Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaké jsou doplatky za přípravky, které připraví samotná lékárna. Dostal jsem předepsanou mast na nohu, příprava v lékárně. Kdo určuje výši úhrady pro pacienta?
Asi je to některých konkrétních mastí bez doplatku. Také jsem jednou dostala mast na nohu, kterou vyráběli a nedoplácela jsem. Ale třeba u tobolek s nějakým léčivem je to jiné a doplácí se. Já právě doplácím na takové tobolky proti křečím. Obyčejný hořčík mi někdy nepomůže, tak mám v zásobě tyhle tobolky, když je nejhůř. Teď právě přemýšlím jak to dopadne, protože už mi došly a moje lékařka šla do důchodu. Doufám, že ta nová lékařka bude vědět, co to v těch tobolkách je.
Cenu spočítá lékárna za použité ingredience. Myslím, že tohle platí celé pacient, pojišťovna nepřispívá.
@kuk - Kdo určuje výši úhrady pro pacienta?
Státní ústav pro kontrolu léčiv - postup např. zde klinikazdravi.cz/...
U léčiv připravovaných v lékárnách se navíc započítává "taxa laborum", tedy částka za práci při individuální přípravě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.