Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důchodce na lanovce

Od: babajaga® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

přemýšlím o následujícím: důchodci nad 65 let mají slevu na vlaky a autobusy. Platí toto i pro lanovky? Vzpomínám, jak na kabinách kdysi bývaly nápisy ČSD, dokonce i ve vlakových jízdních řádech bývaly i jízdní řády lanovek.

Jsou ještě pořád lanovky ve správě ČD, nebo je už má ve své moci někdo jiný? ;) A platí na nich slevy pro důchodce? Děkuji - Jaga.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Na území České republiky najdeme mnoho lanovek, ale ta na Ještěd je jednou věcí výjimečná a patří tak k dopravním zajímavostem. Je totiž jediná, která patří Českým drahám, a ty ji také provozují.

Tomu je přizpůsobeno i jízdné. Můžete tady ušetřit, nebo jet dokonce zadarmo.

i60.cz/...

U ostatních bude sleva záležet na majiteli/provozovateli.

hodnocení

5x

Nejsem si úplně jistý, ale mám pocit, že lanovky v současné době mají své soukromé majitele a jízdné na těch lanovkách je plně v kompetenci majitele.

hodnocení

3x

Např. na Sněžce mají: snezkalanovka.cz/...

*placni*

hodnocení

Děkuji, myslela jsem si, že to ČD už asi patřit nebude. Jedná se o Černou horu. Uvidíme, když to bude opravdu hodně drahé, poleze se po svých. Vždycky je nějaké řešení. Dík za odpovědi. Jaga.

hodnocení

Díky, babčo, je to pro mě 170 Kč, neboť 62,99 let, jak vyžadují, mi už bylo. A když je tam člověk jednou za čas, dám to, přece nebudu škudlit. Chceme si s dcerou prochodit a nafotit nějaké zajímavé rostlinky v Černohorské rašelině.

Dolů jsme měly v úmyslu jít pěšky. Ovšem dcera přišla na to, že je prý moc prima sjet to dolů na koloběžce. Myslím, že koloběžka je leda tak pro Hurvínka a pro mladistvé, ne pro babči s kovovým údem. Nevím, zda tady budu ještě přispívat. Možná bude moje další adresa nemocnice Trutnov :( Jaga.

Jago, neblbni. Zkontroluj brzdy a hurá dolů*smich*

Jago neblbni s tou koloběžkou. Nelez na to.

id
hodnocení

0x

V životě mě vždy nrzelo to, co jsem mohla zkusit a neudělala jsem to. Takže babi, jen údem brzdit nebudete, ruce máte v pořádku a byla by to škoda nesjed dolů na kolobrndě. To si jen myslíte vy, že koloběžka je pro mladé, jezdí všechny věkové skupiny lidí. Po dojezdu PIŠTE na Poraďte.cz vaše zážitky.

hodnocení

0x

Jago promiň, využiji Tvou otázku. Chtěla bych se zeptat, jestli dneska musí být pořád taková ta kartička, když si kupuji lístek na vlak se slevou pro důchodce. Už jsem dávno nikam nejela, ale co kdyby. Někde jsem slyšela, že dnes už stačí občanka. Ale nevím jestli je to pravda.

Stačí občanka, ale údajně ji ani nechtějí vidět (ani při koupi jízdenky, ani při kontrole ve vlaku). Stačí říct kam a "Senior".

Možná jak, kde.

*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]