Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrovnat překyselené ph organismu

Od: gt odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jak nejrychleji lze vyrovnat překyselené ph organismu. Po náročném víkendu a pár panách alkoholu (3) na sobě cítím, že je nutné nějak dostat ph opět do "normálu". Jdu na to moc vědecky, vím, říkáte si, co je to za podivína ale jde mi o to, aby to vše bylo v pohodě. Vím, že pomáhá jíst zeleninu a "zdravou" výživu ale chci si nechat poradit od odborníků a nastolit zásadité ph v organismu opět co nejrychleji :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Kyselinotvorné potraviny jsou sladkosti, i nápoje, káva a pak příliš uzenin a masa. Také různé kombinace jako např. bílá mouka s kyselým ovocem. On i stres ve finále působí zakyselení. I některé léky. Jinak je dobré hodně pít, ředit si pH čistou vodou a koupit si jablečný ocet a do každé sklenice mezi jídly si kápnout lžičku. Ten je k dostání ve velkém rozmezí od 35 do 85 Kč. I sklenice citronády po ránu nalačno odkyselí. A pak většina zeleniny, hlavně listová. Přečti si knížku od Hany Synkové: Nebuďme kyselí... . Máte-li nadváhu, tak: Byla jsem tlustá, jsem jaká jsem. Je to takové populárně podané.

V případě alkoholu to je o jaterním enzymu, který odbourává alkohol. Tam pomůžete především zavodněním, neboť alkohol vysušuje. Šetřte játra, dodávejte jim potraviny bohaté na Zn, z tuků oleje za studene lisované, pak kroupy, kyselé zelí, kefír a omezte alkohol, živočišné a umělé tuky a cukr

hodnocení

3x

Budete se možná divit, ale organizmus vám dobře odkyselí citron, přestože má vemi kyselou chut. Jinak do vody půl lžičky jedlé sody, jinak zelenina, bylinkové čaje.

hodnocení

2x

Žádné překyselení není. Organismus má celou řadu metod, jak pH vyrovnávat a samořejmě je používá - z toho nejdůležitější je moč a dech (CO2 s vodou je v podstatě slabá kyselina). pH krve je stále a mění se jen v setinách pH - jakákoliv větší odchylka je tělem okamžitě kompenzována - a pokud ne, je to život ohrožující akutní stav. Takže pokud vám nějaký odborník radí "nastolit zásadité pH v organismu", tak to není odborník, ale šarlatán.

Nevím, co znamená "náročný víkend" (sport? alkohol? ponocování? pracovní stres? sexuální orgie?), ale v tuto chvíli bych doporučil doplňovat jonty - sodík, hořčík, draslík atd a samozřejmě vodu. Pokud máte v pořádku ledviny, tělo si to přebere a co bude navíc, to vyloučí. A ne nějaké strašné dryjáky najednou, spíš postupně celý den. Taky vitamin C bych přidal.

klikra12
hodnocení

0x

Odborník nejsem

Tak jako nejlepší by bylo, pokud se vyskytují nějaké problémy nepít alkohol, což ovšem dělá každý člověk, takže to nebere nikdo moc v úvahu. Zdravá strava je samosebou také pomocná v tomto případě, ale ne úplně. Banán hodně pomáhá, když užjsme u toho. Ale nic vám neporadím, jak jsem řekla, odborník vůbec nejsem

gt
hodnocení

*Sice jsem psal odborník ale i laik může, dodávám nebo někdo, kdo s tím má zkušenost a udělal něco pro nápravu* :))

gt
hodnocení

na té oslavě jsem měl jen jedno pivo a doma poté jednoho panáka a po něm jsem už cítil, že mi nepomáhá, neboť se dostavil pocit podobný teplotě a následně i pocit zimnice. Přešlo to ale mám obavu. Potřebuji to nějak srovnat do normálu. Také jsem měl náročný týden, tak to bylo po tom nejspíš.

mot
hodnocení

0x
A z ceho jste usoudil, ze jste prekyseleny?
moc

Také by mě moc zajímalo, jak se dá poznat překyselený organizmus bez použití papírků na moč z lékárny. Prozradíte nám, tazateli, vaši fintu?

Překyselený organizmus se pozná např. podle toho, že vám v těle začne bujet rakovina. Ta má překyselení moc ráda.

gt
hodnocení

Možná jsem to přeháněl ale cítil jsem se, že po dvou týdnech, kdy jsem měl k obědu převážně maso, k tomu nějaké ty oslavy a dva panáky, co jsem měl v neděli mohly způsobit, že jsem se jen domníval o překyselení organismu a ono to přitom tak ani není např. Jenže se mi nikdy nestalo, abych po dvou panácích měl zimnici

rv*
hodnocení

0x

Já teda nevím, ale moje tělo si nastavuje hodnotu pH úplně automaticky a nemusím tomu věnovat žádnou pozornost. Dokonce neexistuje zvíře, které by pořebovalo nějak uměle upravovat své pH. U zdravého organismu to tak prostě funguje. pH upravuji u bazénu, protože ten není schopen nastavit si sám hodnotu, které mi vyhovuje.

liska5

Ono taky neexistuje zvíře, které žije na cukrovinkách, sáčkových polévkách a laciných paštikách, které zapíjí colou.. A jestli, tak žije jen krátce. To dorovnávání pH se děje tak, že organismus na to obětuje něco ze zásoby minerálů, třeba vápníku ze zubů a kostí...

rv*

? Zvířata žerou to, na co narazí. Domácí zvířata to, co jim dáváme. A dožívají se delšího věku, než ta, labužící si v přírodě. Pokud máme v těle systém, který slouží k tomu, aby udržoval pH na nějaké hodnotě, tak je dobré ho využívat - trénovat. Pokud to neděláme, jeho regulační schopnosti klesají. To platí o všech našich funkcích.

Obecně se tomuto trénování organismu říká otužování. Nevyužívání vede k zakrňování.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Dobrý jsou rajčata - když třeba taky potřebuju zhubnout - tak od 16 hod. už nejím nic, kromě rajčat a funguje to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]