Nejste přihlášen/a.
Omylem jsem se jedním lokem napil letní směsi do ostřikovačů, která byla přelita do pet lahve po minerálce. Co dělat, je to nebezpečné?
Tady máte vyčerpávající odpověď ke zdravotní škodlivosti a toxicitě kapalin do ostřikovačů. Mohlo by vám to stačit.
Tak tu máme zase suverény, kterým se nehody zásadně nestávají.
V práci jsem nafasoval do kanystru 5 litrů kapaliny do ostřikovačů. Kapalinu kupujeme v sudech a kanystry (k tomu určené, originál) z pochopitelných důvodů točíme pořád dokola, dokud neumřou. Vyjde to mnohem levněji než kupovat malá balení. No a tak se stalo, že na parkovišti 200 km od práce i domova přijdu k autu a přivítá mě typický zápach. V kufru boží dopuštění. Dno kanystru prasklo podél dělicí roviny, půlka obsahu v kufru, druhá ještě uvnitř. Co bych v tý chvíli dal za to, mít prázdnou lahev od minerálky nebo raději dvě. Takhle jsem dolil nádržku až po vršek a pak 10 minut obcházel parkoviště s kanystrem obráceným vzhůru nohama a nutil zbytky kapaliny ostatním řidičům.
Pokud bych měl tu láhev od minerálky, logicky by po naplnění skončila v kufru a bylo by na průšvih zaděláno. Sice se pak snažím provést alespoň nějaké provizorní označení nebo sundat původní etiketu, ale kdoví, jak by to v návalu dalších nutných opatření dopadlo.
Ale máte pravdu, přátelé, vám by se nikdy nic takového stát nemohlo.
Chemicky je složení nemrznoucí směsi pro ostřikovače asi takové.Destilovaná voda,etanol případně isopropylalkohol a sdetrgent.Ovšem někteří výrobci si zlevnili výrobní cenu místo etylalkoholu použili metylalkohol.Tento fakt pamatujeme z období výrobců pančovaného alkoholu.
To vše můžeme v náplni pro ostřikovače očekávat.
JABRAKA
Vypít něco z petky, aniž bych si ověřil obsah náplně třeba čichem? Může se toto někomu stát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.