Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrbolek v levém prsu

Od: gabrielkaa odpovědí: 8 změna:

Ahoj holky.

včera ve sprše jsem si nahmatala bulku v prsu. Nevím jak dlouho tam může být, protože při mití používám masážní žíňku ale včera jsem spěchala tak jsem to vzala rukama. Přejela jsem si po prsu a zarazil mě hrbolek. Zaměřila jsem se na něj a začala ho zkoumat. Nevím jestli se dá říct vyloženě bulka není to žádná kulička kterou bych mohla uchytit ze všech stran a hýbat s ní. Je to na boku prsa v uzlinách. Boulička nebolí a jiné problémy s prsama nemám. Máte někdo zkušenosti? Kam s tímhle jít? :) Nečekám tady diagnózy přes obrazovku spíš vaše zkušenosti a rady. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na nic nečekejte a jděte k lékaři. Určitě nebudete za hysterku, naopak. Je sice malá pravděpodobnost ve Vašem věku, že by mohlo jít o maligní problém, ale jistota po vyšetření je k nezaplacení.

hnvf
hodnocení

3x
Jdete v pondělí na gynekologii, pošle vás na ultrazvuk. Může to být jen zdurela žláza, ale moje kolegyně třeba měla ve 21 letech rakovinu prsu. Bulku si našla v podpaží.
gabrielkaa
hodnocení

Má kolegyně děti?

hnvf
Už nevím, co s ní je, protože už pracuju jinde. Děti zatím neměla. Ale našli jí to včas a než šla na léčení (odstranění bulky + chemoterapie), tak říkala, že má něco jako 99% šanci na vyléčení a že by to nemělo nechat žádné následky. Ale našla si tu bulku hodně brzy.
Plus ono lékaři považují člověka, co je nějakých 20 let po vyléčení v pořádku, za kompletně vyleceneho, což ale u 20 leteho člověka není dost dlouhá doba. A přeci jenom pravděpodobnost, že se ve vyšším věku nějaká další rakovina objeví, je po prodelani rakoviny prsu v mladém věku vyšší. Ale to už je jiná věc.

hodnocení

2x

Zdravím. Zajděte ke gynekologovi a tomu se svěřte s problémem. Pokud to bude nutné, pošle Vás na další vyšetření - mamograf. Je dobře jakýkoliv problém řešit v čas. Třeba o žádný problém nejde, ale pro Váš klid to řešte s lékařem.

doplněno 02.06.19 13:00:

Pokud se Vám cokoliv nepozdává při samovyšetření prsů, určitě nebudete za hysterku, když to proberete s lékařem.

gabrielkaa
hodnocení

A nebudu za hysterku, že hned letím k lékaři a pár dní jsem nepočkala jestli sama nezmizí? :) Je mi 22 let.

m123*

Můžete se sama objednat na ultrazvuk jako samoplátce. Taky chodím.

danys*
hodnocení

2x
Zduřelá žláza, cysta atd. Vyhledejte co nejdříve lékaře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]