Nejste přihlášen/a.
Dobry den,nevim jestli se dobre vyjadrim kdo plati dovolenou, zamestnavatel nebo stat?Tim myslim jestli to jde s kapsy zamestnavatele nebo jestli na to nejak prispiva stat.Diky
Dovolenou platí zaměstnavatel. Takže pokud jste státní zaměstnanec, platí jí stát.
ferax byl zase o minutu rychlejší... (já fakt neopisoval) ![]()
soukromník, který Vám dává práci, ten Vám platí dovolenou. Stát na to nedá ani korunu, jen nařídí soukromníkovi, aby Vám platil průměrnou mzdu za dobu, kterou nepracujete.
A to je v pořádku. Také si zaměstnavatel řádně vyždíme svého zaměstnance a pokud to je jen trochu možné, platí to nejméně, co jde.
Pro jenda2: Naštěstí je každý strůjcem svého osudu a nemusí se u těch zlých zaměstnavatelů nechat ždímat a může pracovat na vlastní triko nebo třeba taky nepracovat vůbec.
Milý Jendo, ale vše je o lidech. Co mám dělat, když mi v 6hod napíše první zaměstnanec, že dneska nepřijde, druhý napíše, že přijde o dvě hodiny déle. To mám zavřít firmu a sdělit zákazníkům, že mají přijít jindy?
Takže Vaše sdělní "Také si zaměstnavatel řádně vyždíme svého zaměstnance" je u nás nesmysl. Jak ho můžu ždímat, když mi pořinese propustku od lékaře a je tam napsáno Pedikůra. A chce to zaplatit. Kdo koho ždíme?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.