Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Na pevnou linku mi volal člověk, nepředstavil se, jenom řekl ahoj, můžu se stavit? Na můj dotaz kdo volá, jenom řekl: no a ty mě nepoznáváš. Když jsem odpověděla,že to teda nepoznávám, vzteklým hlasemm, tak zavěsil. Asi za hodinu opět zvoní telefon a pán se představi jako Policie a že se chce zeptat, jestli si teď někdo neznámý ode mne nechtěl půjčit peníze, a nebo jestli někdo nevolal, tak asi před půl hodinou. Když jsem chtěla,aby se představil, myslela jsem jeho příjmení, tak opět zopakoval jenom tady policie. Odpověděla jsem,že nevěřím, že je to policie a on že mi tam klidně pošle i hlídku. Že mám být ráda, že je to jenom upozornění,kdyby někdo přišel,mám si dávat pozor a když tak hned volat policii. Když se mnou mluvil tak mě oslovil mým příjmením i jménem.
Myslíte si také, že to byl podvodník i druhý telefonát? Mám se na to zeptat u nás na policii nebo tam přímo dojít. Nějak mě to rozhodilo a mám strach. Díky. Toto se mi stalo už podruhé během asi 3 měsíců.
Samozřejmě to byl podvodník! Zkouší všechno možné, tenhle byl asi ještě hloupější než někteří. Zkoušejí se nějak dostat od starších lidí k penězům, protože dnes už jen důchodci prý mají pevné linky.
Ano, očividně se jedná o podvodníka.Pokud by Vás kontaktoval příslušník policie, tak se představí svou hodností a jménem.
Ihned si tato čísla zablokujte a zajděte na nejbližší policejní stanici a svůj problém s nimi nechte sepsat - protokol.
Podruhé? V tom případě na policii zajděte - aspoň budete klidnější. Požadujte, aby s vámi sepsali protokol a do něj krom výpovědi uveďte, že žádáte o informaci, jak bylo s oznámením naloženo.
Falešný vnuk je znovu na scéně. V posledních dnech se opět zaktivizovali podvodníci a policistům přibývá případů, kdy se někdo vydává telefonicky za vnuka a požaduje po důchodcích peníze.
Před pár dny běžel v TV velmi poučný a dost drastický film na toto téma "klec", s Jiřinou Bohdalovou.
Mimochodem: Z telefonního seznamu/Zlatých stránek se dá jméno a tel. číslo vyškrtnout/NEZVEŘEJNIT HO (za "mírný" poplatek provozovateli sítě). Méně inteligentní lidé zkouší starou fintu "je majitel/ka telefonu doma a skočí nám na nějakou fintu, že jsme příbuzní a pak ji oberem v nestřežené chvíli o peníze, třeba narazíme na někoho, kdo má špatnou paměť a vyváznem bez újmy a s pár korunama jako bonus".. Ten kdo volal to jen na tvojí maminu zkouší a pokud by se dalo vysledovat tel. číslo ze kterého se volalo, předat skutečné Policii.
Myslím si, že se opravdu jedná o podvodníka. Podle mně kdyby se Vám měl představit skutečný policista, tak Vám řekně celé svoje jméno. Zajděte proto na policii a řekněte co se Vám stalo. Už bych to řešila zvlášt kdyby mi takhle někdo volal několikrát. Držím palce ať vše vyřešíte, a at vám dá podvodník už navždycky pokoj.
"...kdyby se Vám měl představit skutečný policista, tak Vám řekně celé svoje jméno".
Nikoliv, z vlastní zkušenosti (několikakeré) vím, že se skutečně představují jako "policie české republiky". Nanejvýš oznámí, ze kterého je oddělení. Nic víc, nic míň. A většinou mají utajené číslo.
Dobrý den, ještě jednou. Tak jsem po obědě zašla na tu policii. Ale asi jsem tam ani neměla chodit. Hned vedle sebe jsou Městská i Policie ČR. Tak jsem nevěděla kam a šla na Městskou policii. No tam se jeden policajt zeptal co potřebuji,to mě vyzval na takové dlouhé chodbě, kde pracovali chlapi s nějakou bruskou na podlahu a nebylo tam skoro nic slyšet.Připadala jsem si i trapně to tam před těmi pracovníky říkat. Ale pán od policiie mi nakonec řekl,že s tím mám jít radši na Policii ČR. Tam jsem tedy řekla svůj problém, o těch dvou telefonátech, také jsme to řešili na chodbě a policajt mi řekl, že nějak neví o co mi jako vlastně jde. Tak to už jsem začala koktat, řekla jsem, že prostě cítím strach. Jestli mě třeba někdo nesleduje nebo tak něco. Až potom teda řekl, že mi to určitě volala policie. Prý existuje nějaká akce senior, je to kvůli tomu, jak se někteří občané nechávají nachytat. A na krajskou polici nějak dostanou hlášení, když někdo na 1188 žádá na někoho kontakt, tak následně tomu člověku zavolají jestli prý je v pořádku. Kdybych prý ten druhý telefonát nezvedla, tak by prý k nám poslali hlídku, jestli se něco nestalo. Mně se to ale stejně nějak nezdá. Ještě si na mě vzali kontakt a adresu. Jsem z toho úplně rozladěná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.