Dobré ráno,mám dlouhodobě problémy se spánkem a potřeboval bych poradit zda prášky na spaní předepíše i obvodní doktor či je to možné pouze u psychiatra. Děkuji za odpověď,hezký den přeji.
Dobrý den, OL vám prášky na spaní napíše. Píšete ale, že problémy máte dlouhodobé - osobně bych začala něčím volně prodejným, protože často si pacienti vypěstují návyk "bez tablety neusnu". Zkusit se dá např. allegra - melatonin (mám s ním dobré zkušenosti, tedy já ne, pacienti ) nebo výše zmíněné kozlíkové kapky/tablety, Persen - zde ale pozor na další léky, co berete.
Večer hořčík a spací čaj. Pak metodu 478, která sníží nasycení krve kyslíkem a utlumí Vás k spánku. Nádech na 4 doby, zadržet dech 7 dob a velmi pomalý výdech na 8 dob. Opakovat do usnutí. Funguje kupodivu často!
K večeru ne kávu, ne čaj černý ani zelený a ne čokoládu.
Obvoďák může předepsat prášky na spaní. Pokud, tak vezměte jen půlku a ještě ne často. Poprosila jsem ho, že jsem cestovala a měla rozhozený spánek. Mně stačí třetina tabletky Zolpidem 10mg. Někomu stačí třeba Guajacuran 1-2tbl. Ten je bez receptu, ale spíš na zklidnění a uvolnění.
liska5
Když začal být k mání Melatonin, tak jsem ho zkusila. Po celém balení nic. .Žádné zlepšení. Zřejmě ho mám dostatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.