Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na pracovní neschopnost?

Od: gora odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, dokončila jsem nedávno školu, začala pracovat a ještě jsem nikdy nebyla doma s nemocí. Dnes ráno jsem nemocná. Dostala jsem střevní chřipku. Co dělat? Musím jít dnes ráno hned k obvodnímu lékaři a jak dát vědět zaměstnavateli, jsem pokojská? Děkuji za popis...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hned ráno volat zaměstnavateli, že jdete k lékaři; následně pár dní nemocenské...asi...a s výsledkem zase seznámit zaměstnavatele. Někteří to řeší dovolenou (taky hned hlásí zaměstnavateli), ale u vás to asi není možné, píšete, že jste do práce nastoupila nedávno (takže na dovolenou asi nemáte nárok - nemáte odpracovanou určitou dobu).

hodnocení

2x

Ano, dnes ráno k lékaři, nechat si vystavit neschopenku, dát vědět zaměstnavateli. Nebojte se, neschopenka nebude dlouhá, střevní chřipka je velice nepříjemná, ale naštěstí netrvá dlouho.

Pracujete vlastně mezi lidmi, mohla byste nemoc roznést mezi hosty, kterým uklízíte pokoje a to by nebylo příjemné. Raději 3 - 5 dní doma, než někomu zkazit vytouženou dovolenou. Jaga.

Pamatuji na předloňské Velikonoce. Jídla bylo, co hrdlo ráčí. S nemocí začala tehdy ještě žijící babička. My ji s manželem ošetřovali, dostali jsme to od ní oba najednou. To byly svátky! Jídlo jsme vyhodili, báli jsme se zavolat dětem, ať si to odvezou, aby to náhodou nedostaly taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]