Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní lékař vytrhl špatný zub

Od: jank* odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
Podstupuji ortodontickou léčbu a byl jsem poslán na extrakci zubu, zubní lékař mi však vytrhl jiný zub. Můj ortodontický lékař si při další návštěvě chyby všimnul, oba však jsou kolegové a nedostal jsem na chybu žádnou reakci. Při dnešní návstěvě mi bylo řečeno, že mi bude vytrhnut další(ten, co měl být původně). Jak bych měl reagovat? Co můžu dělat, když mi vytrhli zdravý, nepoškozený zub? Mám práva na náhradu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drzub
hodnocení

0x

Co na to chcete napsat? Pokud jste si jist chybou z jejich strany. Je jenom na Vás, jak si ceníte zdraveho zubu, "jaký kravál" ztropíte a co od nich budete vlastně chtít. Na soud to nejspíše není :D Na druhou stranu, na to, udělat na internetu doktorovi pověst idiota, na to je to dostatečné... Platí zde to, co vždy v životě. Zvažte, co chcete a podle toho konejte. Akorát je trošku chyba, že jste nereagoval okamžitě.

doplněno 21.05.19 21:28: Tak cenu zubu bych odvozoval minimálně od ceny implantovaného zubu. Kvlitní implantát 15 000,- + keramická korunka 6000. Ale tohle je samozřejmě pouze protetika... Zdravý zub vám nikdo finančně nenahradí..
drzub

Oprava příspěvku.

zena*
hodnocení

0x
Jak se to mohlo stát? To jste si mohl ohlídat, vše se dokumentuje a než se provede extrakce tak se o konkrétním zubu diskutuje. Cena zdravého zubu je dost vysoká, máte právo na náhradu.
zena*
Je to skoro komická smůla, ale který z těch dvou zubařů udělal chybu? Ten co vypsal žádost a uvedl špatné č.zubu, nebo ten co trhal si spletl zub? Máte doklad?

hodnocení

0x
To jste nepoznal, který zub vám opichává a který chytá do kleští?

Já bych to tedy asi nepoznal nebo až pozdě. Kolikrát si nejsem ani jistý, který zub mě vzadu bolí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]