Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výlet s prarodiči

Od: karlos* odpovědí: 31 změna:

Včera (zrovna když jsem nebyl doma) volala manželce tchyně že by jí společně s naší dcerou (8) chtěla vzít na výlet do zoo.Nejprve jsem to pochopil tak že půjde o výlet s prarodiči,ale jde o výlet celé rodiny (10 lidí) a bylo mi naznačeno že já bych byl nadbytečný. Ona prý po telefonu souhlasila a mě bylo řečeno že si mám na ten den najít "něco svého".Docela mě štve to dělení když jsme s manželkou a dcerou rodina.Na jednu stranu nechci holce zkazit výlet a na druhou stranu mě to s*re jak dělají ( i včetně manželky) jako bych neexistoval.Jak by jste se zachovali?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

6x

Mnohý by byl vděčný za chvíli pro sebe bez rodiny.

hodnocení

4x

Promiňte, ale principu se nenajíte.

Podstatné je, že Vás to štve. Takže - manželka se k tomu staví jak? Jestli to nikdo z nich nemyslel špatně a Vy jste jen uražený jako malé děcko, vzpamatujte se. Můj manžel téměř nikdy nechodí na srazy příslušníků mojí rodiny, má spoustu vlastních zálib a měl by pocit ztráty času. Ze začátku jsem se na něho zlobila, ale pak mě to přestalo mrzet a svůj volný čas si trávíme jak kdo chceme. Jestli je problém hlubší - její rodina Vás nepřijala, pak jsou dvě možnosti - manželka nechce jít se svojí rodinou do sporu a netrvá na Vaší účasti, aby byl klid, pak se vlastně nic neděje, nebo s postojem své rodiny souhlasí a pak je to opravdu špatné. Rozeberte si pro sebe, kde je problém, a podle toho se zařiďte.

eivlis*
hodnocení

3x

Pro mě máte dost zvláštní vztah s manželkou, protože být já ve vaší situaci a můj partner na akci klidně jde, tak spíš přemýšlím, kde je chyba v našem vztahu. Můj chlap a ani já bych něco takového že strany tchýně absolutně neakceptovala.Tchyni bych do toho nemontovala, ale být vama, tak mám otazník nad vaši ženou..

hodnocení

2x
Chápu, že vás to štve. To bylo poprvé, co Vás vynechali z akce? Berte to tak, jak to je. Co můžete dělat? Taky mi chybí neteře a nemůžu je vidět.
doplněno 01.06.19 08:20: Pokud se s tchýni nesnášíte a došlo by k třenicím, konfliktu, tak je lepší tam nejít a nemusíte litovat. Jestli jinak spolu dobře vycházíte, proč by Vás tam nechtěla? Na to bych se zeptala.

hodnocení

1x

Můj první dojem je, že je to špatné. Asi bych byla také rozmrzelá. Ale napsal jste všechno? Jaké jsou hlavní důvody, že máte zůstat doma?

Umím si představit situaci, že v původním plánu cesty do zoo pojede osm lidí dvěma auty. Pak se zjistí, že je možné ještě dvě osoby přibrat. Je to nabídnuto vaší manželce a dceři. Jezdíte jako rodina na výlety často? Nebo to pro ně bude po dlouhé době něco mimořádného? Pokud jezdíte často, mohla a asi měla Vaše paní nabídku odmítnout. Pokud nejezdíte, tak se jí vůbec nedivím. Může zde hrát roli i to, že třeba v daný čas obvykle sám chodíte na fotbal, na ryby nebo někam jinam. I v tom případě je to poměrně lehce omluvitelné.

Jak se zachovat? Pohovořit si o tom s manželkou. Vy sdělíte svoji rozmrzelost, ona jistě vysvětlí důvody, proč nabídku přijala. A teprve ty důvody objasní, jestli Vás širší rodina přehlíží, nebo jak to vlastně je.

liska5
hodnocení

1x

Možná do té rodiny už od začátku z nějakého důvodu nezapadáte. Možná tchyně Vás nebere. Jestli to Vaše paní nechápe, necítí, tak udělejte příště akci se svojí rodinou, vezměte dcerku a Vaše paní ať počká doma. Ona si najde něco svého.

Nebo tam za nima přijeďte autobusem nebo na kole.*smich* Uvidíte, jak se budou tvářit.*alene**zmateny* Když jste se nevešel do auta a měl to být rodinný výlet?

liska5

Musíte komunikovat a říct, že Vám to vadí.

hodnocení

1x

Máte dvě možnosti:

1) Užít si ten den podle svého. Jet na vyjížďku na kole, navštívit nějakou sportovní akci a zafandit si, zakutit si v dílně, poválet se ten den po kanapi.. ...

2) Říct manželce, že jste přece rodina, ať nejezdí s tchyní, ale že je zvete (paní a dcerku) Vy na výlet do ZOO. Užijete si to hezky jako rodina.

S manželkou bych si sedla, být Vámi a probrala, že jste rodina a že by bylo dobré dělat zajímavé akce společně. Snad Vás paní pochopí. Jaga.

I dcerka bude jistě spokojenější, když bude mít zážitky s oběma rodiči.

karlos*

Ona totiž ta zoo byla v plánu na prázdniny,ale prý chce jet s její rodinou a podruhé tam prý semnou nepojede.Asi se hold něco změnilo a nějak semnou už asi není v rodině počítáno.Když jsem se s ní o tom bavil tak je mi neustále předhazováno že chci holce sebrat výlet.Je to něco jak vydírání.

hahanaj*
hodnocení

0x

Neberte to nijak zle...ona ZOO bude dnes tak přeplněná a rozpálená ani bych toho nelitoval. Možná si mysleli ,že by Vás to tam ani nebavilo.Užijte si chvíle podle svého.

karlos*
hodnocení

Mě to právě štve z principu.Nepřijde mi moc slušné zvát jen dva z rodiny a třetího vynechat.

A proč manželka neřekla, že bez vás nepůjde? To bych se na to i jí zeptala. Snad i jí má jít o manželovu spokojenost. Ještě není pozdě. Taky to můžete zrušit a jít bez prarodičů.
hahanaj*

Pokud to nemůžete překousnout zavolejte jim a řekněte slušně ,že se připojíte pokud jim to nevadí...

vilik*
hodnocení

0x
Našel bych si něco svého.
Když už jste si ji vybral, žijete spolu, jinak vám soužití vyhovuje, nechcete se rozvést...
dolga*

Rozvést se může jen ten, kdo je ženatý či vdaná...

nugdg
hodnocení

0x
A chcete do té zoo jít nebo ne?
karlos*
hodnocení

Nejde o zoo.Jde o princip.

id
hodnocení

0x

Tohle musíte vyřešit s manželkou a ne s tchýní. Navrhněte manželce, ať zavolá matce, že do ZOO vaše celá rodina půjde příští týden nebo kdykoliv, ale brzy. Tím, že se manželka s dcerou nezúčastní jejich akce.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to vůči Vám neomalené, určitě si o tom promluvte s manželkou a řekněte jí, co si o tom myslíte. Jak se nakonec zachová, nechte na ni a dle toho se přizpůsobte. Když půjde na výlet bez Vás, užijte si den podle svého. Věřím, že se Vás to dotklo a vadí Vám to, ale stát při Vás by měla Vaše žena a s rodiči si v tomto udělat jasno. Ale zase získáte den pro sebe a když už nic jiného, budete mít klid a odpočinete si.

hodnocení

0x

Asi to zamrzí, ale toto jsou dennodenní zkušenosti a běžné stavy... Třeba stačilo říct, že pojede 10 lidí, tedy dvě plná "běžná" auta ... A to ještě když se jede na velkou vzdálenost, tak třeba běžný automobil je celkem i přecpaný...

Kdyby to řekli, tak by sis ušetřil bezesnou noc... Vůbec to neřeším, v naší rodině když je někdo navíc, tak jsem to já...

A užiju si volna :-D

Taky jsme jednou měli půjčené auto pro 6 lidí abych jsme mohli jet všichni, ale půjčovat si auto na výlet pro běžné lidi není to správné ořechové...

Řekl bych, nebuť vztahovačný, tedy pokud v tom není nějaká osobní "čertovina"... Třeba je to pouze technický problém...

Když se nad tím přenesete, tak se Vám bude hnel lépe žít... On život totiž přináší a bude přinášet ještě daleko větší problémy...

karlos*
hodnocení

Já psal rodina,ale myslel jsem rodina ze strany mé ženy.Jede tchýně,tchán,dvě tety manželky-obě s manželem+ 2 děti.Celkem jedou tři auta.

borgi
hodnocení

0x

Také jste nenapsal, jestli se výletu zůčastní ostatní pánové v rodině. Ale napsal jste celá rodina, tak asi ano. Možná vás nemají moc v lásce a představují si, že výlet s vámi by nebyl ten pravý. No a tak chtějí jenom dceru a vnučku. Nějaký důvod v tom bude. Ale myslím si, že chybu udělala vaše manželka a měla trvat na tom, že chce jet i s vámi. A nebo to takto není a třeba to tchyni ani manželce nedošlo, že by se vás to nějak dotklo, že to nebylo nic ve zlém a vy řešíte něco, co by jste snad ani řešit nemusel.

culdabulda1*
hodnocení

0x

a proč nemáte s rodinou své manželky dobrý vztah? - žárlíte snad? - to bývá častý důvod ...

karlos*

Ne nežárlím.Oni mi nevadí a ani nemáme špatný vstah.Vždy jsme se bavili korektně.

hodnocení

0x

No, po výčtu osob zúčastněných a počtu aut to vidím následovně. Jede nejstarší a nejmladší generace, Vaše žena je tam evidentně navíc. Místa v autech je evidentně dost. Takže - pokud Vás to žere, řešte to jen a pouze s Vaší ženou. Z toho, co píšete, není důvod kazit dceři výlet s prarodiči.

liska5

Takový Den dětí pro tři dětičky.

hodnocení

0x
Ještě jste nenapsal, jestli se něco takového stává nebo to byl tak říkajíc Blesk z čistého nebe i to patří do celého obrazu situace
karlos*

Je to jak blesk...u ženy v rodině je zvykem že nikdo nejezdí na dovolenou či výlety sám ale celá rodina jako celek (8 lidí).Nás se za celých 15 let nikdo nikdy nezeptal jestli nechcem někam jet s nima a vždy jsme jezdili sami ve třech.Teď najednou takovýto zájem.Na jednu stranu to také může být tím že jsme měli vždy jiné dovolené než oni.U nich dovolená znamená lehnout si na hotel s internetem,bazénem a televizí a my chodili po hradech,zámcích,památkách a skalách.Toto mi také kolikrát vyčítali.

borgi
hodnocení

0x

Tak co kdybyste je zase vy osobně všechny pozval na váš výlet, aby viděli, jak je krásné chodit po zámcích a protáhnout se. Pozval by jste je s tím, že vy jste na výletě něbyl, aby je to trklo, že vás vynechali. A když se bavíte korektně, tak se potom před někým z nich zmínit, že vás to trochu mrzelo. Ale třeba měli jen 2 místa, tak si vzpomněli na vaše dítě a jeho maminku. Ale jestli i vy máte auto, tak to vás teda mohli pozvat všechny i vás.

hodnocení

0x

Vztahy za vás nikdo nevyřeší, to si musíte vyladit sami.

liska5
hodnocení

0x

A v dotazu, co dělat, když si manželka vezme tajně půjčku 64 tisíc, se od Vás dozvídáme, že to vlastně není manželka, nýbrž přítelkyně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]