Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene po běhu

Od: nikk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dopředu píšu, že mě zajímají spíše Vaše zkušenosti, k doktorovi s tím samozřejmě půjdu, ale jen by mě zajímal Váš názor. Jsem po operaci menisku (asi 3 měsíce), vzali mi ho asi 1/3. Koleno po operaci vůbec nebolelo až teď když jsem šla běhat, tak mě po 4 km koleno začalo dost bolet skoro stejně jak před tou operací a i při chůzi bolí. Nebyl to můj první běh už jsem aktivně sportovala asi mesic. Myslíte, že se ten meniskus mohl opět natrhnout ikyž mi v koleni vůbec nekřuplo ani jsem neudělala žádný nekohrolovaný pohyb? Dekuji za Vaše názory :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Určitě za svým ortopedem. Znám sportovkyni, které dodatečně odsáli ještě úlomek menisku. Jinak koleno /hlavně vnitřní strana/ souvisí s ledvinami. K rehabilitaci si přidej pitný režim, urologické čaje, dostatek Zn a Mg ve stravě a E vitamin nalačno. Na koleno kostival / třeba gel/.

host
hodnocení

0x

Hřešíte na to, že vám operaci zaplatila pojišťovna, takže nevíte, kolik by vás operace stála v jiné zemi. Pak byste si operovaného kolene víc vážila a chovala ho jako v bavlnce. Nehledě na to, že vám musí vydržet celý život. Ne na běhání, ale abyste vůbec mohla bez bolesti chodit, postarat se sama o sebe.

Podívejte se na ceny například ar/...a pak se podívejte na váš účet, jestli byste na takovou operaci měla, kdybyste třeba v této zemi nějakou dobu žila a musela operaci podstoupit, abyste vůbec mohla chodit.

Opatrně choďte, podle doporučení ortopeda rehabilitujte a děkujte lékařům, že vás tak úspěšně operovali a nekažte jejich práci.

hodnocení

0x
Obecně,pokud je odstřižena pouze menší část menisku, tak rekreační beh po třech měsících by neměl být problémem. Byť 4 km je docela dost.
Nicméně,jde o záležitost individuální. Ze své zkušenosti Vám řeknu, že po první operaci menisku, kdy mi vystrihli 2/3,jsem na druhý den šel bez berlí a jen jsem musel následující týdny dávat pozor, abych o něco nohou nebrnkl a ona se mi nevytočila do strany. Protože to jsem si pak užil.
Letos začátkem ledna jsem byl na operaci druhého kolene, vystrihli skoro celý meniskus a chrupavka byla téměř zničená, možná už je taky venku. Operovali mě na vyhlášené klinice v Rakousku, kam chodí sportovci, přesto jsem první tři týdny neudělal krok bez berlí. Ještě teď mám bolesti když jdu po schodech nebo víc jak 500 metrů. Nedovolím si zrychlit krok ani když jdu na záchod:-D Abych to shrnul - začínám si vážit toho, že ještě chodím, snad se to v budoucnu bude lepšit. A rozhodně nebudu pokoušet osud nějakým během. Chodím plavat, jezdím na kole nebo rotopedu. Zbytek se uvidí časem.
doplněno 21.05.19 16:31: Koukám, že jsem Vám vlastně neodpověděl na položenou otázku...
Ano, něco se mohlo stát, i ten malý chybějící kousek menisku způsobí, že koleno už nebude stabilní jako dříve.Mohlo dojít i k poškození chrupavky. Nebo k spiralovitemu pootoceni zbytku menisku. K tomu bych se klonil více.

hodnocení

0x

Urazila jsem si před 20 roky velký kus menisku. Museli mi tu část laparoskopicky vyndat. Po operaci mi bylo doporučeno málo chodit pěšky a hodně jezdit na kole. Pěší tůry vyměnit za kolo. Logicky se kloub hodně opotřebovává. Nedavno se koleno ozývalo čím dál víc díky opotřebení. Nechala jsem si udělat zákrok "TOMOFIX" a jsem spokojená. Bylo to deset dnů v nemocnici a za rok na vyndání želez. Ale jsem ráda, že jsem nemusela na výměnu kloubu.Jestli chcete radu pro vaše koleno, tak neběhejte, ale jezděte na kole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]