Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokážu se uvolnit v hovoru

Od: nemamnick* odpovědí: 5 změna:

Proč někdy mluvím dobře a někdy chrochtam, zadrhávám se, mumlam? A proč je mi těžko při povídání? Jako bych mluvil hrozně pomalu, nejistě a vůbec někdy barva hlasu je monotónní. Bohužel to se nedá ovládat. Nevím, co s tím. Je to jen u určitých lidí. U kamaráda se taky moc nerozhovořim, když se vidíme osobně. Ale v duchu bych mlel pořád a pořád. Asi si u něj dávám pozor, na to co říkam.
Co by to mohl být za problém?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mne by mohlo jít o nedostatek sebedůvěry.

hodnocení

0x

Mate zrejme nejaky blok a pri vetsim ostychu se to projevuje vice.Jestli se muzu zeptat,to mate odjakziva,nebo od kdy?Kolik vam je let.?dik

nemamnick*
hodnocení

Mám to tak asi dva roky - je mi 21.

Nejhorší je, že to nemam s cizími lidmi, ale jen u těch více známějších přátel.

Spis tohle prislo nejak postupne,treba si to neuvedomujete?Pokud opravdu jen 2 roky,tak se muselo neco prihodit,co vas zablokovalo?Pred znamymi mate problem,ale proc?Vy to prece vite v cem mate pred nimi ostych,v cem si neverite?Proc je ta obava spis z blizkych lidi?vice vam ny nich zalezi?

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Možná u známých a přátel máte tyto potíže proto, že Vám na nich záleží více ne na cizích lidech. Chcete a snažíte se před známými mluvit a vypadat co nejlépe. Zkuste se tedy uvolnit, nemyslet na to, jak vypadáte, ale přemýšlejte spíše nad obsahem slov, které říkáte. Zkuste si mluvený projev natrénovat. Třeba doma před zrcadlem, o samotě, zkontrolujte v zrcadle mimiku obličeje. Naučte se pracovat s tónem hlasu. Vemte si knížku a čtěte si nahlas. Čtěte pomalu, zřetelně vyslovujte všechna slova, správně intonujte. Chce to jen trošku trénovat a zbavit se nervozity, uvolnit se. To půjde, uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]