Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě každej uráží?

Od: oslice odpovědí: 22 změna:
Proč to někoho baví? Když jsem kdysi jela dědovým autem z oslavy, tak se mnou babicka nechtěla jet, nebyla schopná vysvětlit proč, radši jela se strýcem jeho nepohodlným autem a pak ještě 10x řekla, že mají hrozně vysoký auto, že se jí tam špatně lezlo, na svoje auto je zvyklá a leze se jí tam tak nějak dobře, když jsem ji řekla ať jede se mnou dedovym autem tak nechtěla. Takže asi má se mnou nějakej nesmyslnej problém. Řidičák mám 5 let a myslím že jezdim slušně, rozhodně se nechci někde rozsekat. Nebo nedávno jsem jela pujcenym autem s jednou starou ženskou, která kdysi měla řidičák. V autě si vysypala flašky od piva, a když jí přítel řekl, že si flašky má dát jinam, tak to neudělala. Když jsem ji o to požádala já, tak mi řekla, že jsem úplně blbá jak on, že se o to nemám starat-a to mi paní většinou vyká. Takže jsem jela se strachem, že se mi flaska dostane pod pedály a asi 2x jsem ji musela odkopnout. V tomto autě když z jakékoli sedačky spadne třeba jabko, tak se může dostat k řidiči třeba pod brzdu. Nějak nechápu proč udělala takovou provokaci, kdyby to bylo auto, kde se nic nemůže dostat k řidiči, tak ať si pod nohy sype třeba rysováčky. Když o něco takovýho požádám mladšího člověka, tak je vše OK, ale s těma staryma jsou jen problémy.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinna*
hodnocení

6x

Píšeš že se ti flaška dostala 2x pod pedály. Také že se nechceš vybourat. Kdyby jsi byla tak "dobrá" jak píšeš okamžitě po vysypání lahví zastavíš a sezbíráš je když víš že se můžou dostat pod pedál. Takto vznikají ty havárky kdy si řidiči myslí že to ustojí. Vím o čem mluvím,jsem jedna z těch starých problémových,ale umím předvídat. Tvůj název jména v úvodu na tebe sedí. V autě si poroučí řidič.Ty odpovídáš za řízení,ne spolujezdec. Tak se nechlub svojí neschopností komunikace s druhými. Ano,píšu tvrdě,v mém věku a se svými zkušenostmi si to už můžu dovolit-jsem toiž stará a dle mladých problémová.

hodnocení

5x

Nevidím tady, že by tě někdo urážel. Ta starší cizí paní asi byla hloupá a navíc o nebezpečí při řízení auta nic nevěděla. A babička...měla by být moudrá, ale možná moc není. Nebo se s tebou prostě bojí, jsi mladá a její strach může být podvědomý, s tím se nic moc dělat nedá. Ale taky možná jsi zbytečně vztahovačná...to všechno nemůžeš brát jako urážky, určitě tě tím nechtěly urazit!. Ostatně ten výraz ...s jednou starou ženskou... ti taky velkou reklamu nedělá. Pro tebe by to měla být stará paní // taky nebudeš věčně MLADÁ, víš! //. Přeji ti stále dobrou náladu!

oslice
hodnocení

Já se budu chovat slušně, takže budu stará paní, kdybych se náhodou chovala nějak špatně, tak klidně budu i stará č+za. Třeba moje prababicka byla strašně hodná, nikdy jsem neviděla náznak toho, že by měla být nějak zlá, i pradedecek byl hodný.. tohle byli jediní 2 stari lidi, o kterých se dá říct, že byli rozumní a zároveň nebyli zamyšlení. „Moudrý člověk bude mlčet, dokud nepřijde ta pravá chvíle, avšak nerozumný mluvka vždycky mluví v nepravý čas“ prababicka mě poradila když jsem to potřebovala a babička mě radí hlavně když to nepotřebuji.

"Moudrý člověk bude mlčet, dokud nepřijde ta pravá chvíle, avšak nerozumný mluvka vždycky mluví v nepravý čas" prababicka mě poradila když jsem to potřebovala a babička mě radí hlavně když to nepotřebuji.

Otázka je, jestli vy to víte, zda potřebujete radu nebo ne. Možná na to přijdete o pár dní/týdnů/let později *smich*.

Ale vážně: podle mě vás nikdo neuráží, to je jenom vaše představa.

hodnocení

5x

No vidíte. A ti staří lidé si o Vás mohou klidně myslet totéž. Že pro ně nemáte pochopení atd. Mohla jste zastavit a jinak mohl klidně zasáhnout i Váš přítel a flašky posbírat. I jako řidič si musíte důvěru druhých lidí zasloužit. Zdá se mi, že řešíte a vyhledáváte problémy tam, kde nejsou. A pokud jste urážlivá, neumíte si sjednat pořádek, pak je to Váš problém a měla byste na sobě zapracovat. Lidé jsou různí a budete je potkávat celý život.

culdabulda1*
hodnocení

4x

chcete říct, že staří lidé a důchodci jsou nesnesitelní, blbí a jenom Vás urážejí? - a teď si představte, že jich bude přibývat a za chvíli ani Vy nebudete s těmi budoucími mladými stačit držet krok ... *ua*

culdabulda1*

ještě bych dodala - jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá ...a to platí za všech situací, okolností - mezi lidmi i zvířaty - ona ta babička asi věděla, proč s Vámi nechce jet ...*smich*

hodnocení

3x

@oslice - s těma staryma jsou jen problémy

Kdyby vás chtěla babička urazit, řekla by vám natvrdo, proč s vámi jet nechce. Kdybyste vy nebo přítel ty lahve posbírali, upadly by vám ruce?

Ale jestli jste takto nastavená proti (možná nejen) starým lidem, pak se nemůžete divit - jak se do lesa volá... a nemyslete si, že to není poznat. Taky už jste "velká holka", která nemusí fňukat, že se jí nikdo nezastane - vy to neumíte sama?

oslice
hodnocení

Ano upadly, ona by mi je urazila, ani mě nenechala ty láhve posbírat, byly asi 4, takže bych je jen hodila do její kabely, tu bych hodila do kufru, ona by si k sobě vzala peněženku a mobil, aby jí to z kufru nikdo neukradl. Ale na tohle nechtěla přistoupit a právě byla sprostá a nějak násilně jsem to nechtěla dělat, kdyby to byla moje babička tak ty věci normálně vezmu a odnesu kam chci já, ale tohle je skoro cizí člověk. A není to tak že bych neměla ráda starý lidi celkově, ale jen některý jejich chování, který nejsou ochotni měnit. Ale zase třeba když řídí děda, tak mu taky nehážu lahve pod nohy..

liska5
hodnocení

3x

Moje máti vždycky dodala: "Mne může urazit jenom inteligent, a ten to neudělá." Jinak tihle lidi si dovolej být hnusní jen na toho, kdo jim to umožní, ze kterého cítí nižší sebevědomí. V případě flašek bych se snažila někde zastavit a počkat, až to seberou, že flaška může opravdu zajet pod pedál. Tady bych byla nekompromisní, když řidič jsem já.

asd1
hodnocení

3x

Babička - je to její věc s kým chce jet, na důvod se nejlíp zeptej přímo jí.

Flašky - v autě velí řidič, takže buď je dá na bezpečné místo nebo ať si vystoupí i s flaškama. Pokud je auto její, tak vystupuju a ať si dojede sama. Tečka nazdar. Slušně ale nekompromisně, flaška pod pedálem brzdy je jedna z opravdu nebezpečných věcí. Mmch. flašky patří do kufru nebo pod sedačku vzadu tak aby nemohla lítat po autě - při nehodě je flaška nebezpečný projektil.

hm*
hodnocení

3x

Ke flaškám: Neměla jsi jezdit. Měla jsi nekompromisně (ale ne vztekle, či nějak hystericky) sdělit, že by se mohly dostat pod pedál a že se prostě musejí uklidit. A basta. A uklidit je. Paní si třeba myslela, že jste jen hákliví na nepořádek a naštvalo ji, že jste ji nepřímo označili za bordelářku.

K babičce jedoucí se strýcem: Možná se bála, ale možná taky chtěla se strýcem o něčem mluvit, něco řešit o samotě jen s ním. Nějaké rodinné záležitosti, třeba i drby. Nebo chtěla jen vyzkoušet jeho auto. Neřeš to, důvodů může být hodně a spousta jich může být úplně nezáludných.

bergman
hodnocení

2x

Tak jsme si přečetli tvůj příspěvek s otázkou, ale vůbec nevím, čím tě kdo urazil. Jenom píšeš, že babička s tebou nechtěla jet autem a jakási podle tebe stará žena, ve tvém autě, při převozu neuměla ochránit láhve s pivem. Muselo tě to naštvat, ale urazit? Když už se stalo, možná by nebyl problém s vozidlem na nejbližším vhodném místě zastavit a láhve pod již starou paní posbírat. Spíše jsi udělala první chybu ty, jako řidička. Měla jsi ještě před jízdou ony lahve bezpečněji uskladnit v kufru auta a nemuselo se nic stát.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Souhlasím s tím, co tu bylo většinou napsáno. Jen bych, pro lepší pochopení, ještě dodala. Pakad mlaváta tak, jaka talavazňá madarátar Václavak, nebo pokud mluvíte v "hláškách", což mnozí mladí považují za velkou frajeřinu, jako nedávno jeden fracek v prodejně mobilů, který mi na otázku: Prosím vás, od kolika do kolika hodin máte otevřeno? odpověděl: Stíháte paní stíháte, pak nejde o žádné urážení, jen jste jim tak protivná, že ani nechtějí jet s vámi v autě. Možná tudy vede cesta. Ida

hodnocení

1x

Když se v autě něco přihodí, zastavím a snažím se to dát do pořádku. Vysypaly se z tašky láhve, paní je stará, neumí se pro ně asi dost pružně ohnout a posbírat, zastavím na příhodném místě, láhve sesbírám, dám zpátky do tašky a to celé do kufru auta, aby se to už podruhé nestalo. Nebo měl vyskočit a dát to do pořádku ten váš kamarád, jako galantní muž.

Pokud by vám paní třeba vedle vás omdlela, taky budete vesele drandit dál s její hlavou na svém klíně? Taky snad zastavíte a budete konat. S lahvemi to bylo stejné. Myslím, že ta paní měla ve svém projevu velký kus pravdy. Vy zodpovídáte jako řidič za všechno. A problémy si děláte sama.

A že jsou se starými problémy? Budou tedy jednou i s vámi, pokud se vám nepoštěstí, že umřete mladá. To potom už stará nikdy nebudete. Kruciš! Jaga. *bzum*

hodnocení

0x

Přečetl jsem si celý tvůj dotaz a snadno ti vysvětlím, proč tě každý uráží. Je to jednoduché: Protože se urážet necháš. Zkus sebrat sebevědomí a urážkám se bránit. Když se ti to povede. máš vyhráno.

oslice
hodnocení

To je celkem těžký, to by se mě musel někdo i zastat. Když se do mě pustí babička, tak se jí děda zastane, ale mě nikdo. Když se do mě pustí pritelova babička, tak se mě v tu chvíli taky nikdo nezastane, protože před ním si nic nedovolí.

Jestli mluvíš jak píšeš, tak potěš koště*ee*

Snažila jsem se ti porozumět, ale nějak mi to nejde*nevi*

72mona
hodnocení

0x

Ve většině souhlasím s ostatními. Je dobré přestat být vztahovačná. A určitě rozlišovat urážky a nedostatek respektu (ten si totiž musíte zasloužit). Ale v jednu věc ostatní úplně vypustili. ...tak mi řekla, že jsem úplně blbá jak on... To bych brala jako urážku také. A proto bych to nenechala být. Hned bych zastavila a řešila, zvlášť, pokud jste v právu. Znáte ten vtip, jaké je nejnebezpečnější zvíře v autě? Želva zaseklá pod brzdovým pedálem. Flaška udělá podobnou službu. Takže příště sebou nenech když a ozvěte se, jo? A nejen ozvěte. Konejte. Tak se získává respekt. M.

72mona

OPRAVA *takže příště sebou nenechte orat...

Ad řekla, že jsem úplně blbá - Paní mohla být výjimka pravidlo potvrzující, ale většina (i starých) lidí na slušnou žádost takhle nezareguje, řekla bych. Kdoví, co a jak jí oba pověděli.

72mona

Samozřejmě. To není o věku, ale o lidech. Tazatelka sice mluví všeobecně o starších lidech (proto to vsechny popudilo), ale proto se nebudu tvářit, že urážka nepadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]