Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění dluhu

Od: michaela88 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Můj přítel si nabral spoustu půjček a momentálně jeho měsíční výdaje přesahují jeho měsíční příjem. Potřebovala bych poradit jestli se stím dá něco dělat a jak postupovat aby se stoho dostal.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Utíkejte dokud je čas. Včera jsem učila vnučku co má 9 let zacházet s penězi, vyjít s výplatou, spočítat kolik mě půjčka stojí, co vše měsíčně musím zaplatit, kolik mi musí zůstat ušetřené a td. Mají to ve 3třídě na ZŠ. Tento základ vašemu příteli chybí když si nabere půjčky na které nestačí jeho příjem. Příště si nabere další půjčky a vy už budete jeho manželka a budete platit a platit.

hodnocení

3x

Může se stát, že člověk dluží. Ale mě velice štvou takoví ti nezodpovědní, kteří se zabřednou do dluhů, nemohou z nich ven a ostatní lidé, kteří pracují a platí daně, na to doplácí.

V životě jsme měli jen 2 x dluh: V roce 1975 novomanželskou půjčku, 30 tisíc na zařízení bytu. Spláceli jsme po dvou stovkách měsíčně, za 1. dítě nám umazali 4 tisíce, za druhé 6 tisíc. Zbytek jsme splatili hravě.

Podruhé někdy v roce 2000 jsme měli 15 tisíc na lednici. I to jsme koukali zaplatit co nejdřív.

Dluhy, zvláště pokud člověku přerostou přes hlavu, je to nejhorší, co může být. Ten pán je nezodpovědný, nadělal dluhy a teď přemýšllí, jak z toho ven.

Máte 2 možnosti: 1) pomoci mu splácet, pokud na to budete dva se dvěmi platy, líp se to časem smaže

2) kopnout ho do zadku a najít si někoho rozumnějšího, než je tenhle. Záleží v jakém jste vztahu a zda jste z jeho vypůjčených peněz také neměla užitek. Jaga.

hodnocení

2x

Podle mne jsou dvě možnosti - buď snížit splátky pod hodnotu jeho příjmu nebo naopak zvýšit jeho příjem nad hodnotu splátek, např druhé zaměstnání. Já sice během školy a na počátku zaměstnanosti sice neměl dluhy, ale snažil jsem se rodinu zabezpečit a tak jsem měl brigády, při zaměstníní jsem vykládal vagony. Tj v dnešní době kdy je prakticky nulová nezaměstnanost / současní nezaměstnaní jsou z větší čásiti kteří prostě nechtějí pracovat/ by snad neměl být problém sehnat přivýdělek..

hodnocení

2x
Šla bych od takového chlapa pryč. Jiné řešení mě nenapadá. Takového přítele bych nechtěla.

hodnocení

0x

Dohodnout pokud lze,snížení splátek (= prodloužení splácení) .Hlavně jednat a nehodit to za hlavu!

papricka
Sloučit půjčky..a když tak doporučuji společnost Kamali..má strašně malé úroky..

Tak tomuto bych nevěřil ani ve snu!Sloučení ano, ale u Klamali?Nikdy

Rozhodně se nezaplétat s "Kamali". Přečtěte si napřed všechny jejich podmínky a nevěřte slepě reklamě.

pujcka
hodnocení

0x

Potřebovala bych poradit jestli se stím dá něco dělat
Ano, dá se s tím něco dělat. Je to váš přítel, tak splácejte s ním.

m123*
hodnocení

0x

Kolegyně z práce / 55 let / si s manželem taky vzali nějaké půjčky, protože ona byla zaměstnaná na poloviční úvazek a on doma na nemocenské s rakovinou.

Po jeho smrti zjistila, že on těch půjček měl mnohem víc. Celkově to sakum prdum i s tím co měli dohromady dělalo 350 tisíc. Zašla do banky kde má účet, tam situaci vysvětlila a půjčky ji sloučili. Teď dělá na plný úvazek, žije s rozvedeným bratrem a půlkou výplaty bude příštích 6 let půjčky splácet.

Myslím si, že toto je dobré řešení.

pitr125
Zdravim tak jestli je to chlap.co ma koule,tak odjet do zahranici ,nejlepe Svycarsko,Norsko a vydelavat hodne a splacet,a nebo tam uz zustat a nesplacet.

hodnocení

0x

Zkusit oddlužení protože u půjček mu neustále naskakují i úroky a vy ho budete roky a roky dotovat,živit,šatit...takového chlapa chcete? Znám jednu paní kterou chlap dostal do takových dluhů že to má ,,krásně,,rozpočítané do 60-ti let a UŽ jí to za pár let končí. Splácí od mládí a vlastně celý život-do 60. To chcete taky?

A ten chlap dopadl jak? Spáchal sebevraždu, je bezdomovec nebo utekl do ciziny, ne?
A kdyby spáchala i ona sebevraždu nebo umřela, tak by to platil kdo? Vlastně jaga to píše nahoře.

hodnocení

0x

Pryč od takového nezodpovědného chlapa. Ten je pro život nepotřebný, jedině přivodí problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]