Nejste přihlášen/a.
Z minulosti mám aktuálně běžící podmínku - nešlo o žádné napadení ani krádež..
Nyní mám možnost u zaměstnavatele přejít na práci formou živnostenského listu. Mohu jej získat?
Googlil ... a přečetl jsem si zákon a ten nedefinuje, kde je z pohledu zákona úhonný ... ten definuje jen to, kdo je bezúhonný a to v dost volné rovině. Když si to přečtu, tak mi z toho vychází spíše než jednoznačné ANO/NE to, že záleží jak si jednotlivý úředník zákon vyloží a rozhodne...
Jde o živnost volnou...
Podmínka je udělena za poškozování cizí věci... S kamarádem jsme jako mladí nachlastaní kreténi rozbili výlohu obchodu...
Velmi podrobný výklad zde epravo.cz/...
Materiální stránkou věci je pak existence souvislosti spáchaného úmyslného trestného činu s podnikáním, přesněji řečeno s aprobovanou činností konkrétní podnikatelské osoby. Tato souvislost pak musí být správním orgánem zcela prokázána a řádně zdůvodněna, přičemž pro tento účel je živnostenský úřad oprávněn vyžádat si od soudu opis pravomocného rozhodnutí trestního soudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.