Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muž starší o 15 let?

Od: mada* odpovědí: 17 změna:
Prosím o radu... Jaké jsou výhody a nevýhody chodit s mužem o 15 let starsim? Když mě je teď 17? Děkuju za odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

9x
Tak ja mam, na rozdil od mnoha odsuzovacu, nekolik zkusenosti. Vyhledavala jsem partnery starsi. 2x jsem to zkusila s vrstevnikem a nikdy to neslo. Nebyla tam zadna fyzicka pritazlivost, nemeli jsme si co rict. Vzdy mi vyhovoval starsi muz. Libi se mi zkusenosti, zivotni nadhled... dokaze poradit, vi proc zlobi me auto, perfektne ridi a umi se chovat ve spolecnosti... ted je mi neco malinko pres 30. Partnerovi o 15 vic. A poprve mi to zacina vadit. Jsme spolu 4 roky. Jeste na zacatku se mi libily jeho pocinajici sediny. Dneska me zacina stvat, ze je casto unaveny. Ja mam naladu blbnout a on si zapne telku a otevre pivo. Na zacatku ho lakala moje energie, zivost... ale dnes ho vycerpava. Zacinam se zamyslet nad budoucnosti. Az mne bude 40 tak jemu 55. Az mne 50 jemu 65... a ver mi, ze u vetsiny chlapu se to tou 55 lame. Nedavno jsem potkala sveho ex. Byl mezi nami velky vekovy rozdil. Pamatuji si ho jako sik managera - hodinky, kosile, padnouci dziny. Skvely mluveny projev, spousta zivotnich zazitku. Vyborny spolecnik. Dnes je mu 60 a je z nej duchodce. Milej strejda... ale fakt duchodce. Kdyz sleduju kolegy z prace v mem veku zacinam mit pocit ze o neco prichazim. Ted to jsou chlapi na vrcholu sily, kteri ziji, cestuji, bavi se... ted konecne bych si s nimi mohla rozumet... vic nez s tim svym unavenym padesatnikem.
Vztah se starsim muzem ti muze mnoho dat. Ale dnes si myslim ze "naporad" to neni.
Mame to i v rodine. Teta se strycem jsou od sebe 14 let. Zadna zlatokopka oba jsou ucitele. Jsou spolu snad 30 let. Tete je dnes 54. Je to sik zenska co ma dospele deti a chce se bavit a uzivat si. Cestuje, cvici... Stryci je skoro 70 a je to proste dedek. Trochu nerudnej, zadnej stramak. Zajima ho telka a pivo v hospode 1x za tyden.

vernon
hodnocení

4x
Ve dvaatřiceti jsem se (poprvé v životě) seznámil s dvacetiletou holkou (klofla mne). Dnes máme dceru a krásný život. Neexistuje důvod, proč by tomu tak být nemělo...

hodnocení

3x

Nevýhoda: když vám to vyjde a zestárnete spolu, pravděpodobně budete docela dlouho vdova.
Výhoda: když vám to vyjde a zestárnete spolu, pravděpodobně se ho relativně brzo zbavíte.

liska5

Můj tchán byl starší o 14 let a jim to fungovalo. On byl duchem mladší, fyzicky přitažlivý. Poznala jsem je, když měli 54 a 68, a ten rozdíl jsem nevnímala, nebylo to poznat.

já rozhodně netvrdím, že to tak nemůže být, spíše jsem chtěl poukázat na to, že se to nedá říct obecně, záleží vždy na konkrétním páru :)

hodnocení

3x

Pokud se jedná jen o "chození", pak myslím, že výhody převažují - finanční zajištění, životní zkušenosti, sexuální zkušenosti apod. Nevýhody se mi nevybavují.

V případě následného partnerského vztahu (spolužití, manželství, rodina) vám jen sdělím, že moje žena je o 12 let mladší a soužití máme velmi pěkné. Ovšem znám případy, bohužel jeden i z rodiny, kdy výrazně starší partner začne neodůvodněně žárlit a partnerku nadměrně kontrolovat, čímž vztah obvykle končí. Na druhé straně výrazně mladší žena může mít tendenci časem vyhledávat mladšího partnera, než je současný. Výsledek stejný, jako v předchozím případě.

vilik*
hodnocení

1x
Má prachy,
Je zvyklý za sex platit,
Nechce se vázat,
Už mu to tolik nepůjde.
Co je výhoda a co nevýhoda musíte posoudit sama.

hodnocení

1x

Žádnou výhodu v tom nevidím. Vy máte život před sebou, muž v těchto letech již leccos za sebou. A leta budou přibývat Vám i jemu...Tím se nechci dotknout pánů v nejlepším věku, ale Vy dospíváte teprve, takže jinak by se to posuzovalo, kdybyste měla již nyní 30, 40 roků. Ale proti gustu..

hodnocení

1x

Tak jen krátce, podle toho co píšeš jsi myšlením ještě dítě. Tak ještě pár let počkej, než uděláš nějakou hloupost.

hodnocení

1x

Ono je rozdíl, když 17 leté se líbí i 40cátníci a když ženská přes padesát, která je furt šik, se musí starat o nemocného důchodce. Takže pro zábavu v mádí jo, ale na celý život ne. Shodou okolností pocházím z města, kde nedaleko v ulici bydlela kdysi v mládí tchyně od Miloše Formana a když odjela do Ameriky "pomáhat" s vnuky, tak jeden náš příbuzný jí chodil starat se o barák, než ho prodala. Co ta vykládala o tom, jaký byl Miloš Forman ke konci života, to tady ani napsat nemůžu. Přitom spousta lidí té jeho mladé manželce záviděla, jak se dobře vdala do Ameriky. Byla to idyla jen pár let, ale to se samozřejmě nikdo nedozví, přece se nebude špatně mluvit o oscarovém režisérovi.

Ale za ty prachy se to vydržet dalo neeee *cert*

hodnocení

0x
Máš ho ráda nebo ti de jen o toho z toho vztahu něco vytřískat?
Jestli ho máš ráda a chceš s nim být tak snad neni třeba koumat výhody a nevýhody vztahu
A odpověd na otázku:
Nevýhoda ty si budeš chtít užívat mládí a on už spíš bude chtít klidně plout životem
Výhoda pokud si mladá a hezká tak si tě starší muž většinou bude hýčkat a vydržovat
Leč pokud budeš mít přehnaný nároky a budeš ho zbytečně prudit múže se stát že se tě brzy nabaží a pošle tě k šípku

figurek*
hodnocení

0x

Vy se ale ptáte spíš na výhody ležení než chození. Mám pravdu? Váš přítel je na sex zvyklý a bude ho chtít i po vás. Výhoda je, že chlapi po třicítce už jsou dospělí, jsou movitější, už ledaco zažili a přece jen se drží zpátky. Blbosti začnou dělat zase až v pozdějším věku, když si myslí, že vedle mladé ženy omládnou. To je blbost nadruhou, která nedopadá jinak, než špatně. Viz jistý operní tenor Pavarotti, architekt Kaplický nebo malíř Vojkůvka.

No a co se týká sexapetitu. Možná vám ještě nikdo neřekl, že chlapi bývají na vrcholu aktivity ve dvaceti a vy holky ve třiceti. Roky uplynou, vám bude třicet a jemu 45. Budete mít doma miláčka, který vám řekne že ťuťuňuňu je fajn, ale teď to nejde, protože musí jít hrát karty nebo že v televizi je hokej. Co pak? Co mu odpovíte? :)

hodnocení

0x

@mada - Jaké jsou výhody a nevýhody chodit s mužem o 15 let starsim?
Podle toho, co od "chození" očekáváte - jestli například hledáte náhradu za tatínka nebo spíš pokladničku, zajišťující různé příjemnosti.

V každém případě počítejte s tím, že se budete muset oba různě přizpůsobovat a není to vždycky jednoduché.

hodnocení

0x

Mám 17 - ti letou neteř která vypadá ještě jako 14-15 ti letá holčička.Nedovedu si představit že by opustila svoji partu kamarádek,jezdí na ,,skejtu,,chodí s holkama do ,,mekáče,,na jídlo i na brigádu po škole a o víkendech,na diskotéky-zábavy,,výlety vlakem,na kolech,na bazén,skáče ráda na trampolínách,každý měsíc jinou barvu vlasů...prostě užívá mládí.Nevím co podnikáte vy ale nejsem si jistá že 32 letý ,,mladík,,s vámi bude někde ,,trdlovat,,na diskotékách.Je asi už finančně zajištěný,v sexu zběhlý a snad i svobodný a bezdětný ale je jen na vás co zvolíte. Pro nás když nám bylo 17 let byli i 20-ceti letí starci ! ;)

newon
hodnocení

0x

Také dost záleží jak ti dva vzhledově k sobě pasují. Někdo třeba v 17 už vypadá o hodně starší a pán ve 32 letech může zase vypadal mladší. Výhody jsou takové, že partner je už dospěle vyzrálý, životem zkušený i zajištěný a nevýhody - dívka je vlastně ještě nedospělá, nemá pevné názory, představy, zkušenosti. Takže vztah z dívčiny strany obyčejně nebývá trvalý a i partner s tím možná počítá.

samosato*
hodnocení

0x

Tak hlavní je, abyste se vzájemně měli rádi. A pak jsou ty výhody a nevýhody úplně nepodstatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]