Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě samo v lese s kamarády

Od: qwertzuioiepe odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, můj 13 letý syn chce sám přespat se svýma kamarádama (17, 13, 14 let) v lese. (Bez dospělé osoby.) Chtěla bych se zeptat, zdali je možné, aby takto sám přespal v lese. Předem děkuji za odpověd.

PS: Chtěla bych vědět, zadli je to možné z právního hlediska.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak sám nebo s kamarády? Osobně v tom nevidím problém, ale možná na to mám jako skaut jen jiný pohled, než většina.

hodnocení

4x

Ano, je to možné. Je to jen na vašem uvážení, jestli jeho kámoše znáte a důvěřujete jim.

Je běžné, že např. skauti nocují v lese, a jsou tam i desetiletí pod vedením sedmnáctiletého (i když kvalifikovaného vedoucího).

hodnocení

4x

Dobrý den. Názory na toto mohou být různé. Já bych ve 13 letech dítě nepustila, pokud s nimi nebude dospělá osoba, které bych svěřila dohled nad dítětem. Bez dozoru přes noc, až výjde základku. Z právního hlediska máte za své dítě zodpovědnost a pokud by se něco stalo, mohla byste být popotahována za zanedbání povinné péče. Ale Vy svého syna znáte nejlépe, jistě znáte i jeho kamarády, tak je to na Vás, jak moc jim důvěřujete.

hodnocení

3x
Zdravíčko.
Ano, je to možné.
Dříve to bylo běžné, alespoň v našich lesích.
Kluci se sbalili - bágl, kanady,maskáče,baterky, zásoby jídla a pití,spacák a mazali.
Ano, ten starší - 17 - 18 let na ně dohlížel.
Oni se cítili velmi dospěle a zároveň si posilovali sebevědomí.
Lepší zábava než doma u compu.
A ještě dodatek, ti dnešní kluci mají mobily...
Nebojte se o něj a pusťte ho, bude šťastný jako blecha :)
liska5

Přesně tak, Wampe*placni*. Až je mi těch dnešních kluků líto. ...ještě celtu, čutoru, usárnu...

Liško, přesně tak *placni*

liska5
hodnocení

3x

Víme málo, tak se to těžko dá posuzovat. Podstatné je, kde to je. Dceři bylo 11 a s kamarádkami stejného věku spaly ve třech ve stanu, ale nedaleko domu, asi 300m, byl to okraj podhorské vesnice. Ale už to byl les. Dům neviděly, ani od domu nebyl vidět ten stan. Vzaly si s sebou psa - 16kg. To píšu proto, že mi to nad ránem nedalo a šla jsem se nenápadně podívat, jak holky nocují. Stan zavřený zipem, ale úplně zborcený. Pes měl asi strach, a tak v touze být děvčatům co nejblíž, vydrápal se na stan a ulehl.Tak vytvořil rozsedlinu, ve které usnul natažený a končetiny mu visely dolů, jako by ho nabral na tyč a hlasitě chrápal *smich* . Nechtěla jsem ho probudit, tak jsem se potichu vrátila domů.

Jo, kdyby dcerka chtěla takhle sama nocovat tam, kde ji nemohu zkontrolovat, tak to bych nedovolila. Ale kluky tak staré bych asi poučila a pustila. Měl by to ovšem vědět revírník.

id
hodnocení

3x

Buďte ráda, že syn má zájem i o něco jiného jak mobil. Na 100% ho pusťte.

A teď ruku na srdce, kdo z vás jako nezletilý neotestoval cigaretu nebo alkohol? Pokud bude vše v mezích a nezačne mu to chutnat, tak i tento test je v pořádku.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Možná by bylo prospěšné to trochu prohovořit i s rodiči těch dalších 2 chlapců... Ida

hldt
hodnocení

1x

Je to ještě dítě, má na to ještě 2 roky čas. Znáte zákon schválnosti. Náhodou se něco stane a budete si to vyčítat.

To by člověk musel dítě držet na řetězu a i na něm by se mohlo uškrtit. Trochu svobody potřebuje každý.

Stát se mu může něco i doma!

Jenže za dva roky mu bude 15, bude mít 80 kilo a zajímat ho bude jen minecraft, counter strike a masturbovani. Podpořte ho v zájmu o přírodu dokud je čas.

hodnocení

1x

A co natom je zlého? Kluk je pašák! A pokud jeho kamarády znáte, hlavně toho nejstaršího, jestli je dostatečně zodpovědný a spolehlivý, tak je to O.K. Pro jistotu poučit: žádné zápalky, žádné cigarety, ať pak neplatíte do smrti následky lesního požáru.

liska5

Já zas mám respekt z divočáků.

hodnocení

0x

Záleží, co je to za partu, ti kluci. Skautíci jsou zvyklí v přírodě odmala a nedělá jim to problémy.

Pokud kluci nebudou testovat alkohol, cigára, či nedejbože, dokonce drogy, povolila bych to. Ale měli byste ty kamarády znát, vědět, jací jsou. Kluci by měli mít základní povědomí o pobytu v přírodě, nenechat po sobě binec /plechovky, láhve atd. poválené kolem/. Nebo od ohníčku nezapálit les.

Spávala jsem se "svými holkami" na táboře na 1 noc venku, bez stanů, asi 500 m od tábora v rokli v lese. Byly to prima zážitky.

A taky ho po návratu budete muset všude prohlédnout a případně "odklíštit". Jaga.

hodnocení

0x

Záleží na povaze syna, jestli má odpovědnost v krvi, záleží jací jsou ti jeho kamarádi a záleží kde a jak budou spát. Třeba stan si volně postavit nemůžou.

hodnocení

0x

Z právního hlediska to není zakázané. Spíše z Vašeho - a to si musíte vyřešit sama zda je kluk ve 13 schopný takové samostatnosti či je to "mamánek" neschopný bez máminy sukně fungovat.

Já osobně bych svého pustil,např už ve třech byl schopen si sám upéci kuře ,ale nepustím jej neboť je již plnoletý několik let!

hodnocení

0x
Otázka trochu stranou - má očkování proti klíšťové encefalitidě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]