Nejste přihlášen/a.
Jaké jsou zásadní rozdíly práce na IČO a HPP?
Pracovali by, jste na IČO?
HPP je pracovní poměr, který se uzavírá podle zákoníku práce a který se ZP řídí. Tzv. "práce na IČO" je podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady.
Já měl pochopitelně na mysli "zaměstnání" na IČO... spousta firem dá na pohovoru na výběr buďto HPP nebo živnostenské opravnění ...
Podobný dotaz čtu už dnes podruhé..nechápu, proč bych měla pro někoho dělat na IČO? Hlavně proč bych to dělala? Když na IČO tak jedině na sebe, když pro někoho tak na HPP.
A stačí, pokud třeba jen omarodíte na delší dobu.. a jste v háji, myslím, že vilik to vyjmenoval správně. Nevidím v práci na IČO pro zaměstnavatele vůbec žádnou výhodu.
Mě zase kolegové, kteří tento krok udělali poskytli pohled z druhé strany...
O poznání více peněz za opoznání méně času. Volnost, firma nekecá do toho, kdy a kde.
Je to poslední dobou dost vyhledávaný způsob spolupráce, kdyby to bylo tak hrozné, tak by to asi nikdo nedělal
Ohledně nemoci mi bylo kolegy i firmou doporučeno připlatit si za pojištění.
A v práci na HPP neshledávám o nic větší jistotu než v práci na IČO. Osobně jsem zažil jednou krach firmy- odešli jsme ze dne na den s holou prdelí- soudní spor se táhnul 6let a nakonec nic. Jinde jsem nedostal já a další 4 kolegové výplatu za 2 měsíce - a to byla nadnárodní korporace, potom jsme skončili... Takže za mě, je to jen slepá jistota, do momentu, než se opravdu něco stane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.