Mám hrozný problém jít na brigádu nebo někam ven a nebýt smutná z toho, že nejsem doma. Chtěla bych vědět jestli jste to taky tak měli. Je mi 15 a cítím se divná.Hrozně mi v těch chvílích chybí rodina. Zároveň chci chodit s kamarádama ven,ale potom chci zase domů. Prosím poraďte co s tím?
Jste asi hodně fixovaná na rodiče a domov. Ale snažte se být samostatná. Klidně jděte s kamarádama ven, vždyť se domů zase vrátíte. Nebojte se jít někam na brigádu, třeba jen na pár hodin. Zkoušejte to pozvolna, zvyknete si. Do školy také chodíte a zase se vracíte.
Dobrý den, je nějaký rozdíl mezi docházkou do školy a brigádou nebo procházkou s kamarády? Vy nechodíte denně na pár hodin do školy a mimo rodinu? Snad takový mamánek nejste, tak kde je problém? Mimochodem, odstřihnutí se od rodiny vypadá zcela jinak. Zdravím!
Neměla jsem to tak. Doma sice bylo celkem dobře, ale měla jsem hodně zájmů a tím pádem plno cest a pobytů. Ve Tvém věku jsem ráda vypadla mezi vrstevníky. Tys nebyla nikde na táboře, na soustředění, soutěžích, na zájezdě se sborem nebo oddílem?
Měla jsem to podobné, s rodiči jsem trávila hodně času a kamarády jsem neměla. Až jsem si na střední škole našla kamarádku, se kterou jsme hodně chodily ven. Rodičům to vadilo, protože byli na nás fixovaní. Zlomilo se to, až jsem začala mít jiné názory a často jsem se s nima neshodla. Pak jsem si uvědomila, že s rodiči nemůžu být do konce života a že jejich zájmy s mými se hodně liší.
Ne ne, nesmíte se cítit divná. Prostě máte doma dobré zázemí, skvělé rodiče nebo i sourozence. A také někdo je v patnácti již hodně vyspělý a někdo teprve začíná dospívat a nebo třeba i později, a proto nemá ještě tu touhu se pomalu osamostatňovat. Hlavně že máte kamarády a nestraníte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.