Nejste přihlášen/a.
Zdravím v prodejně elektra mi řekli, že kdy si připlatím 500 či 300 Kč-záleží na výrobku, prodlouží mi záruku o 3 roky. Nicméně zdá se mi to málo peněz za 3 roky záruky, není to jen např. na pozáruční servis? Díky
prikoupit si zaruku nad beznou dvou letou zaruku jde ( sam ji vzdycky prikupuju k vecem jako pracka, susicka, tv a uz se mi to vyplatilo, i tesne pred koncem te prodlouzene zaruky ) , ale cena 300,- nebo 500,- je podezrele nizka, bud ti rekli cenu za rok, tzn. na 3 roky je 3x500,- anebo to neni tak uplne prodlouzena zaruka ale jen zaruka na neco, zeptej se prodavace a prostuduj si nez podepises/zaplatis
A ještě doplním.
K zákonné záruce 2 roky může výrobce přidat další roky záruky na celkem nebo část výrobku "v ceně". Vámi uvedené mi připadnou jako připojištění výrobku. S tím nemá prodejce ani výrobce nic společného- jedná se o pojištění, ze kterého se za určitých podmínek uhradí oprava výrobku.
Tento třetí typ "záruky" je nejhorší a často je nevymahatelné uhrazení servisu. Podmínky bývají takové, že člověk nemá možnost dokázat příčinu a tedy nemá nárok na zaplacení servisu nebo nové zboží...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.