Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco jako Hody

Od: michalbalak odpovědí: 22 změna:

Všechny zdravím, mám na vás takový dotaz. nevím jak to přesně popsat ale když jsou u nás v obci hody a já bych si chtěl udělat takové své soukromé bez těch tradic jako je zvaní po obci a tak... ale jen zábavu v krojích s besedou a soudem berana tak by nikdo nemusel nic namítat ne když je to soukromé?

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, soukromá grilovačka, táborák, sud, opékání selete či berana, oslava čehokoliv na Vašem pozemku není zakázaná a dělá se to běžně. Ovšem, stěžovat si může kdokoliv - na kouř, na hluk, na rozdělávání ohně v době zákazu, na alkoholismus apod. Jak budete oblečeni je jen Vaše věc (pokud oblečeni budete alespon částečně a nebudete tím vzbuzovat odpor či pohoršení). Zdravím!

doplněno 22.05.19 16:12:

michalbalak - jestli to někomu bude připadat jako porušování tradic, tak to není trestné (jen tím možná někoho naštvete proti sobě). Argumentujte tím, že zakládáte novou tradici .

doplněno 22.05.19 23:03:

michalbalak - tak tu akci uspořádejte a nenechte se odradit. Případné problémy budete operativně řešit. Klidně to může být i jako akce recesistů a vše vysvětlíte humorem a nadsázkou. Lepší se o to pokusit, než to vzdát předem.

michalbalak
hodnocení

Pozemek budu mít pronajatý od obce ale šlo mně spíš o to aby si někteří nestěžovali že je to třeba nějaký porušování tradice i když je to soukrome. U nas takový lidé jsou
michalbalak
hodnocení

Díky, skvělý nápad

hodnocení

2x

Zakázat to nemůže nikdo, ale že si lidé budou ťukat na čelo, je velmi pravděpodobné. Čím víc se bude akce hodům podobat, tím větší :) ťukání. Hody a posvícení jsou slavnosti úzce spjaté s postavou nějakého světce. Podle toho, komu je zasvěcený kostel. A podle data svátku světce se v obcích konají hody. Když to trochu přeženu, představte si, že děláte masopustní průvod v létě, že se obléknete za Mikuláše příští týden a podobně. Bojíte se námitek. Výsměchu se nebojíte. Vaše věc.

michalbalak
hodnocení

Hody nejsou vždy zasvěcené nějaké osobě.hody a Mikuláš ke velký rozdíl a porovnávat se to neda

hodnocení

2x

Michale, chceš tu poradit nebo se chceš obouvat do těch, kteří se ti ze své dobré vůle snaží poradit? Ve druhém případě, který je pravděpodobnější, si raději dojdi pro radu někam jinam, kde jsou rádci na jiné úrovni. A vem jed na to, že tady už ti těžko někdo poradí. A to jen kvůli tvým debilním reakcím.

doplněno 22.05.19 23:22:

Ježíšmarjá, von je fakt úplně blbej!

@michalbalak: Hochu, tak to u tě vůbec zajímat nemusí. Seš dost chytrej na to, aby sis poradil sám*smich*

michalbalak
hodnocení

Tak asi 2 lidé mě poradili dobře.. ostatní akorát zesměšňují

hodnocení

2x

Já mám kroj spojený zdaleka nejen s hody - nic na tom nevidím, tím spíš, že akce bude soukromá.

liska5
hodnocení

0x

Někde se chodí na bečku. Namítat budou, když budete rušit noční klid nebo nedělní siestu.. Nám se osvědčilo nejbližší sousedy obejít a pozvat je nebo aspoň se předem omluvit, že pořádáte nějakou oslavu a protáhne se to do pozdních hodin. Případně přidat nějaký ten koláč, jako odškodné.

muchalbalak
Na nocni klid si dávám vždy pozor a na alkohol nezletilým a pod. taky

hodnocení

0x

Na svém nebo pronajatém pozemku si v létě můžete vyzdobit i vánoční stromeček.

liska5

..a na něj navěšet kraslice a na plot lampiony k VŘSR*smich* A podmínka, jakákoliv pokrývka hlavy. Klobouky, kulichy, leninky, závoje...

michalbalaj
Je vidět že na této poradně by potřebovali poradit i někteří lidé co radi ale oni by potrebovali poradit od psychiatra
liska5

To je těžké, když nechápete recesi. To budou "hody" pro suchary. Budou mít vůbec dovoleno se upřímně zasmát?

michalbalak
hodnocení

Zajímalo by mně, kolil akci, ktere jsi poradal ty máš za sebou?
liska5

Michale, mně je 70 a organizací akcí , kurzů, soustředění a sportovních soutěží jsem se živila.

Liško, o kousek níž najdeš můj komentář. Přesně souhlasí s tím, co jsi teď napsala.

lidus*
hodnocení

0x

Jak je psáno, hody na vesnici to je v den světce místního kostela, budete divný ale nechápu jedno, chcete soukromou akci a musíte jí nazvat hody a brát to co se u vás na hody děla. To nejste schopný vymyslet název a odlišné věci? Kroje klidně i když je to tak trochu jejich znesvědcení a suďte třeba kozu.

michalbalak
hodnocení

Je vidět že o hodech nic nevíte
hody

ježiš, ty si múdrý až na půdu. Nač se ptáš ,vždyť všechno víš líp a všude jsi byl 2x. Uspořádej si co chceš, ale bez veřejné produkce. Nebo to už máš také ošéfované, nahlášené, schválené a zaplacené?

michalbalak
hodnocení

Asi nevíš co znamená to slůvko SOUKROMÉ..a ani jsi nepochopil nač se ptám. Schválně na kolika hodech jsi tančil?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]