Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše inflace 2018/04_2019

Od: ivanhorseman® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,dokáže mi, hloupému sedlákovi, někdo vysvětlit jak se statistický úřad dopočte k meziroční inflaci 2,1% pro rok 2018 a v dubnu meziročně 2,8%? Dnes jsem kupoval k obědu sýr- před měsícem stál 49,90 nyní 54,90 - tj +10%, ovoce zelenina za poslední rok až dva + cca 30%, benzín/nafta +10%, elektřina +6 až 8%, restaurace +30 až 60% za poslední dva roky, oblečení +10- 20%, cenu lokomotiv jsem nezkoumal... a jak z těchto čísel vyjde 2,1 ev 2,8% to je mi záhadou. Někdo buď lže nebo krade nebo oboje.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo, jo, "všichni kradnů" a co se týče lhaní, komunisti kdysi - "hadra". Takže si jsi, svou poslední větou, i odpověděl.:-D

hodnocení

0x
Zelenina 30%? Kde to žiješ, u nás 300%. Najdi si na netu spotřební koš, třeba elektronika šla dolů, pak ti vyjde průměr daleko nižší. Co z toho, že tv nebo pračku kupuješ jednou za deset let, ale potraviny denně. Takže nevěř všemu, inflace je pro různé skupiny rozdílná a nejvíce dopadá na důchodce nebo rodiny z dětmi s nižšími příjmy.
hodnocení

No, že by elektronika šla výrazně dolu , to si nemyslím. Spise ceny stagnují. A souhlas- největší dopad je na nizkoprijmove skupiny lidí, protože podil vydaju na jídlo a základní životní potreby/ teplo, voda, bydlení/ je u nich nejvyšší a zde je nárůst cen nejvyšší. Druhou skupinou, která nejvice doplatí na tuto řízenou a vyvolanou inflaci jsou zodpovědní střadatelé např na důchod, lidé spořicí detem,...
U elektroniky musíš srovnávat stejný model a ten je vždy po roce levnější. To samé u aut, kdy jsou výprodeje. Ale cibule je pořád cibule, tam žádný nový model není :)

toledo
hodnocení

0x

A jaké se z toho dělá haló, když se přidává důchodcům pár procent nebo učitelům...ale tyhle skupiny obyvatel (ale vlastně všichni další zaměstnanci) se nemají moc lépe...prostě je tím jakše takše jenom vykompenzovaná inflace, vyšší platby za energie a potraviny. Obyčejný člověk totiž opravdu lokomotivu nekupuje :D Politici s námi hrají tak trochu hru na ty dobré, kteří rozdávají ale woni devalvují měnu :D Ale to co jste popsal je ještě nic proti tomu, když přijdete k zubaři, udělá vám 4 kanálky, korunku a necháte tam celou výplatu :D

V podstatě jde o mizernou politiku. Zdraží se - všichni chtějí přidat. *tyty*Přidá se (aby nás voliči volili) - práce je dražší, zaměstnavatelé a obchodníci chtějí vydělávat a vše se opět zdraží. A většinou zdraží víc než bylo vynaloženo. Proč by si nepřilepšili?*nene* Zkrátka začarovaný kruh. A nejvíc na to doplácí spořiví. Těm inflace a devalvace úspory cíleně likviduje.

A ještě co se týče těch zubařů? To jsi vybral opravdu dnešní "kastu". Za cenu jedné plomby se dva důchodci mohou a většinou i musí, pokud nakupují ve slevách (což většinou rovněž musí), stravovat celý týden. Jo, to si sakra chráním svůj chrup.*smich*

hodnocení

Bohumile, první část tesat do kamene. Nejsem ekonom, ale podle mne tato řízeně nastolená inflace je tak trochu měnová reforma v komunistické řežii rozložená do delšího časového období. Výsledek shodný- okrást obyvatelstvo tohoto království.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]