Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hormony a akne

Od: romanaaa odpovědí: 5 změna:

dobrý večer, bude mi 30 ale akne mam přád dá se říct,takové boláky se mi tvori ne casto,ale nevim co proti tomu delat..na kožni mi rekla bakterie a to bylo celé...doktor mi bral krev ,atd vše negativni..řek mi 90 %pocent hormony,fajn,ale nikdo mi neřekne co proti tomu delat..mam takový bolák a v nem zánet,takže nejaký bili hnus mi vyteče asi za 3 týdny ,takže chodim s naplasti na čele.. :/ když to tam je..ted momentálne dobré.ale bojimse že zase bude...kdo vi má zkušenosti prosim poradte,hormony to jsou,asi i stres jak nebo co mám delat aby se mi to zas neobjevilo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Je třeba hlídat si stravu. Některé potraviny akne zhoršují. Poradila jste se i s gynekologem, zda by nepomohl určitý druh antikoncepce? Ale především se zaměřte na svoji životosprávu.

lucie*
hodnocení

0x

Zajděte za gynokologem a poradte se o vhodné antikoncepci,která pomůže na akné,takhle se to řeší běžně.Pokud se chcete vyhnout antikoncepci,najděte si kosmetičku,která zvolí vhodný postup,čištěnípleti,chem.peeling atd.a poradí jak vhodně pečovat.Já byla nedávno poprvé na kosmetice a nelituju.

liska5
hodnocení

0x

Taky mne napadla strava. Imunita sídlí ve střevě. Omezila bych cukr, sladkosti, bílé pečivo, uzeniny, konzervy, sáčkové polévky, margariny, zrající sýry, colu, chipsy. Nejíte moc mléčných výrobků? Pak totiž chybí železo, neboť ho neobsahují. Nemáte železa málo? Chudokrevnost a akné spolu souvisí. Kupte si melasu, ta ho má nejvíc.

Zánětlivé procesy obecně potřebují stravu s vyšším obsahem Zn a B komplex. A zinek si přisvojíme, když máme dosatek A vitaminu/ ten zas je v rybím tuku, játrech, žloutku,dušené mrkvi...Vaše strava by měla obsahovat petrželovou nať, listovou zeleninu, klíčky, kvasnice /zobat mezi jídly/, česnek,ořechy, oleje za studena lisované. Pokud berete antikoncepci, tak potřebujete víc vitamínů řady B.

A hoďně pijte čistou vodu nebo s citronem. Sluníčko a pobyt na čistém vzduchu by měl též pomoci.

m123*
hodnocení

0x

Už jsem to tu někomu doporučovala. Neteř je v pubertě a trpí hodně na akné. Zkusila jsem ji objednat z Číny mastičku z aloe vera a prý ji hodně pomáhá. Teď už jsem ji objednávala druhý balení a zkusil ji i syn mé kolegyně. Prý se jim ty boláky lépe hojí. Takže zkuste mazat čistým aloe vera. A samozřejmě vyšetření krve na hormony u gynekologa.

liska5

Aloe je dobrá věc. Když si pěstujete doma, stačí uříznout si jeden list, seříznout z něj hrany a strhnout povrchovou slupku a tou rosolovou hmotou si to mazat, nebo plátek přímo nalepit na bolák. Zbytek listu použijete další dny.

Mně pomáhá na všechno zánětlivé Propolis kapky. Pokud nejste alergická na včely, tak tím to potírat. A nezalepovat, větrat.

A nepomohlo by horské slunko? Kratičce. Jednu minutu denně, než si kůže zvykne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]