Nejste přihlášen/a.
Ahoj, včera jsem uklouzla na ledu, zavrávorala, ale nespadla. Jenže jsem si asi něco udělala s achilovkou. Večer to ještě šlo, došla jsem domů, ale dnes ráno jsem si málem nedošla ani tam, kam co chodil císař pán sám. Bolest nepředstavitelná. Mám to poměrně oteklé. K doktorům nechodím. A se šlachou se asi nic moc dělat nedá, co? Babská rada, zkušenost? Díky moc, jsem nepoužitelná
No moc nevím, Jestli je to zánět... Zkusil bych studené obklaty (to by mohlo trochu pomoci od bolesti), octan (pohodlnější je octanová mast), nenamáhat. Prášky... Brufen (ibuprofon, nebo podobný sajrajt). Ale to jsou všechno rady na dálku .
doplněno 21.02.10 11:04:Rady na dálku a pro první pomoc. Jinak - viz sebod, odpověď nahoře.
Zánět to může být,poškozená tkáň reaguje zánětem.Bez odborného léčení z toho může být chronická záležitost.
JABRAKA
Kdybyste to měla celý urvaný, tak nehnete nohou. Jinak doporučuju klid na lůžku a Fastumgel nebo ibu hepa nebo jinou mastičku, která vám zabere. Když nechcete k dochtórovi, tak zkuste nejakýho fyzioterapeuta nebo tku nebo rehabilitačku.
Přeju hodně zdraví bez bolestí.
ahoj,
pokud se na noze da stat, ale nejde bez bolesti udelat krok, pri kterem se prave achilovka zapoji do prace, tak muze byt poranena. Obvykle pri pretrzeni je slyset intenzivni rana, ale nemusi to tak byt. Mam to vyzkouseno Jinak kdyz se mi pretrhla, tak pri pohmatu byla citit a pak i videt mezera v pate...
Pokud by byla praskla, je to na operaci CO NEJDRIVE! Nejdele do 3 dnu, pak dochazi k nekrozam a komplikacim. Jak to pak muze dopadnout, je videt tady: paliva.papricka.cz/... (po 2 operacich achilovky po sobe, druha byla plastika slachy)
Na druhou stranu to mohou byt jen vazy v kotniku
Krizak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.