Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Namožené nohy. Jak zlepšit?

Od: papricka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, od října to teď jsem doma na neschopence po operaci kolene. Nikde jsem za tu dobu moc nechodila . Včera jsem si vyšla na procházku a jelikož jsem trochu zabloudila ušla jsem možná 30 km. Už jsem nemohla dojít domů měla jsem úplný křeče v nohách. Dnes chodím jak jetá. Kyčle a stehna mě bolí a sotva chodím. Teď otázka v pondělí nastupují zpět do práce. Myslíte že už to bude ok.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

samosato*
hodnocení

2x

Upřímně... jste normální? Po 30 km bude mít na druhý den problém i zdravý člověk. Běžte k lékaři, jen vám neporadím jestli první zajít k praktickému či ortopedovi nebo rovnou raději k psychiatrovi.

doplněno 27.05.19 13:47:

Tak za prvé: od října to je jestli odhaduju dobře... skoro 3/4 roku? Máte stále pocit, že po této době jste "trénovaná"?

A za druhé: jste na neschopence. Mimo domov se (pokud vám tedy lékař nedoporučil něco jiného) máte pohybovat jen v době vycházek po nezbytně nutnou dobu. Doporučil vám lékař vycházky v délce 20 a více km?

doplněno 27.05.19 14:38:

A?

papricka
hodnocení

Před operací jsem běžně chodila tak 20 km.a včera jsem zabloudila ..tak domů jsem musela dojít
papricka
hodnocení

V pátek 31 už mě neschopenku ukončí a půjdu do práce..
papricka
hodnocení

Tudíž .. lékařovi už může být jedno kolik km nachodim..a vycházky jsem měla
samosato*

Hlavní povinností práce neschopného pacienta je dodržování lékařem určeného režimu a dodržování doby povolených vycházek. Ty mohou pacienti čerpat maximálně 6 hodin denně...

Těch 30 km jste předpokládám vzládla za těch 6 hodin, takže pokud jste vše výše uvedené dodržela tak je vlastně vše v pořádku a buď vás tedynic nebolí a žádný problém nemáte nebo je váš lékař idiot protože vám nevysvětlil, že šmatlat s operovaným kolenem 30 km není dobrý nápad. Je váš lékař idiot?

hodnocení

1x

@papricka - Před operací jsem běžně chodila tak 20 km
Možná - ale jestliže jste od října, tedy cca půl roku, "moc nechodila" a pak se vydáte na procházku, nemůžete se divit, že jste dopadla takhle.

Nohy lehce rozhýbávejte, opatrně se každý den kousek projděte, můžete zkusit střídavě horkou a studenou sprchu (srdíčko v pořádku?), případně některý z přípravků na unavené končetiny - to už je na vás, co vyberete, ale já s úspěchem používám občejnou Alpu.

hodnocení

1x

Dobrý den. Do práce nastupujete až za týden. Pokud je to skutečně jen namožené, každou chvíli si nohy masírujte a jemně protahujte. Zmíněná Alpa je dobrá, nebo i alpová mast. Pár dnů to cítit budete, ale mělo by se to postupně zklidnit.

liska5
hodnocení

1x

Dejte si hořčík na večer. Hodně pijte, kolena souvisí s ledvinami. Klidně i urologický čaj. A mažte, jestli máte doma nějaký gel na klouby a svaly.

papricka
hodnocení

Mě kolena neboli ale kyčle a stehna
liska5

Pak to chce čas. Případně domluvit si masáž. Poučena jste, že se má tělo zatěžovat postupně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]