Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení dopravního přestupku

Od: lucie* odpovědí: 9 změna:

Otec mě drobnou dopravní nehodu.Policie vydala vyjádření ,ve prospěch otce,že chyba byla na ale postoupilo to na přestupkové,kde i přes tuhle zprávu ,dostal od úředníka pokutu.

Zjištovala jsem jak to chodí a pokud člověk nesouhlasí s postupem úředníka,může se akorát odvolat,což je zpoplatněno atd.Jak byste postupovali?mávli byste rukou na penězmí "at si tu pokutu nechaj?nebo byste se za další peníze odvolávali?nebo jinak?otec je starší člověk a tohle blbě nese,že neví jak se bránit...

doplněno 27.05.19 12:33:

policie provedla šetření události a otce jako viníka neoznačila,podala zprávu na MÚ přestupky-tam úředník situaci vyhodnotil,že otec přestupek učinil,tudíž dostal pokutu.Více info není třeba*nevi*zajímalo mě co byste dělali.Víte,že právo je na vaší straně,ale kdo Vám pomůže?

Ovolávat se mu nechce,stojí to čas i peníze a taky to odvolání řeší zase ten samý úředník...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud bych věděl, že zákon a pravda jsou na mé straně, tak bych se samozřejmě odvolal.

V opačném případě nikoliv.

hodnocení

2x

Nedostatek informací. Pokud policie označila za viníka protistranu, na jakém základě pak dostal otec pokutu? Čím to úřad odůvodnil? Bez znalosti celého spisu nelze dobře poradit.

Placení za odvolání je nesmysl, kdo vám takhle debilně poradil?

doplněno 27.05.19 12:45:

@lucie: Pořád málo informací. Popište pokud možno detailně, kde a jak k nehodě došlo, jinak neumím poradit. Odvolání neřeší ten samý úředník, ale nadřízený orgán, tj. KÚ. A jak už jsem uvedl, ze odvolání se nic neplatí.

Jestli chcete opravdu poradit, poskytněte mi odpovídající informace. Jinak si musím myslet, že vlastně o radu ani nestojíte.

doplněno 27.05.19 12:53:

@lucie: Milá dámo, pokud mi nedodáte detailní popis nehody, popř. i detaily/opis vyjádření policie, pak je tohle to poslední, co ode mě čtete. A mohl bych vám docela slušně poradit, pokud budu znát průběh nehody a vyjádření policie.

PS: Těch 1.000,-Kč není žádný poplatek za odvolání, takový neexistuje. Je to poplatek za správní řízení, který zaplatíte v případě neodvolání se tak jako tak.

lucie*
hodnocení

.nikdo mi to neporadil tohle má ve zprávě...od úředníka (kde mu uděluje pokutu) je na závěr uvedeno,že může podat odvolání-zpoplatněno 1000kč...atd

asd1

To je nejspíš že se při nesouhlasu přestupek pošle do správního řízení. Pokud ho vyhraje tak nic neplatí... Pokud prohraje tak platí poplatek za správní řízení + sankci za přestupek..

lucie*
hodnocení

já tam nebyla,nevím jaká dopraví situace vznikla.Mě to ani nepřísluší hodnotit,protože rozhodující je,že situaci řešila policie a ta jej jako viníka ve své zprávě neoznačila.Úředník jej i přes policejní zprávu za viníka označil.

Informovala jsem se v jiném městě na"přestupcích"kdo má teda pravdu-policie nebo úředník?pán mi popsal postup,že tohle se stává,protože oni tu situaci hodnotí"od stolu" ...a že odvolání řeší zase ten samý úředník.

Dámo, přečtěte si pořádně, co vám píšu! Ti úředníci na správních orgánech vám podají hlavně jakoukoli informaci, která vás do toho uvrtá, ti vám určitě nepomohou!

lucie*
hodnocení

...já Vás chápu,ale já nechtěla abyste zde řěšil dopravní situaci,ale jak se dá postupovat,když se dvě zprávy rozcházejí.Nepotřebuji soudce,ale poradit,kde a jak se tohle řeší.Tot vše.Takže jen odvoláním..

P.S.:.bavila jsem se známým úředníkem z jiného města,né s nikým cizím.Co mi řek,to jsem zde uvedla.

asd1
hodnocení

2x

Úřad musí definovat jaký předpis porušil a ten taky prokázat. Úředník nemůže nic vyhodnocovat podle sebe, buď prokáže porušení konkrétního předpisu nebo ne. Souhlasit nemusí a pak se to bude dál řešit, ovšem pokud se tím otec nechce dál zabývat tak to je jeho věc. Bez znalosti konkrétního případu dál moc radit nejde... Může něko ho zplnomocnit k jednání s úřadem...

Jedna věc je určení viníka nehody a druhá věc prokázání přestupku (mohl spáchat přestupek, ale to nemusí znamenat že byl zároveň viník nehody..)

danys*
hodnocení

2x
Předpokládám, že ke správnimu řízení nedošlo, podejte odpor a věc se bude řešit ve správním řízení. Akorát zaplatíte poplatek za správní řízení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]