Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Booking.com - zkušenosti

Od: nikc® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Máte dobré zkušenosti s booking.com? Není riziko dávat číslo debetní karty? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x

Také využívám, ale až po té, co si ceny zjistím (pokud to jde) přímo u majitele ubytování. V mnoha případech se mi vyplatilo objednat pobyt přímo bez prostředníka, u kterého obyčejně majitele objektů navýší ceny, aby si pokryli náklady na Booking.

Máme stejnou zkušenost Na Bookingu nabízeli ubytování bez snídaně, v penziónu jsme pak zjistili, že za tutéž cenu je u nich ubytování se snídaní.

vilik*
Booking si bere obecně 25%.
Takže proto.
Jenže já už narazil taky na problémové ubytovatele, tam jsem byl moc rád, že jsem tyto 2 konkrétní pobyty měl přes booking. Ono když dojedete po celodenní jízdě někam na polosamotu v 8 večer a i přes předchozí ranní telefonát zjistíte, že majitel je i s klíčema, které zapomněl nechat kontaktní osobě, 400 km jinde, tak máte fakt problém.
V ČR nemám problém jednat přímo s ubytováním, po zkušenostech venku bez Bookingu raději ne. I kdyby jen pro tu možnost udělení negativního hodnocení.
K uvedení platební karty portálu. Jednou se mi u zahraničního pobytu stalo, že se mi pokusili strhnout cca 25 tisíc z účtu i přes to, že jsem na bookingu měl vyhledaný pobyt s možností zrušení rezervace zdarma v případě, že storno bude alespoň měsíc předem. Já pro tyto účely mám zvláštní účet, ale věřím, že pro běžného člověka může být problém objednat jiný pobyt v případě storna (nebo třeba jen vyjít s penězi před výplatou), když si ubytování vezme peníze neočekávaně půl roku předem.

hodnocení

3x

Já se ubytovávám přes Booking už několik let a to velmi často. Problém jsem nikdy neměl.

hodnocení

Děkuji moc.

hahanaj*
hodnocení

2x

Našli jsme na bookingu a pak kontaktovali přímo majitele a zaplatili na místě.

joudic*
hodnocení

1x
Uz asi 40 ubytovani.. Tzn kladne

hodnocení

0x
Zkušenost zatím 100% dobrá (použil jsem asi desetkrát).

hodnocení

0x

Ubytování hledám zásadně přes Booking.com, občas zkusím i jiné servery ale nakonec se dosud vždy ukázalo že přes Booking.com je to nejvýhodnější. Ani slavné Trivago z televizních reklam mi nikdy nic lepšího ze svých údajných tisíce webů nenašlo.

Pokud bych někam jel na týden, tak by se možná vyplatilo najít cestu mimo Booking, ale je to dost složité, protože kontakt se nedozvím pokud nemám udělanou objednávku. A pak musím ještě komunikovat s poskytovatelem ubytování a domlouvat si termín a cenu - dost komplikované když je to většinou v cizině.. Nejčastěji totiž objednávám ubytování na jednu nebo dvě noci a pak se zase posunu dál do jiného místa. To je při online rezervaci velmi snadno realizovatelné. Pokud plánuju nějakou cestu delší dobu předem, tak si většinou vybírám ty ubytovatele, u kterých je možné bezplatné zrušení až do doby těsně před cestou.

Booking mi za ubytování ručí. Pokud ubytování neodpovídá deklarovanému, požaduji náhradu. A už se mi například stalo kdesi na Vysočině, že ubytovatel nebyl schopen penzion vytopit a pár hodin před nástupem mi zaslal emailem storno - to jsem samozřejmě nedostal, protože už jsem byl na cestě. Takže mi servisní linka Booking během půl hodiny sehnala ubytování v hotelu v blízkém městě. Bylo to sice podstatně dražší, ale rozdíl v ceně mi byl rychle refundován (to že to i s pokutou zaplatil původní ubytovatel opravdu nebyl můj problém).

Riziko u karty to není, tahle firma patří mezi celosvětovou elitu prodeje po Internetu a nemůže si dovolit nějaký problém, o zneužití nemluvě. Navíc, u většiny bank máte transakce po Internetu chráněné nutností zadat kod z SMS.

jendaba
hodnocení

0x

Musím Bohužel konstatovat, že na recenze na booking.com pro ubytování nelze spoléhat. Oni prostě ta špatná hodnocení vymažou. Stalo se mi to přímo osobně, když jsem napsal do recenze ubytování, že popis neodpovídá pravdě, protože vybavení, které bylo popsáno se v ubytování nenacházelo, výhled nebyl do krajiny, ale do korun vzrostých stromů atd. Přesto že jsem se snažil napsat recenzi opravdu objektivně a co bylo v ubytování dobré jsem také napsal, přesto booking mojí recenzi smazal.

lb
hodnocení

0x

Booking.com použít maximálně na vyhledávání, po špatné osobní zkušenosti rozhodně nevěřit nabídce na vyrovnání ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]