Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím, mám na vás takový dotaz. nevím jak to přesně popsat ale když jsou u nás v obci hody a já bych si chtěl udělat takové své soukromé bez těch tradic jako je zvaní po obci a tak... ale jen zábavu v krojích s besedou a soudem berana tak by nikdo nemusel nic namítat ne když je to soukromé?
Dobrý den, soukromá grilovačka, táborák, sud, opékání selete či berana, oslava čehokoliv na Vašem pozemku není zakázaná a dělá se to běžně. Ovšem, stěžovat si může kdokoliv - na kouř, na hluk, na rozdělávání ohně v době zákazu, na alkoholismus apod. Jak budete oblečeni je jen Vaše věc (pokud oblečeni budete alespon částečně a nebudete tím vzbuzovat odpor či pohoršení). Zdravím!
michalbalak - jestli to někomu bude připadat jako porušování tradic, tak to není trestné (jen tím možná někoho naštvete proti sobě). Argumentujte tím, že zakládáte novou tradici .
michalbalak - tak tu akci uspořádejte a nenechte se odradit. Případné problémy budete operativně řešit. Klidně to může být i jako akce recesistů a vše vysvětlíte humorem a nadsázkou. Lepší se o to pokusit, než to vzdát předem.
Zakázat to nemůže nikdo, ale že si lidé budou ťukat na čelo, je velmi pravděpodobné. Čím víc se bude akce hodům podobat, tím větší ťukání. Hody a posvícení jsou slavnosti úzce spjaté s postavou nějakého světce. Podle toho, komu je zasvěcený kostel. A podle data svátku světce se v obcích konají hody. Když to trochu přeženu, představte si, že děláte masopustní průvod v létě, že se obléknete za Mikuláše příští týden a podobně. Bojíte se námitek. Výsměchu se nebojíte. Vaše věc.
Michale, chceš tu poradit nebo se chceš obouvat do těch, kteří se ti ze své dobré vůle snaží poradit? Ve druhém případě, který je pravděpodobnější, si raději dojdi pro radu někam jinam, kde jsou rádci na jiné úrovni. A vem jed na to, že tady už ti těžko někdo poradí. A to jen kvůli tvým debilním reakcím.
Ježíšmarjá, von je fakt úplně blbej!
@michalbalak: Hochu, tak to u tě vůbec zajímat nemusí. Seš dost chytrej na to, aby sis poradil sám
..a na něj navěšet kraslice a na plot lampiony k VŘSR A podmínka, jakákoliv pokrývka hlavy. Klobouky, kulichy, leninky, závoje...
To je těžké, když nechápete recesi. To budou "hody" pro suchary. Budou mít vůbec dovoleno se upřímně zasmát?
Michale, mně je 70 a organizací akcí , kurzů, soustředění a sportovních soutěží jsem se živila.
Jak je psáno, hody na vesnici to je v den světce místního kostela, budete divný ale nechápu jedno, chcete soukromou akci a musíte jí nazvat hody a brát to co se u vás na hody děla. To nejste schopný vymyslet název a odlišné věci? Kroje klidně i když je to tak trochu jejich znesvědcení a suďte třeba kozu.
ježiš, ty si múdrý až na půdu. Nač se ptáš ,vždyť všechno víš líp a všude jsi byl 2x. Uspořádej si co chceš, ale bez veřejné produkce. Nebo to už máš také ošéfované, nahlášené, schválené a zaplacené?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.