Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Achilovka - nemůžu chodit

Od: haninka* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, včera jsem uklouzla na ledu, zavrávorala, ale nespadla. Jenže jsem si asi něco udělala s achilovkou. Večer to ještě šlo, došla jsem domů, ale dnes ráno jsem si málem nedošla ani tam, kam co chodil císař pán sám. Bolest nepředstavitelná. Mám to poměrně oteklé. K doktorům nechodím. A se šlachou se asi nic moc dělat nedá, co? Babská rada, zkušenost? Díky moc, jsem nepoužitelná *zed*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Babská rada: Šupito presto k doktorovi...*bezim**uspech*

hodnocení

0x

No moc nevím, Jestli je to zánět... Zkusil bych studené obklaty (to by mohlo trochu pomoci od bolesti), octan (pohodlnější je octanová mast), nenamáhat. Prášky... Brufen (ibuprofon, nebo podobný sajrajt). Ale to jsou všechno rady na dálku .

doplněno 21.02.10 11:04:

Rady na dálku a pro první pomoc. Jinak - viz sebod, odpověď nahoře.

haninka*
hodnocení

Zánět to být nemůže, je to z toho uklouznutí, to vím na 100%. Jinak dík

jabraka*

Zánět to může být,poškozená tkáň reaguje zánětem.Bez odborného léčení z toho může být chronická záležitost.

JABRAKA

kytka*

Pokud jste se smekla, můžete mít natrženou achilovku a to doma nevyléčíte. Ta bolest je šílená a žádné obklady nepomohou.

Jděte k lékaři.

mil®
hodnocení

0x

Kdybyste to měla celý urvaný, tak nehnete nohou. Jinak doporučuju klid na lůžku ;) a Fastumgel nebo ibu hepa nebo jinou mastičku, která vám zabere. Když nechcete k dochtórovi, tak zkuste nejakýho fyzioterapeuta nebo tku nebo rehabilitačku.

Přeju hodně zdraví bez bolestí.

haninka*
hodnocení

0x

Tak jsem dala na vaše rady a kamarád mě odvezl k doktorovi. Bohužel pro celou Prahu 4, která má stejně obyvatel jako Brno, funguje jedna pohotovost, tzn. čekání asi do noci. Tak jsem se na to vy... a poslala jsem je do ... a ráno skočim na chirurgii.

krizak
hodnocení

0x

ahoj,

pokud se na noze da stat, ale nejde bez bolesti udelat krok, pri kterem se prave achilovka zapoji do prace, tak muze byt poranena. Obvykle pri pretrzeni je slyset intenzivni rana, ale nemusi to tak byt. Mam to vyzkouseno :) Jinak kdyz se mi pretrhla, tak pri pohmatu byla citit a pak i videt mezera v pate...

Pokud by byla praskla, je to na operaci CO NEJDRIVE! Nejdele do 3 dnu, pak dochazi k nekrozam a komplikacim. Jak to pak muze dopadnout, je videt tady: paliva.papricka.cz/... (po 2 operacich achilovky po sobe, druha byla plastika slachy)

Na druhou stranu to mohou byt jen vazy v kotniku :)

Krizak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]