Nejste přihlášen/a.
Omylem jsem se jedním lokem napil letní směsi do ostřikovačů, která byla přelita do pet lahve po minerálce. Co dělat, je to nebezpečné?
1x
Tady máte vyčerpávající odpověď ke zdravotní škodlivosti a toxicitě kapalin do ostřikovačů. Mohlo by vám to stačit.
1x
Tak tu máme zase suverény, kterým se nehody zásadně nestávají.
V práci jsem nafasoval do kanystru 5 litrů kapaliny do ostřikovačů. Kapalinu kupujeme v sudech a kanystry (k tomu určené, originál) z pochopitelných důvodů točíme pořád dokola, dokud neumřou. Vyjde to mnohem levněji než kupovat malá balení. No a tak se stalo, že na parkovišti 200 km od práce i domova přijdu k autu a přivítá mě typický zápach. V kufru boží dopuštění. Dno kanystru prasklo podél dělicí roviny, půlka obsahu v kufru, druhá ještě uvnitř. Co bych v tý chvíli dal za to, mít prázdnou lahev od minerálky nebo raději dvě. Takhle jsem dolil nádržku až po vršek a pak 10 minut obcházel parkoviště s kanystrem obráceným vzhůru nohama a nutil zbytky kapaliny ostatním řidičům.
Pokud bych měl tu láhev od minerálky, logicky by po naplnění skončila v kufru a bylo by na průšvih zaděláno. Sice se pak snažím provést alespoň nějaké provizorní označení nebo sundat původní etiketu, ale kdoví, jak by to v návalu dalších nutných opatření dopadlo.
Ale máte pravdu, přátelé, vám by se nikdy nic takového stát nemohlo.
0x
0x
Chemicky je složení nemrznoucí směsi pro ostřikovače asi takové.Destilovaná voda,etanol případně isopropylalkohol a sdetrgent.Ovšem někteří výrobci si zlevnili výrobní cenu místo etylalkoholu použili metylalkohol.Tento fakt pamatujeme z období výrobců pančovaného alkoholu.
To vše můžeme v náplni pro ostřikovače očekávat.
JABRAKA
0x
Vypít něco z petky, aniž bych si ověřil obsah náplně třeba čichem? Může se toto někomu stát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.