Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teploměr na měření tělesné teploty

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Jaký používáte teploměr na měření tělesné teploty?

Používal sem klasický rtutový,ale ten se mi rozbil.

Koupil sem si tedy digitální,ale měřit s ním je o nervy.

Je rozdíl jestli se měří teplota v konečníku,v puse nebo v podpaží.

Pokud se měří v podpaží má se přičíst hodnota 0,5-1,5 stupnu.

Pokud se měří v puse má se přičíst 0,3-0,8 stupnu.

V konečníku by se němělo přičítat nic.

Měřil jsem si teplotu v podpaží a naměřil jsem 36,0 stupnu. Kolik teda mám teplotu když mám přičíst 0,5-1,5 stupnu?

Zkoušel jsem měřit i v puse a tam my to ukazuje úplný nesmysly. A do konečníku to strkat rozhodně nebudu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

2x

Doba je neúprosná, přesných rtuťových teploměrů ubývá. Vhodná alternativa je kontaktní digitální teploměr, stačí obyčejný Standard (například Thermoval) a pokud mu nevěříte, nebo chcete mít jistotu o naměřených hodnotách, tak si ho porovnejte s hodnotami naměřenými rtuťovým a máte kalibraci.

Chce to měřit stále na stejném místě, nejlépe klasicky v podpaží, další experimenty jsou zbytečné (kromě speciálních měření, například bazální teploty u žen, ale ty měří stále ve stejném místě a jde hlavně o trend teploty, kdy se sleduje zvýšení nebo snížení teploty. Kdo chce přesná čísla, opět si udělá porovnávací kalibraci s jiným, kterému věří)

Bezdotykový infračervený sice změří přesnou teplotu čela, nebo ušní přesnou teplotu v uchu, ale pro změření celkové tělesné teploty se používá jakýsi převodní koeficient.

Gáliový teploměr místo rtuťového je sice ekologická varianta, ale je líný, gálium nemá stejné fyzikální vlastnosti.

hodnocení

1x

Řešil jsem problém koupí 8 rtuťových teploměrů na Aliexpresu. Strčil jsem je do teplé vody spolu s EU teploměrem a 2 nejhorší jsem daroval sběrnému dvoru.

111®
hodnocení

0x

právě jsem řešil...vnuk je marod u nás, teploměr digitál a nic moc, tak jsme přes bazos.cz sehnali rtutový, rovnou 5ks

hodnocení

0x

mám dva "veterány-rtuťové" jeden z nich vypadá že pamatuje 2sv.v.(nalezeny v práci při vyklizení domu před rekonstrukcí-vše šlo k likvidaci )k nim jeden asi lihový ,je "nový" (max 10 let starý!) a k nim ještě pro zlost digi ,taky do deseti roků a už zase neukazuje.

joudis*
hodnocení

0x

Jj také jsem si koupil před rokem rtuťové na bazosi do foroty ...ty digitální mi nějak nefungují a jak sledují nejsem sám ...:-D

111®
hodnocení

0x

tak teploměry jsou doma 5ks z bazose...

hodnocení

Nekoupil jste je náhodou přes tento inzerát?

ostatni.bazos.cz/...

111®

nevím vyřizoval to syn, proč se ptáte?

hodnocení

Ja jen ze sem si prave vcera koupil osobne take od tohoto pana z odkazu 5ks :).
Jdou dost spatne sklepavat a meri rozdilne teploty.
Resp.kdyz sem se zkousel merit tak na dvou sem nameril 36,3 a na trech 36,6. I kdyz sem se zkousel merit opakovane,tak zkratka byl vzdy rozdil mezi teplomery 0,3 stupnu.
Tak jestli mate podobne zkusenosti. Dekuji
111®

tak sklepat jdou dost ztuha, ale při kontrole s jiným rtuťovým, je na 2ks rozdíl 0,1°C, ale to je nepodstatný rozdíl. Tak jsme nakupovali asi u stejného prodejce, my měli osobní odběr.. jak tu píše rádce pod námi tak se vyrábí stále, galiový je modrý, rtuť je stříbrná.

host
hodnocení

0x

Skleněný lékařský teploměr neznamená, že je rtuťový, může být gáliový. Dnes se už rtuťové nevyrábějí a neprodávají. Úplně stejně vypa/...skleněné gáliové teploměry. Gálium má podobné fyzikální vlastnosti, které se používají na měření teploty, ale hůř se sklepávají, gálium má jinou hustotu a další fyzikální vlastnosti. Hlavně neškodí životnímu prostředí tak, jako rtuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]