Nejste přihlášen/a.
Na netu jsem našla toto:
Dobrý den,
potřebuji poradit mám první exekuci. Dne 11.2.2016 advokát podal nařízení exekuce paní exekutorce a 24.2.2016 zemřel člověk komu dlužím, přesto 22.4.2016 přišla exekuce dluh 160.000, s poplatky 248.000 Kč, zástava nemovitosti, zablokování učtu, výzva zaměstnavateli. Kontaktovala jsem exekutorku a striktně mně odvětila 4.000 měsíčně, ale komu mám platit? Věřitel je mrtvý a ještě žil v Rakousku, mám tedy posílat peníze k ní do úschovy a potom dá peníze dědici? Děkuji za odpověď.
Zdravím Vás, jste-li v exekuci jste povinna plnit na účet soudního exekutora, který bude peníze deponovat a nebo si z nich nejdříve uhradí svoje náklady a odměnu a poté bude peníze deponovat pro dědice oprávněného (zesnulého věřitele). Pro Vás se úmrtím oprávněného nic nemění, budete hradit na účet soudní exekutorky a ta bude Vámi zaslané peníze deponovat, buď na úhradu své odměny nebo pro dědice oprávněného.
Tazatelka jasně píše, že zemřel ten, komu se dlužilo. Tak se ptá co dál. Asi bude záležet na dědicích zemřelého, protože oni samozřejmě zdědí i tu půjčku, kterou zemřelý někomu poskytl. A pochybuji, že tu půjčku smáznou. Nemají k tomu důvod, protože kdyby ten zemřelý ty peníze nikomu nepůjčil, tak by jejich dědictví bylo o tu částku vyšší. A tak budete muset splácet dluh dědicům toho dotyčného. A nebojte se, že se nenajde někdo, kdo by měl po něm dědit. I kdyby on sám děti neměl, tak měl určitě nějakou rodinu, která se po dědickém řízení přihlásí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.