Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píchnutí o hřebík do prstu

Od: novasiv odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
Mám poněkud zvláštní dotaz. Dnes ráno jsem šla na nákup a když jsem zdvihla košík, tak byl ze spod vylezlý hřebík s já se o něj píchla do prstu. Pravděpodobně od rukojeti za který košík vezete za sebou. Nebylo to nějak moc, ale trošku mi tekla krev. No a teď jsem v panice, aby se o ten hřebík nepíchl někdo přede mnou , kdo byl nakažený třeba žloutenkou C a nebo HiV. Myslíte, že je takhle přenos možný? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Takový přenos je méně pravděpodobný. Spíš si pohlídej, abys měla platné očkování proti tetanu.

hodnocení

3x

Tak tak - nákaza HIV nebo podobných je tak trochu scifi... ale tetan bych si zkontroloval. Bylo to dnes - pokud do dvou dnů místo hojení začne mokvat, bobtnat ... lékař bude namístě.

Při píchnutí se o něco je první reakce těla vypláchnutí rány krví - od toho krvácíme - takže první vteřinky to chce vymačkat, opláchnout, ... až pak zavázat či zalepit.

hodnocení

0x

Teoreticky to možné je, ale virus HIV i virus žloutenky nejsou příliš odolné na vzduchu, takže šance je naprosto minimální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]