Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostrov Karpathos - doprava

Od: kvetuska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem moc poprosit, zda jste někdo byl na ostrově Karpathos a mohl mi napsat nějaké info,

jak je to tam s dopravou (vlaky, autobusy). Ráda bych se dostala do více zajímavých míst ostrova a nechci volit formu organizovaného zájezdu.

Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na Karpathu jsem ještě nebyl, ale na jiných řeckých ostrovech ano, všude jsem měl půjčené auto a vřele to každému doporučuji. Nemusíte na celou dobu, ale aspoň na nějakých 3 - 5 dnů. Počítejte tak 30 - 40 eur za den, podle sezóny, druhu auta a počtu dní.

hodnocení

2x
Dobrý večer. Dopravu mez vesnicemi zajišťují autobusy. Ovšem ne mezi severem a jihem. Tam silnice neni- v podstatě je tam jen taková " polní" cesta. Při cestování z jihu na sever je mnohem lepší si půjčit motorku,skutr nebo terénní auto. Pohodlná je i plavba lodí z J na S. Jinak na ostrově půjčují téměř všude kola a různé dopravní prostředky. S autem nebo motorkou se dostanete na ta nejkrásnější místa a pláže. Chce to tedy malinko odvahy, třeba takové strmé srázy v kombinaci s úzkými zatáčkami na Amoopi jsou občas adrenalinovým zážitkem.

honza67
hodnocení

2x

Na Karpathosu je celkem síť kvalitních silnic, spojující všechny osady, už i na samý sever do nejhezčí vesnice Olympos a dál. Autobudy jezdí denně a pravidelně, ale víc pro místní než pro turisty, tj. ráno do hlavního města a před siestou zpět. Výjimku jsou busy mezi hlavním městem a střediskem Amoopi, které jezdí velmi často až do večera. Tady je jízdní řád z loňského roku, letošní se nebude příliš lišit.

karpathosbus.wordpress.co/...

Většina turistů jezdí vypůjčeným autem nebo skůtrem nebo čtyřkolkou, půjčovny jsou všude. Na více místech jsou k hezkým plážím velmi adrenailnové šotolinové sjezdy, kde je velmi doporučováno auto s pohonem na 4 kola. Občas fouká VELMI silný vítr, který dokáže srazit skůtr. je tam málo benzinek, tak je třeba dobře plánovat, zejména cestu na sever.

Za 4 týdny tam letím už potřetí.

kvetuska*
hodnocení

Dobrý den,

všem moc děkuji : )

(Přítel je spíše sváteční řidič a právě do těch serpentýn se mu příliš nechce, proto byl dotaz zaměřen na autobusovou

dopravu).

Mám pocit, že sváteční řidiči jsou v Řecku všichni :) Řekové na ostrovech berou dopravní předpisy jen jako nezávazné doporučení (zablokovaná křižovatka jen proto, že si Stavros chce pokecat s Detritusem je normální, jízda na skútru po krajnici v protisměru taky, v horách na Krétě připadá na jedno auto deset ovcí *smich* ).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]