Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatky na přípravky připravené lékárnou

Od: kuk* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jaké jsou doplatky za přípravky, které připraví samotná lékárna. Dostal jsem předepsanou mast na nohu, příprava v lékárně. Kdo určuje výši úhrady pro pacienta?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi je to některých konkrétních mastí bez doplatku. Také jsem jednou dostala mast na nohu, kterou vyráběli a nedoplácela jsem. Ale třeba u tobolek s nějakým léčivem je to jiné a doplácí se. Já právě doplácím na takové tobolky proti křečím. Obyčejný hořčík mi někdy nepomůže, tak mám v zásobě tyhle tobolky, když je nejhůř. Teď právě přemýšlím jak to dopadne, protože už mi došly a moje lékařka šla do důchodu. Doufám, že ta nová lékařka bude vědět, co to v těch tobolkách je. *co*

kuk*
hodnocení

Moje paní doktorka je také v počestnosti letitá..ale moc dobrá pí doktorka.

annief
Zdravím, myslím, že když doktorce řeknete, že berete protikřečové kapsle připravované v lékárně, bude vědět, o co jde (nebo najde recept v PC, což se dá i v lékárně, jestli tam chodíte pravidelně). Pravděpodobně to budou ty s chininem, fenobarbitalem a papaverinem. :)

Díky. Půjdu k té nové doktorce. Stejně by mi to bez receptu neudělali. A moc pravidelně tam nechodím, pro ty kapsle jsem tam naposledy byla před rokem a ještě asi 4 kusy doma mám.

hodnocení

0x

Cenu spočítá lékárna za použité ingredience. Myslím, že tohle platí celé pacient, pojišťovna nepřispívá.

kuk*
hodnocení

Dobrý tip delino, já ale neplatil ani korunu :D Je tu někdo, kdo zná fakta výpočtu úhrad?

annief
Počítají se použité suroviny, obal (kelímek, láhev), signatura (štítek, kde je napsáno použití, datum,..) a "práce lékárníka" dle množství a počtu použitých látek a dle toho, jestli jde o mast, sirup nebo třeba tobolky a také náklady na umytí pomůcek použitých při připravě (taxa laborum). ;)
Konkrétní úhradu určuje SÚKL.

hodnocení

0x

@kuk - Kdo určuje výši úhrady pro pacienta?

Státní ústav pro kontrolu léčiv - postup např. zde klinikazdravi.cz/...

U léčiv připravovaných v lékárnách se navíc započítává "taxa laborum", tedy částka za práci při individuální přípravě.

annief
hodnocení

0x
Zdravím, doplatky a výjimky, co nehradí pojišťovna, z připravovaných léčiv určuje SÚKL. Potřebovala bych vědět konkrétně, co v tom je, poradila bych přesněji. ;) Ale obecně ohledně masti na nohy - doplácet by se pravděpodobně nemělo, pokud není použit nějaký hromadně vyráběný léčivý přípravek (např. mast s kortikoidy od nějaké firmy) nebo není recept na "Hradí pacient".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]