Nejste přihlášen/a.
dobrý den, tuhle mi volala paní z jakési farmaceutické společnosti, nahrávaný hovor - jako poděkování za odpovědi na otázky mi nabízí lék na klouby pouze za cenu poštovného - souhlasila jsem, bylo to 180 kč, proč bych nevyzkoušela... ale! přišlo mi obyčejné psaní, v něm dvě platíčka, 20 tbl, při 4 denně dávka na 5 dní, za tu dobu se nemůže nic projevit... přitom na netu nabízejí normální balení120 ks nebo víc, čekala jsem něco takového... co teď? o tohle nemám zájem, platit za to nehodlám, mám to poslat zpátky, nebo hodit do koše a vykašlat se na to? ta společnost nemá dobrou pověst, jak jsem pak zjistila...
Šmejdi. Pozorně si nastuduj jakou smlouvu jsi uzavřela a podle smluvních podmínek příp. podle zákona jí prokazatelně vypověz. Jinak tě to může přijít hodně draho..
Příště podobným rovnou zavěšuj..
no ale já žádnou smlouvu nemám - přišla mi v obálce jen ta krabička, propagační leták a složenka, navíc na zkomolené jméno i adresu... telef.hovor snad nemá platnost smlouvy, nebo ano?
Nebyla to Helvetia Apotheke? S tou mám taky zkušenosti, neb manželova babička svého času objednávala kde co a já pak řešila její průsery. Pokud to hodí jen tak do schránky a pak požadují peníze, jde o tzv. šmejdy a pro vás dobrá informace, nic platit nemusíte, i když jste objednala. Protože firma nemá jak dokázat, že vám zboží bylo doručeno a při službách České pošty, kdy se ztrácí kde co, prostě zásilka doručená nebyla. Já jsem jim posílal doporučený dopis tohoto znění, vždy se potom stáhli a dali pokoj. Žádné vymáhání platby, žádná exekuce, nic.
Nepřeji si, abyste mi zasílali nevyžádané zásilky. Dne 7.6.2011 jsem všechny zásilky zrušila, což mi bylo e-mailem potvrzeno. Od tohoto dne jsou tedy všechny vaše zásilky nevyžádané a podle § 53 odst. 9 občanského zákoníku nejsem povinná vás o doručení takových zásilek informovat, zásilky vám vracet ani za ně platit. Proto jsou veškeré vaše upomínky o platbě neoprávněné. Na základě zákona 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů vás žádám o vymazání mého jména z vaší evidence. Dále se domnívám, že vaše jednání je v rozporu se zákonem a pokud mi budete nadále posílat nevyžádané zásilky případně neoprávněné upomínky o platbě za tyto nevyžádané zásilky, předám vše k prověření České obchodní inspekci.
I když byl hovor nahráván, požadovala jsem po firmě, ať mi tedy jako důkaz pošlou nahrávku, že to babka objednala. Prý že pošlou, no neposlali nic.
Co vás vede k tomu, objednat něco, o čem nic nevíte? Nebo vám do telefonu byli schopní říct složení a denní dávku a vy to všechno nosíte v hlavě, takže jste schopna ihned analyzovat, že ano, tohle je dobré, je tam to a to a v takovém množství, že to může být účinné, navíc je to levnější než toto, takže to koupím. Já tedy toho schopná nejsem a analýza produktů mi zabere hodně studia, abych nekoupila něco, kde garantují třeba kolagenu pár mg, když vím, že by se ho mělo denně užívat 10g. Když mi volá nevyžádaná firma s nabídkou, ani se neomlouvám, že nemám zájem, beze slova ukončuju hovor. Ušetřím tím sobě čas sobě i druhé straně.
pb ne, helvetia to nebyla... a co mě vedlo k souhlasu? mám problémy s klouby, tak jsem to chtěla vyzkoušet - šlo jen o jedno zaslání, nic dalšího smluveno nebylo, tak jsem to riskla - nenapadlo mě, že mi pošlou dávku jen na 5 dní, čili pořádně předraženou! ale moc děkuji za radu, že mi nemají jak dokázat, že jsem zásilku obdržela - to je pravda, obyčejná obálka ve schránce, navíc se zkomoleným jménem mým i jménem vesnice...
Kvůli 180 korunám to nemá smysl řešit. Ty lentilky, co jste koupila, klidně vyhoďte do koše a příště víc přemýšlejte a rozhodně po telefonu NIKDY nic nekupujte.
Víš co znamená uzavřít smlouvu? Pokud jí nevypovíš tak platí, takže hodit do koše a dál to neřešit se nemusí vyplatit...
Tak z dotazu vyplývá, že smlouva byla uzavřena telefonicky a jejím předmětem je dodávka x kusů "léku" "zdarma" za cenu poštovného, tj. 180 Kč. Pokud je předmětem smlouvy ještě něco jiného, tak to samozřejmě problém do budoucna je (může být).
Pokud to tak je a opravdu jste dostala jen obálku do schránky jak píšete jinde, tak můžete být myslím opravdu klidná, nemají vám jak prokázat, že jste "léky" převzala (když tak mě někdo opravte).
Jinak na klouby můžu doporučit jiný přípravek, nebudu mu dělat reklamu ale mluví se zde o něm v jiném dotaze. Samozřejmě záleží jaký konkrétně problém máte; je docela drahý ale mě osobně hodně pomohl.
Jejich nejhloupější finta je, že do telefonu tvrdí, že jsem nedávno odpovídala do nějaké ankety a že mne za ten můj čas chtějí kompenzovat tím, že mi nabízí něco podobného, co nabízeli Vám. Já nikdy na žádné ankety nereaguji, tím pádem je to jasné. Dneska pro ně není problém získat tel. čísla a zkouší to. Prostě pro příště všechny tyto "lákavé" nabídky odmítnout.
Dneska už nemusíte mít písemnou Vámi podepsanou smlouvu, šmejdům stačí i nahrávaný rozhovor, ve kterém souhlasíte se zasláním čehokoli. A už Vás mají.
Mně občas zavolají, prý z nějaké farmaceutické firmy, že jsem cosi "vyhrála". Na jakou adresu mají "výhru" poslat? (ti mizerové mají jen tel. číslo, adresu ne). Tak řeknu, že jsem o nic nesoutěžila, proto žádnou výhru nežádám a ať to pošlou někomu jinému. Většinou odpadnou. Pokud je někdo natolik drzý, že mě začne přemlouvat, ať to zkusím, že je to jen za poštovné, NIC mě to nebude stát, potom přitvrdím. Zatím jsem se zbavila všech.
Nechte to být, nepřišla jste naštěstí o mnoho. Teprve, pokud by Vám od této firmy začaly chodit další zásilky, bylo by třeba jednat. Jaga.
Jinak - když začnou opravdu velké problémy s klouby, žádné pilulky nepomohou - vlastní zkušenost.
Smlouvu po telefonu co nejdříve a to do 14 dnů zrušte,zavolat jim že další zboží nechcete a že pokuď jste nějakým nedopatřením smlouvu po telefonu uzavřela tak ji rušíte a několikrát jim to zopakovat že smlouvu rušíte.. Oni si vše nahrávají,proto bych radila si do mobilu např. z google play stáhnou do svého mobilu nahrávání hovorů aby i vy jste měla telefonickou nahrávku tohoto hovoru o zrušení smlouvy protože ,,šmejdi,,by váš hovor kde rušíte smlouvu klidně mohli vymazat.Na konec hovoru jim řekněte že i vy jste si tento hovor nahrávala aby viděli že vás jen tak ,,rohlíkem neopijou,, Je dobré si to co jim chcete říci napsat i na papír protože vám třeba budou ,,skákat do řeči,,říkat že žádná smlouva nebyla uzavřená ,tak ať se vám myšlenky co jste jim vše chtěla říct nerozutíkají. Jednejte rychle,pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.