Dobry večer. Můj přítel mi 2 roky lhal o tom, ze má řidičský průkaz. Já mu samozřejmě pujcovala auto a jezdila s nim když řídil, včera jsem se ale dozvěděla ze ho nemá. Dost mě to zaskočilo, protože mě samozřejmě na začátku vztahu nenapadlo říct ať mi ho ukáže, dozvěděla jsem se to náhodou od jeho rodičů. Nikdy před tím mi v ničem nelhal, ale musím přiznat ze je velmi vycurany člověk a mám strach ze mi bude lhát dal. Dala jsem mu ultimátum ale stejně pořad váhám jestli s nim mám dále zůstat.. on není špatný člověk, jenže mě od nej velmi zamrzelo, ze do problému mohl zatáhnout i mne. To ze jel mým autem a sam to je mi jedno, je to sice moje auto, ale kdyby ho chytli mohl by si za svoji tupost sam. Jenže kdyby řídil a chytli nás spolu, myslíte ze by mi věřili ze o tom nevím? Jistě ze ne a měla bych z toho veliké problémy i když by jsem byla nevinná.. co si o tom myslíte? On je hodný, má svoje chyby ale není to nic závazného a tohle mě u nej velmi překvapilo, protože já jsem v tomhle úplně jiná. Dekuji za odpovědi.
Dobrý den. Váš přítel se zachoval nezodpovědně. Jak Vám to vysvětli? Proč Vám lhal? Pokud si o něm myslíte, že je to vyčůraný člověk, tak asi nemá smysl s ním být a plánovat budoucnost. Bez důvěry nemůže vztah dobře fungovat!
lava
Řekl mi, že se mi to bál říct, protože bych mu už nedovolila jezdit, což je pochopitelný ze bych to nedovolila na rušných silnicích ale někde kde nikdo nejezdi ano, na státem parkovišti na vyblbnuti, ku příkladu. A taky mi možná trochu závidí, protože on je docela smolař a já ne.. těžko říct, znám ho a vím ze mi nelhal nikdy jindy, nemám růžový brýle, pokud se s nim rozejdu tak rozejdu.
A jak můžeš vědět, že ti jinak nelhal. Je to nezodpovědný člověk, na kterého se nemůžeš spolehnout. Já bych to skončil. Tohle může být v životě zásadní problém. Bez důvěry se nedá fungovat.
A jak vám to přítel vysvětlil - tedy pokud jste se ho zeptala?
doplněno 24.05.19 07:58:
@lava - Řekl mi, že se mi to bál říct, protože bych mu už nedovolila jezdit Promiňte - ale to je postoj pětiletého chlapečka, který si ještě neuvědomí, že svým hraním může přinejmenším znepříjemnit život dalším lidem.
Takže buď je přítel na úrovni předškoláka, nebo mu naprosto nezáleží na následcích jeho jednání, jen když si splní vlastní přání. Oboje mi nepřijde jako vhodná vlastnost pro vztah.
Pokud si sama uvědomujete, že jde o tzv. "vyčůraného člověka"... možná si uvědomujete a připouštíte (jen nemáte důkazy), že Vám mohl lhát ve spoustě jiných věcí.
Já osobně bych takového člověka poslal Vy víte kam.
P.S. Ten důvod jak Vám zdůvodnil své lhaní by mne také zajímal.
Váháte, máte dojem, že lhal jen ve věci řidičáku. Dokázat si nic jiného zatím nemůžete, nezjistila jsem. Je nezodpovědný, asi na něho moc velký spoleh nebude, když mu to nedělá problém. Takový partner oporu moc nezajistí. Nechtěla bych ho, zvolila bych rozchod. Důvěra je zásadní věc ve vztahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.