je pravoslavná kaple a farář bydlí zrovna patro pod babičkou takže to mám víceméně jednoduché se k němu dostat :)

hodnocení

0x
A do kostela chodíš? Tam Ti poradí, zajdi za farářem a domluv se. Co Tě vede k pravoslavné církvi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]