Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím je způsobeno pálení žáhy

Od: milenas odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nevíte někdo čím může být způsobeno pálení žáhy? A co prosím na to pomáhá? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolik*
hodnocení

2x

Ahoj, od babicky vim ze na to pomaha lzicka plnotucne horčice ,me to pomaha a v mem okoli lidem take ,ale jeste pry je dobra jedla soda rozpustena ve vode ale to moc nedoporucuji nekomu to nedela dobre na zaludek a neni to chutne.

dejavu*
hodnocení

2x

Měl byste zajít k lékaři, jestli nemáte jícnový reflux, navíc by měl předepsat dietu. Dlouhodobě to řešit antiacidickými pastilkami typu Rennies není řešení, ani ty nejsou neškodné totiž, je třeba odstranit příčinu.

doplněno 22.02.10 18:46:

Od poleptání jícnu či žaludku se totiž přes vřed můžete při neléčení dopracovat až k rakovině.

malvinka*

Snařit se vyvarovat překyselujících potravin namátkou vepřové...sodu zcela jistě vylučuji jako léčivou právě naopak. rovněž pečené buchty ,tvaroh, mák droždí klasický prdop to jsou věci co mě momentálně napadají.

porspěšné citron, petržel zásadotvorná potravina, zadejte si do vyhledávače...

doplněno 27.03.10 17:50:

diagnoza-podle-jazyka.est/...

kytka*
hodnocení

0x

Pálení žáhy jé to jsem zažila mockrát ,to je děs. Je to překyselení žaludku a šťávy se Vám vracejí zpátky. Nejlepší je TUMS, nebo RENEE -to koupíte v lékárně , jsou s různou příchutí, pokud nemáte nic doma stačí trochu jedlé sody 1/2 lžičky rozmíchat v 1dcl studené vody a naráz vypít a zapít to vodou. Nebo i prášek do pečiva ve vodě, ale ten je brrrrrrrr, i když to pomůže. Uleví se vám. Já jsem přestal pít vše co má bublinky, může to být i po kávě, po mastném jídle,i po sladkém. Zkrátka vám něco nesedlo.Bude-li Vás to trápit víc a delší dobu je dobré zajít k lékařiMohla byste mít i poškozenou klapku v jícnu a vrací se Vám jídlo zpět. Uvidíte jak to bude dlouho trvat. V večer si dejte víc pod hlavu ,ať se Vám šťávy nevrací zpět.

milenas
hodnocení

Děkuji tak jsem zkusila tu radu s lžíci hořčice tak vidím ;)

lidka*
hodnocení

0x

Příčiny jsou popsané zde: neprijemnydech.estranky.c/...

a zde máte rady, jak pálení žáhy předcházet, včetně léků, které mohou pálení žáhy vyvolávat. I např. jaké čaje při pálení žáhy pít:

ordinace-lekarny.cz/...
Já osobně tímto nepříjemným stavem netrpím, ale také jsem to několikrát zažila. Přesně pamatuji, že to bylo tehdy, když jsem brzy po jídle šla něco dělat, např. stírat podlahu, prostě když jsem byla v předklonu. *uf*

hodnocení

0x

Paradoxně může někdy pomoci sklenka p(ředěné) citronové šťávy; z citronu!

hop®

Někdo mi radil zředěný ocet, a docela logicky mi fungování vysvětlil! Akorát jsem srab a bojím se to vyzkoušet, takže zatím jedlá soda, ta je spolehlivá...

inulina*
hodnocení

0x

Mě pálela žáha především v těhotenství, nejlépe mi pomohl lok nebo dva loky studeného mléka ;) Stačí opravdu trocha a pálení žáhy zmizí během chviličky*palec*

amlim*
hodnocení

0x

Podle Dr Batmanghelidje, autora knihy Léčba vodou, je pálení žáhy známkou dehydratace v lidském těle a měli byste pít vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]