Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní značky kávy ze supermarketu

Od: bauerlukin® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, doporučili byste mi kávu ze supermarketu? Mám rád kávu, ale v poslední době jsem koupil nekvalitní šunty, tak proto se ptám. Většinou kupuji potraviny jen v obchodech, na internetu ne. Na ceně mi nezáleží.

Díky předem

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Doporučuji si o kávě něco přečíst . Dozvíte se hodně zajímavého o Arabice i Robustě, o důvodech, proč se z nich míchají směsi. A pak nezbude než zkoušet a ochutnávat. Nedá se jednoznačně a na dálku radit, co je nejlepší. Někdo preferuje hořkost, lehká kyselost může být vítaná, někým jiným odmítaná. A pak zde máme kávu mletou, rozpustnou, kapsle...

Zkoušet můžete začít u už zmíněné kávy Davidoff. Ta velmi chutná skoro všem.

hodnocení

4x

Přítelkyně pije pouze obyčejnou Jihlavanku (fialová). Žádné z těch luxusnějších jí nechutná. Leda na cesty - tam dělá do termosky rozpustnou, jeden druh co má příměs a příchuť klasické kávy.

Né ta tedy vůbec ne.

hodnocení

1x

My doma pijeme jen stoprocentní arabicu a v této kvalitě vyjde nejlevněji ta, co prodávají v Lidlu, jmenuje se Bellarom, je pro Lidl, taková ve zlatém obalu a stojí bez akce asi 50 korun za 250 gramů. Podobná je i taková v tmavě zeleném obalu, která je dělaná pro Kaufland, stojí stejně, ale název si nevzpomenu. Chuťově jsou výborné a pokud někde na návštěvě piju kávu robustu, tak fakt trpím.

hodnocení

0x

dobrá káva asi Davidoff Café - náhražky typu tchibo, nestleé atd. jsou takové šunty... které bohužel já piju, protože těch káv vypiju 5 denně... a já na cenu hledět musím :(

Tu jsem zkusila a nechutnala mi ani trochu.

mot
hodnocení

0x
bojim se, ze z tech supermarketovych to nebude ani jedna.

hodnocení

0x

Určitě si vyberete ze soukromé pražírny v Borohrádku frolikovakava.cz/...

prodávali jsme ji a je opravdu výborná. Přečtěte si na jejich stránkách popisy , určitě stojí za vyzkoušení. / Jen pro zajímavost,proč ji už neprodáváme,jsmev důchodu a prodejna je zrušená / . Ale objednávám si ji a v dárkovém balení v plechovce ji občas daruji.

hodnocení

0x

Jelikož dělám pro italskou firmu, často tam jezdím i na školení atd, naučil jsem se tam pít i kvalitní kafe - třeba než Jihlavanku, tak to radši čaj.

Mám pákové espresso a osvědčila se mi nejvíc káva Lavazza - myslím, že je vcelku bez konkurence i když ani takové Segafredo není někdy špatné

Ono je to hodně o individuální chuti, třeba v Německu mají ve zvyku nějaké divné kávy, má to takový kyselý ,,ocas´´ Brrr :)

hodnocení

0x

Jsem fajšmekr a oblíbila jsem si LÓR.

re4zon
Ne, myslite si ze jste fajnsmekr. Lor je reklamou vyhonene obycejne kafe a s kvalitou nema spolecne vubec nic.

rv*
hodnocení

0x

Nejvyšší vliv na chuť má, když si myslíte, že se jedná o něco drahého a kvalitního. Proto doporučuji, aby kávu kupoval někdo jiný a přesypal jí do nějakého drahého obalu. Budete spokojen a nezrujnuje vás to. Obdobně to dělá naše sekretářka v zaměstnání. Více (testováno ne na kávě, ale s vínem) na osel.cz/...

slon

Naprostý souhlas. A hlavně, co člověk - jiná chuť. Chce to zkoušet.

vernon
hodnocení

0x
Jedině cibetkovou. Ať jseš in...
A když tam bude bobek?

hodnocení

0x

Cibetkovou mletou,tam bobek nebude! Dostali jsme k Vánocům 100gr. ,,Kopi Luwak,,a asi nejsem ,,fajn šmekr,,nepřišla mi nějak vyjímečná.Když si k ní ale pustíte bezva film ,,Než si pro nás přijde,,s Jackem Nicholsnem a Morganem Freemanem tak si na ní 100% pochutnáte.;)

juraja*
hodnocení

0x

Cibetková káva

Kopi Luwak: Krutost v každém poháru

ale jinak dobrou chuť

hodnocení

0x

V supermarketu za kafé zbytečně přeplácíte. Pokud si koupíte 2kg přes internet (z pražírny) tak se vám to bohatě vyplatí. Myslím, že v supermarketu jsem kafe ještě nekupoval. Ale v obchodech, kde mají jenom kafe se stejné dá koupit levněji.

Pokud se považujete za kafé gurmána, pak si v marketu stejně nevyberete. Výběr je velice omezený.

sykorka*
hodnocení

0x

mně chutná Tchibo (modrý obal) a Kronung (zelený obal) - ale kupuju jen ve slevě :)

hodnocení

a co illy?

sametka

Já preferuju Illy, je sice drahá, ale stojí to zato. Občas ji mají v Lidlu v akci, tak si udělám zásoby.

hodnocení

0x
Podle mě v supetmarketu kvalitní kávu nekoupíte...všechno je to jak voda z nádobí. Zkuste přímo pražírny a opravdu musíte zkoušet, než najdete takovou, která Vám bude chutnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]