Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro babičku k 70. nar

Od: jambax odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit s dárkem pro mou babičku, měla teď 70 let a chtěla bych jí dát něco, aby ji to opravdu potěšilo. Lázně a jiné pobyty nepřipadají v úvahu. Léčebné produkty a podobné věci bych taky nechtěla dávat. Napadl mě šperk s věnováním nebo něco podobného. co myslíte vy? co by vás potěšilo nebo udělalo radost? Ráda dávám dárky, podle toho co člověka baví nebo po čem tajně touží. Jenže u starky vím, že jejím "koníčkem" bylo vždy se starat o ostatní a dělat radost nám všem. Ráda peče a vaří. A je to velká parádnice (když je příležitost). Prosím poraďte mi...za každý tip budu vděčná. Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Jsem stejně stará, šperky už dávám vnoučatům. Mne by nadchl koš s extra potravinami, jako např.: ledové víno, víno mojí značky, olej z dýňových semínek, datlový sirup, kešu ořechy, husí jatýrka v husím sádle, med s ořechy, šípkový džem, nějaký vzácný fr.sýr , slané mandle, sušené fíky, očka, nějaký elitní zelený čaj nebo rooibos s vanilkou, luxusní káva, capari, nakládaný zelený pepř, luxusní čokoláda, sušené maso Jerky, Bio pomazánky ve skle, nějaké zajímavé čatní, čočkové a cizrnové chipsy /Vital snack/, čekankový sirup...Prostě něco takového, to jo *mnam**zdravi*

K tomu by se dal přidat hedvábný šátek;)

hodnocení

5x

Dobrý den. Udělejte jí balíček s dobrůtkama, které má ráda. Podle mne nejvíce ocení, když jí budete věnovat čas. Takže co jí vzít na výlet někam, kde prožila třeba mládí, nebo kam se sama nepodívá a chtěla by?

doplněno 06.06.19 21:09:

Tak snad jsme zde všichni trošku něčím tazatelku inspirovali. :)

liska5

Kapičko, tak to bych brala, zavézt na místa svého mládí*slunce*

lucie*
hodnocení

4x

...poněvadž kreslím portréty,tak vím že hodně lidí si u mě nechává nakreslit stará fota svých babiček,dědečků...vždy fota jak byli mladí nebo třeba pro našeho dědu pilota jsem kreslila "jeho"letoun a dolů jsme dali jeho starou fotku u toho letadla.Moc ho to dojalo a rozvykládal se u toho,zavzpomínal...třeba máte někoho v okolí,kdo to dělá,ale...

...jestli je parádnice,co jí vzít na manikuru,kadeřník...tohle se dá pozvat i k ní domů,nikam by nemusela.

lidus*
hodnocení

4x

K 70 narozeninám jsem mamince udělala z fotek kroniku, její staré fotky sourozenců a rodičů, kamarádek,svatební a jak to šlo dál až po pravnoučata. Měla velkou radost a všem knihu dodnes ukazuje. Stará teta mi radila u fotek z mamčina mládí, jinak to bylo trocha skenování, řazení, popisek a tisk fotokniha byl zrovna v akci.

liska5

Liduš, to je pravda, tohle babičky hodně potěší! Ale to tazatelka asi už nestihne. Bude mít aspoň tip na další kulatiny!

Já takové album zhotovila mamince k 90tinám. Taky začalo maličkou holčičkou s rodiči a sourozenci a přes dětství, mládí, svatební fotky a pak my děti, jak jsme vedle ní rostli, naše svatby, pak vnouřata...

Taky se přidávám s tímto dárkem. Mamince jsem před cca 5 lety nechal udělat Cewe fotoknihu ze starych fotek rodiny, sourozenců, pracovní fotky a byla naprosto nadšená. Zkusil jsem ještě elektronickou podobu- takovy ten monitorek s pamětí, kam lze nahrát fotky a zvolit zpusob přehrávání, ale tato varianta skončila někde v propadlišti dejin.Papirová verze vyhrala na plné čáře.

hodnocení

3x

Babička parádnice? Co jí nechat ušít šaty (nebo co by se jí líbilo)? Nebo nějaký hodně "extra speciál" kurz vaření či pečení?

hodnocení

0x

Lisko, tak z těch Tvých návrhů bych si určitě vybrala hned několik a třeba dvakrát. A to jsem také parádnice a také mi je už přes sedmdesát, jenomže se na ně vůbec, ale vůbec necítím...:) A dostat takový košíček s vybranýma pochoutkama a k tomu třeba místo toho šátku ještě lahvinku opravdu dobrého červeného vína, tak bych byla teda opravdu velmi mile překvapená. Šperkem by se mi do gusta těžko někdo trefil a šátkem také ne, ale těmato pochoutkama určitě. *zdravi**palec*

liska5

Největší problém stáří je, že zůstáváme mladí.

Oscar Wilde

*zdravi*Však já jsem tam dala svoje vínko /Merlot/, hned na začátek za to ledové...

hodnocení

0x

Všichni zapomínáte, že v tomto věku už se příliš nepořizují nové módní oblečení, často je dieta,nelze jíst různá čatní a podobně, jak navrhujete. Šperk nebo podobně už opravdu nemá cenu, to už se odkládá pto vnoučata. také to nebývá kam nosit.Kroniky, fota místa mého mládí, to jen umocńuje pocit, kolik už je babičce let, asi to taky není nejlepší. Možná někdy mimo výročí. Snad kniha by nebyla špatná, nebo nějaká kuchařka. Nebo třeba šátek na šaty, pozvat někam na večeři, hlavně nepřipomínat dárkem věk.

lucie*

každý má jinou náturu,třeba moje babička se vždy na procházku se psem parádila,hezké šaty atd,at vypadá.Říkala"co kdyby tam byl nějaký pěkný dedek se psem":-Dbyla vtipálek i pozdním věku a byla generace co vycházela ven vždy upravená.Mí rodiče už taková nejsou,mají vše staré a rezignovali na nové hezké věci.

Moje sousedka chodila jednou týdně ke kadeřnici,potom si jí i zvala domů.Umýt vlasy a načesat,bylo to jediné co si dopřávala a chtěla být pořád hezká,ale máte pravdu,že většina už na to kašle.

Jednu známou naštvou současné fotky,ale fotky z mládí kde je i nahá si vystavuje po bytě a další sedí s manželem na "foto kronikou" a moc se jim to líbí...každý je jiný a jen tazatelka zná svou "babču"nejvíce.

Ono nejde jen o to, co kdo je zvyklý, ono jde dost často o to, na co člověk v důchodu má. Jeden holič foukaná ze zástřihem je kolem 400,-. Pro důchodce docela nezanedbatelná suma. Být upravená většinou nic nestojí, to je fakt, ale člověka už to nějak nebaví, stále myslet na to, co si vzít na sebe a tak. To jen na dokreslení seniorského ducha.

lucie*

bavíme se zde o dárcích...takže třeba kadeřník nebo něco na sebe si přeci jako dárek nehradí důchodce sám...a právě že na to nemá dost peněz,může takový dákrek ocenit.

hodnocení

0x

@delina - v tomto věku už se příliš nepořizují nové módní oblečení, často je dieta
Nechápu, proč by paní "v tomto věku" nemohla mít hezké nové šaty nebo cokoli jiného - víte, proč se tyhle věci "příliš nepořizují"? Protože si většina seniorů řekne, že už je to "pro ně škoda". To samé platí pro různé ty lahůdky - ony se dají koupit i dietní, ale zase je to považováno za "zbytečnost".

Ale babi nebo děda budou mít radost - a další, až se budou natřásat před kamarádkami/kamarády "podívej, co mi ta naše dala k narozeniám" :)

hlavně nepřipomínat dárkem věk

Nerozumím - on takový sedmdesátník neví, kolik mu je? Nebo to těžce nese, považuje za urážku nebo jak je to myšleno?

Jistě ví, kolik mu je, ale mnoho seniorů lituje, že už je mu tolik a nechce si to připomínat. Jednou jsem dala babičce potřeby na péči o zubní náhradu. takové to lepidlo na patro a nějaké potřeby na čištění a tak. Je to drahé a sama si to nekoupí. Dozvěděla jsem se, že je to netaktní tahle jí připomínat její nedostatky stáří.

S tím bych vás taky hnala *smich* - pokud bych si to sama nepřála.

Náhodou,babička se těší,poletí se synem,sama by se bála.Já ne,já se bojím;),ale až mi jednou bude 80,tak už se bát nebudu.;)

@ruze - No - myslela jsem to lepidlo na umělý chrup - ne let balónem ;)

liska5

Anakolut takřka pansofiální: let balonem x let výkopem za lepidlo na klapáky*haha*

hodnocení

0x

Záleží co má babička ráda ale může jít o netradiční dárek třeba zážitkový,něco co ještě nikdy nezažila.Maminka mého manžela-tchýňka oslavila nedávno 80. narozeniny a dostala od nás let balónem.Byla tak dojatá že s rozplakala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]