Nejste přihlášen/a.
Dobry den,nevim jestli se dobre vyjadrim kdo plati dovolenou, zamestnavatel nebo stat?Tim myslim jestli to jde s kapsy zamestnavatele nebo jestli na to nejak prispiva stat.Diky
Dovolenou platí zaměstnavatel. Takže pokud jste státní zaměstnanec, platí jí stát.
ferax byl zase o minutu rychlejší... (já fakt neopisoval)
soukromník, který Vám dává práci, ten Vám platí dovolenou. Stát na to nedá ani korunu, jen nařídí soukromníkovi, aby Vám platil průměrnou mzdu za dobu, kterou nepracujete.
A to je v pořádku. Také si zaměstnavatel řádně vyždíme svého zaměstnance a pokud to je jen trochu možné, platí to nejméně, co jde.
Pro jenda2: Naštěstí je každý strůjcem svého osudu a nemusí se u těch zlých zaměstnavatelů nechat ždímat a může pracovat na vlastní triko nebo třeba taky nepracovat vůbec.
Milý Jendo, ale vše je o lidech. Co mám dělat, když mi v 6hod napíše první zaměstnanec, že dneska nepřijde, druhý napíše, že přijde o dvě hodiny déle. To mám zavřít firmu a sdělit zákazníkům, že mají přijít jindy?
Takže Vaše sdělní "Také si zaměstnavatel řádně vyždíme svého zaměstnance" je u nás nesmysl. Jak ho můžu ždímat, když mi pořinese propustku od lékaře a je tam napsáno Pedikůra. A chce to zaplatit. Kdo koho ždíme?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.